QUOTE(nataliuncik @ 2010 01 14, 01:06)
Jei galima ko mažiau naudot chemijos ir viskas gausis gerai, tai kam naudot papildomai, jei dedat kepimo miltelius, sodos nedėkit, jei dedat soda(tik išmaišykit grietinėj arba kefyre) nedėkit kepimo milteliu
aš pasiskaičiau sudėtį kepimo miltelių ir pasigailėjau, kad juos pirkau o ne sodą

efektas tai tas pats, o soda bent jau grynas produktas be jokių E
QUOTE(svarelis @ 2010 01 13, 19:28)
Ir kokia klaida darau, kad duona tokia sunki, tanki gaunasi kartais
sunki greičiausiai dėl to, kad tešla buvo per kieta ir mažai pakilo.
kietumas gali būti įvairus, bet minkomas, kuo minkštesnė, tuo poretesnė man duona gaunasi, kuo tankesnė, kietesnė, tuo skalsesnė ir tinka ilgesniam laikymui. o ruginiai miltai sunkiai kyla, todėl ir kildint reik ilgiau.