Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai

QUOTE(Sviesioji @ 2010 01 03, 23:38)
Ai, Nanuk, cia gi irgi nuo poziurio priklauso... Atsikeli ryte, o tau vyras sako: kaip naturaliai be kosmetikos atrodai.  bigsmile.gif Maistas be druskos, kaip sveikai nuo siandien gyvent pradesim.  lotuliukas.gif

Aha aha... ir taip visa gyvenima ir viskas visuomet bus gerai ane??? Kai zmones nemokes nutyleti savo minciu as sakysiu: atejo pasaulio pabaiga.
Atsakyti
QUOTE(Nanuk @ 2010 01 03, 23:30)
Butu nuolat bloga nuotaika ir viskas, visi rysiai butu nutraukti, neegzistuotu draugyste, meile, seima...
As taip manau.
Atsikeli ryte uztinusi, o vyras tau sako: fu kokia slyksti fizionomija, eik pasidazyk, baisu ziuret... maistas neskanus, kada ismoksi druskos daugiau det... ir taip kiekvienam posuky tau sakytu draugai, artimieji.... NEMELUOTU JUK IR NENUTYLETU NIEKO  lotuliukas.gif

Taip, jeigu šeimos pagrindas yra nesąžiningumas, melas ir apgavystės, sutinku, jog tokiai šeimai būtų sunku egzistuoti.
O visus tuos dalykus galima pasakyti neįžeidžiant, ir tai nebus melas. Vyras sako - jei pasidažytum, būtų gražiau. Jei įdėtum daugiau druskos, būtų skaniau. Nu čia tikrai tas pats. Jeigu žmogaus mintys tokios, kaip "fu kokia šlykšti fizionomija", tai aš nenorėčiau, kad jis būtų mano vyras, vienodai nesvarbu, ar jis jas tik turėtų, ar garsiai išsakytų.
Atsakyti
Tiesos savoka yra realetyvi. Vienam tas pats gali skambeti kaip tiesa, kitam kaip melas, treciam kaip veidmainyste, ketvirtam kaip pagarba/nepagarba ir t.t. Cia dar nuo klausytoju, "kalbetoju" ir "komentatoriu" priklauso. lotuliukas.gif

F, tu tikrai ne isimtis. schmoll.gif Tavo tiesos supratimas yra vienoks, mano kitoks, Nanuk dar kitoks. O jau kaip kai kurie 'komentatoriai" dar ta tiesa supras ir pakomentuos, tai as patylesiu i ka si "tiesa" pavirsti gali.
Skaiciau kazka tose rusiskose autizmo puslapiose, kaip suaugusi vaikystes autiste aiskinosi apie tam tikru visuomenes vertybiu matus, nes jai reikejo berods nustatyti pagal kokius rodyklius algas zmonems nustatyti.
Sia bet koks zmogus "pasiklysti" gali. Nes "tiesa" socialiniame bendravime tai nes tas pats kas teisingas atsakymas matematikoje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sviesioji: 03 sausio 2010 - 23:07
QUOTE(Sviesioji @ 2010 01 03, 23:33)
F, o tu niekada niekada nemeluoji? Man siaip idomu... nes mano mazius kiek pastebjom, tai jau nuo 2 metu "makaroninti" ir gudrauti ismoko.

negaliu sakyti, kad niekada, bet tuos atvejus, kai meluoju, laikau tikrai nenormaliais, man būna nuo jų bloga.
Atsakyti
QUOTE(F @ 2010 01 03, 22:18)
Būtų tiesa ir atvirumas, nebebūtų melo, veidmainystės, apgavysčių, nesąžiningumo.
Galima pasakyti vyrui tiesą, o jeigu tiesa yra tokia, apie naują kaimyną, tai kam tada vyras išvis reikalingas?

