Pipete, medaus buvau įdėjus, gal tikrai reiktų pabandyt su kavamale... Mąsčiau, gal kilimui trukdo tai, kad temperatūra nepastovi (nes buvo ir iki 13 laipsnių nukritę, o kai gerai kūrenasi katilas, tai apie 18; ten, kur sakiau 15 laipsnių, tai dažniausiai tiek, bet ne visada; ir nesistebėkit niekas, kad taip šalta katilinėj

stiklainis su raugu žemai stovi, kur šaltesnis oras, o katilinė dar ir be durų, ir šiaip kurą taupom

).
Arba bandysiu pamaišyt, kaip sakei, šaukštą raugo su maistu. Jei neišeis, gal ruginis išeis... Man svarbu, kad bent koks nors raugas išeitų, ar kvietinis, ar ruginis, vis tiek pagal receptūras tiksliai niekad nedarau (nemoku

), tai kepsiu ir baltas, ir tamsesnes duonas su tuo raugu, kuris išeis. O saldžioms duonoms ir batonams vis vien raugo nereikia, tai ir nebus kaip jų skonio pagadinti (čia tuo atveju, jei, tarkim, tik ruginis išeitų).
Margareta, nea, nesudėtinga

, tik kad labai jau smulkiai procesą aprašinėjau įsijaučiau

. Tešlą maišiau dubenyje, nes ne viena mama taip daro, kiek paskaičiau temas čia kai duonoj daugiau rugių ir kai mielių nededa. Be to, kadangi visko dėjau iš akies, ir šiaip eksperimentinis gaminys

, tai man taip aiškiau buvo, kokia tešla išeina. Ir dar, mano duonkepė tokia, kaip čia pasakius, linkus terliotis

, net kai įdedu skysčių ir birių produktų kiek reikia (čia kai kepu tuos atseit prancūziškus batonus), susiformuoja prie sienelių nelimpantis rutuliukas, bet jis vis vien sukdamasis palieka vienur truputį neišsimaišiusių miltų, kitur truputį skystesnės tešlos, na, prikibusių prie kraštų. Aš nežinau, gal čia taip turi būti, gal tas kibirėlis niekad švariai neišsivalo su tuo rutuliuku, bet mane nervina

. Aišku, čia jau mano problemos, bet kol turiu laiko, tai taip ir žaidžiu, o kai nebeturėsiu, tada paliksiu aparatui pačiam dėl visko spręsti ir murzintis

.
Kibirėlis tai, teisybė, nesvylantis, bet instrukcijoje radau parašyta, kad jo negalima kaitinti tuščio, nes suges ta tefloninė danga (tas pats, kiek žinau, galioja ir visoms tefloninėms keptuvėms). O kai mano kepaliukas vos trečdalis indo ir kepdamas neiškyla, tai indas kaip ir pustuštis

, pamąsčiau, gal aliejus sumažins tą kaitinimo žalą. Ar aš čia jau žiauriai nusišneku?
O kruopos ant dugno tai irgi ne mano išmislas, radau vienos mamos tokį pasiūlymą vienoj senoj temoj. Būtent kruopom, nors, aišku, gal sezamais ir saulėgrąžom pažangiau, bet kruopom pigiau

, o gal dar netyčiom ir skanu bus, tai ne tik mūsų vištos, žąsys ir ožkos kruopas lapnos, bet ir mūsų, žmonių, šeimyna...
Tai va. Dėl raugo košės tirštumo, tai tikrai, labai realu, kad per tiršta maniškė. Net vyro klausinėjau, kaip jis įsivaizduoja, ar čia grietinės tirštumas, ar ne grietinės, bet turbūt vis tiek nepataikėm. Vakar dariau daug skystesnį reikalą, bet nekyla nors pasiusk. Jei būčiau su kuom susipykus, sakyčiau, gal užkeikė kas tą mano raugą...