QUOTE(Šilingė @ 2010 01 13, 09:59)
Šiaip esu gyvenime susidūrusi su nerealiu produktu - pasterizuotais kiaušiniais tetrapakuose. Ot patiko

pilnas kiaušinis, arba vien tryniai, arba vien baltymas. Konditerijoj nepamainoma, ypač kai žali kiaušiniai naudojami kokiam tiramisu ar ledams (aišku, idealu ir majonezo gamyboje, jokiom salmonelėm net nekvepia

). gaila, Lietuvoj tokio šedevro sutikti neteko

Tai taip A klasės kiaušinių dydis (t.y. svoris) žymimas raidėm. O tie, kurie 53 g. nesiekia, pamušti, įskilę, netinkamu oro tarpu, defektuotu tryniu ir pan. - B klasės.
Iš aprašymo panašu į taip vad. melanžą.
Parduoda LT

, tik prekybos centruose paklausos nebūtų. Dėl kelių žmonių neapsimoka prekybos centrams užsipirkti. Bet šiaip parduoda didmena: kepykloms, ledų gamybos įmonėms.
QUOTE(dalia @ 2010 01 13, 15:32)
Mergikes, nu ikyresiu su savo klausimais, be mano duonkepe burzgia be perstojimo, eksperimentai vyksta

Jei daryciau pagal toki recepta (plikyta kvietine is 1 psl.), bet nedeciau salyklo, ar gautusi?:
Ka tas salyklas priduoda, ar jei jo nebus, duona neiseis
Balta duona gausis
Salyklas duoda tamsesnę spalvą, kvapą ir 'duonos skonį'. Pagal tą receptą..miltai pakankamai šviesūs ir švelnūs, kiaušinis sudėtyje..manau, kad gausis balta kaip sumuštinių duona