As gal savo vyrui galiu ir apie kaimina papasakot smile.gif Jis man irgi daug ka pasakojo blush2.gif Bet mes daug metu buvom tiesiog draugai ,tik veliau kazkaip susikukavom smile.gif
Bet as daznai meluoju.. nu bent nutyliu tiesa.Pvz kad pas mane vezys zino ti8k keleta zmoniu ( mano tevai ir vaikai nezino) ,ar butina jiems apie tai zinot ?
F ,o tu kalbi visai kaip mano sunus smile.gif jis irgi idealistas .Bet manau del to jums ir yra sunkiau gyvenime..jums sunkiau prisitaikyt . Bet manau daugelis zmoniu meluoja del kvailu priezasciu ,del aplinkiniu nuomones ,del karjeros .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo toratora: 03 sausio 2010 - 23:17
QUOTE(F @ 2010 01 04, 00:05)
negaliu sakyti, kad niekada, bet tuos atvejus, kai meluoju, laikau tikrai nenormaliais, man būna nuo jų bloga.

O tai buna bloga tiesiog moraliskai ar kaip fiziologiskai? Kazkaip as cia to "blogumo" savo maziuje nepastebejau.
Atsakyti
QUOTE(Nanuk @ 2010 01 03, 22:12)
Na va, as taip pat elgiuos ir mastau.

Kriiste, mano vyras irgi zino viska apie vaika, matyt ne taip mane supratai...
As turiu omeny bendrai santykius. Na pvz: negalima vyrui sakyti tokiu dalyku kaip pvz "siandien maciau musu nauja kaimyna, labai grazus vyrukas, zinai, man i ji paziurejus kirba mintis uzsiimti su juo meile" (cia nepagalvokit, ne is mano gyvenimo, tik siaip, pvz parasiau), taciau draugui gali tai papasakoti ane? Tai vat tame ir skirtumas tarp vyro ir draugo. Tik ta ir turejau omeny.

QUOTE(Nanuk @ 2010 01 03, 22:30)
Yra tyrimas, kainuoja pusantro gabalo.
Butu nuolat bloga nuotaika ir viskas, visi rysiai butu nutraukti, neegzistuotu draugyste, meile, seima...
As taip manau.
Atsikeli ryte uztinusi, o vyras tau sako: fu kokia slyksti fizionomija, eik pasidazyk, baisu ziuret... maistas neskanus, kada ismoksi druskos daugiau det... ir taip kiekvienam posuky tau sakytu draugai, artimieji.... NEMELUOTU JUK IR NENUTYLETU NIEKO  lotuliukas.gif

Supratau ka nori pasakyt - bet mes taip ir gyvenam - ir tikrai vyras nemeluoja ar as jam - jei kas mano ar jo isvaizdoje nepatinka, nu nebutu slyksciau - jei ryte kai as uztinus kokia, susivelus, riebaluota galva - o anas man suoktu kokia as grazuole doh.gif - nu ima ir pasako kad baisiai atrodau lotuliukas.gif ir pati zinau kaip atrodau - ir ner ko cia pykt mirksiukas.gif , o jei man patinka koks jo draugas - tai ir pasakau - anas dar paerzina - gal buciau laimejus ka daugiau nei su juo susidedama cool.gif

QUOTE(Nanuk @ 2010 01 03, 22:40)
Aha aha... ir taip visa gyvenima ir viskas visuomet bus gerai ane??? Kai zmones nemokes nutyleti savo minciu as sakysiu: atejo pasaulio pabaiga.

nu gyvenam jau 12 metu - ir patikek - kol kas gerai - as ju juo galiu pasneket apie viska, pasiguost - pasidziaugt ir draugem galiu - uzuojautos ir patarimo - i ji visad kreipiuos - ir nemanau kad tai pasaulioo pabaiga - kam tada reikalingas vyras - jei negali juo pasitiket iki galo ir issakyt viska, ka galvoji - jauti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nanuk @ 2010 01 03, 23:40)

