Prakalbote apie vaikų palikimą. Jonukas kažkaip apsiprato, jau galiu palikti močiutei, nebereikia slaptomis pabėgti nuo jo, jau supranta paaiškinimus, kad man/mums REIKIA išeiti ir kad aš jam parodysiu atia, o jis man nusiųs butuką pro langą (mano tėvai gyvena pirmame aukšte, tai taip ir mojuojamės po keletą minučių, kai išeinu

)
Pavasarį turiu galimybę išvykti 3 mėn. praktikai į UK (pagal Erasmus programą). Kai dalyvavau konkurse, dar nebuvau labai stipriai į tas "autizmo vėžes" įvažiavusi, dar galvojau, kad vaikas augs, po 3 gimtadienio jau kažkiek susikalbėti galėsiu ir pan. Dabar jau esu tvirtai apsisprendusi - arba važiuojame į UK visi 3 arba aš niekur nebevažiuoju. Šiaip jau yra užsivedęs visas mechanizmas, susijęs su išvažiavimu, manęs jau ten laukia balandį, tad važiuoti kaip ir nebegaliu. Nu bet šakės, kaip aš nebenoriu važiuoti. Man baisu, kaip vaikas ištvers kelionę, man baisu, kaip ten vyras leis laiką su vaiku - senelių juk nebus - aha, priprantame prie gero greitai). Nu vienžo, dangus grius plyš - bet vaiko aš nepaliksiu (nors mano mama dar kalbina mane važiuoti vienai). Iš tikrųjų ir tie britai nelabai nuraukia, ko aš čia su šeima užsigeidžiau atvažiuoti, nors aiškinau, kad vaikas turi kalbos problemų (kažkaip apie autizmo bruožus nepanorėjau užsiminti...)
Sunkus pavasaris laukia...Nors kas ten žino - gal visai bus viskas ir gerai.
Papildyta:
QUOTE(Pou @ 2010 01 02, 22:20)
Ice, jūsų potyriai naujuose namuose - superiniai.
Aha, džiaugiuosi aš

. Kažkaip vaikas visai puikiai suprato - kad dabar jo namai čia

Vaiką todėl ir atvedėme į naujus namus naujųjų išvakarėse, kai jau viskas buvo sutvarkyta, jokio chaoso, viskas savo vietose ir paruošta šventei.
Tik tas naujos didesnės erdvės jautimas mane kažkiek neramina. Greičiau ne dėl vaiko, bet dėl kaimynų

Šokinėja, bėgioja, šoka, trepsi, bumsi, kamuolį mėto, mašinos bežaidžiant nukrenta nuo palangių

Nu džiaugiasi jis, kad vietos daugiau. Oi kaimynams nepavydžiu

Dar įsirenginėjant, jei ką pakaldavome truputį nuo 20-21 val. ar net anksčiau baladojo į radiatorius (iš apačios). Dabar beveik kad laukiu, kada vėl pabalados po mano vaiko šuolių

Pvz. šiandien vakare sunkiai galėjau nuvaryti į lovą, muziką virtuvėj įsijungė, centriukas žypsi, į langus kažkiek šviečia prožektoriai nuo netoliese esančios mokyklos stogo, bute šviesos užgesintos, vienžo - surengė jis man diskaną