Cia kaip is to filmo: "Ka galvoja moterys". lotuliukas.gif Kas neziurejo, tai galit paziuret. Komedija. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nanuk @ 2010 01 03, 22:40)

sakyčiau gyvenimo spalvos ir susideda iš įvairių požiūrių į tą patį dalyką, gal tau Nanuk ir keista, bet aš visiškai be jokiu dvejonių drąsiai pasakyčiau vyrui apie tą kaimyną, kaip ir jis man apie druską ar išvaizdą ryte, tai priklauso daugiau nuo to kaip pasakysi nei nuo to ką pasakysi
Papildyta:
QUOTE(F @ 2010 01 03, 22:43)
Taip, jeigu šeimos pagrindas yra nesąžiningumas, melas ir apgavystės, sutinku, jog tokiai šeimai būtų sunku egzistuoti.
O visus tuos dalykus galima pasakyti neįžeidžiant, ir tai nebus melas. Vyras sako - jei pasidažytum, būtų gražiau. Jei įdėtum daugiau druskos, būtų skaniau. Nu čia tikrai tas pats. Jeigu žmogaus mintys tokios, kaip "fu kokia šlykšti fizionomija", tai aš nenorėčiau, kad jis būtų mano vyras, vienodai nesvarbu, ar jis jas tik turėtų, ar garsiai išsakytų.

drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(F @ 2010 01 03, 23:05)

Aš taip pat, dar manau reiktų atskirti du dalykus, melą ir tiesos nutylėjimą, jei negaliu kažko pasakyti žmogui, kad tarkim jo neįžeist ar dar kažkaip nepakenkt, tiesiog pereinu prie kitos temos, ir geriau palieku tą klausimą be atsakymo, nei meluoju, aišku atsiranda situacijų kai išeitis tik melas, bet tai labai ypatingi ir itin reti atvejai
Atsakyti
QUOTE(Sviesioji @ 2010 01 04, 00:16)
O tai buna bloga tiesiog moraliskai ar kaip fiziologiskai? Kazkaip as cia to "blogumo" savo maziuje nepastebejau.

morališkai, psichosomatiškai.
Man labai sunku kažką daryt, jeigu bent kiek nesu tikra dėl to, ką darau. Pvz baisu net eiti atsiskaitinėti ką nors, kai esu neidealiai išmokus, tai dažniausiai atidėlioju ir būna skolos. O jeigu meluočiau, tai būčiau 100 procentų netikra tuo, ką darau. Sakyčiau kažką, žinodama, kad taip tikrai nėra, tai šito rezultatas būtų visiškas nepasitikėjimas savimi.
Atsakyti
QUOTE(F @ 2010 01 03, 23:39)
morališkai, psichosomatiškai.
Man labai sunku kažką daryt, jeigu bent kiek nesu tikra dėl to, ką darau. Pvz baisu net eiti atsiskaitinėti ką nors, kai esu neidealiai išmokus, tai dažniausiai atidėlioju ir būna skolos. O jeigu meluočiau, tai būčiau 100 procentų netikra tuo, ką darau. Sakyčiau kažką, žinodama, kad taip tikrai nėra, tai šito rezultatas būtų visiškas nepasitikėjimas savimi.

na šitoj sritį mes tikrai panašios, o gal net vienodos, niekada nepradedu darbo, jei nebūnu tikra, kad sugebėsiu jį padaryti
Atsakyti
QUOTE(F @ 2010 01 03, 21:57)
jei mano patirtis padės, tai galiu pasakyti, kad daug blogiau jaučiausi, kol nežinojau paaiškinimo. Vaikystėj irgi kartais kilo tokie klausimai, jei būčiau žinojus atsakymą, tai būčiau labiau pasitikėjus savimi, nedarius kai kurių klaidų.

Jam dabar 11 metų, tai gal pakalbėsiu.Gal padėtum man, nuo ko tą kalbą pradėti?
Atsakyti