Įkraunama...
Įkraunama...

Santuoka bažnyčioje-

QUOTE(Moonte @ 2010 09 29, 12:59)
Jus vel painiojate, baznycia, Dievo tarnus ir Dieva.

Nepainioju ir tai paaiškinau savo ansktesnės žinutės papildyme kol Tu rašei savąją. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2010 09 29, 12:08)
Tuomet as moontiskai argumentuosiu. Visu pirma, kiekvienas nors siek tiek mastantis suvokia, kad jo akiratis ribotas, nes niekas protu negali apimti visos visumos, tas siekis yra tik siekiamybe. Jei esate tikinti, suvokiat, kad tai tik Dievo privelegija, todel jam ir palikta teise teisti. Tuomet, manau, kriterijai kaip ir aiskus. Betn jau sioje diskusijoje man visai nesuprantama, kodel jus akcentuojate autoriteta, cia verciau kalbama apie prioritetus ir pagarba kitaip mastanciam.

ribotas=siauras? jeigu pasakymą "tavo siauras akiratis/pasaulėžiūra" vertinsime kaip argumentą, tada reik suprasti, kad pas kitą pusę yra platus akiratis. Kadangi su tuo nesutinku, reikėtų kažkokių įrodymų/pagrindimo/susitarimo, kaip matuosime akiračio siaurumą. ar sutinkate?

Jusu patirtis nuostabi ir as jai pritariu. Tik dabar, pradzioje, pradekite tai taikyti ir sau, nes siuo metu ka jus darote, ar ne ta pati kuo piktinates? Tuomet kuo jus geresne? Zmogiksa.

matote, aš šventosios nevaidinu ir nereikalauju to paties iš kito, nevadinu jų veidmainiais, o stengiuosi įsigilinti kodėl jie taip ar kitaip elgiasi, kokie jų motyvai. Čia jūs gi kas antrame ieškote argumentų "ad hominem", t.y. darote labai didelę loginę klaidą.

Ar jusu manymu chamiska elgesi reikia toleruoti? Tuomet kur yra ribos? Ar norite pasakyti, kad tikinciuju gretose nera chamu. Prisiminkite Biblija, kodel Chamas virto chamu.

Reikia susitarti, ką laikome chamišku elgesiu. Man chamiškas elgesys yra neargumentuoti įžeidinėjimai (ad hominem). Bet kadangi čia virtualus pasaulis, tai mano reakcija (arba jos nebuvimas) priklauso grynai nuo nuotaikos.

Zmogus ateina i Dievo namus, o ji pradeda diskriminuoti Dievo tarnai, sugalvotais kriterijais tokiais kaip "sventinis katalikas", arba maziau tikinciu ir t.t. Va vel dilema, jai jau megstate kriterijus, kaip galima ismatuoti tikejimo giluma?

Nematau jokios diskriminacijos.
Tikėjimo gilumo neišmatuosi. Vėl gi manau, kad jūs per daug rūpinatės detalėm kas ką apie ką pagalvos, na bobiški davatkiški niekaip ir tiek. Jeigu žmogus netikintis, jam turi būti giliai dzin, ką tikintieji veikia per savo apeigas.

Prasau pateiktite savo argumentus, ne moontiskus.

Kuriuo klausimu?

Kai bendraminciai diskriminuoja kitus, kazkdel zmones apanka, gal todel, kad jie zmones ir jiems subjektyvus mastymas trukdo objektyviai vertinti? Tai taikau ir sau. TAi vel eilini karta parodo zmogaus proto ribotuma ir negalejima teisti.

Dar vis nesuprantu, kur jūs įžvelgiate diskriminaciją.
Neteisk ir nebūsi teisiamas. labai sunku yra neteisti. Bet taip pat labai svarbu gerbti SAVE. jeigu žmogus negerbia savęs, jis negali gerbti ir kito.
Atsakyti
QUOTE(Tokata @ 2010 09 29, 13:07)
Man rodos porai turėtų būti svarbiausia santuoka, noras kartu kurti šeimą, gimdyti vaikus, mylėti vienas kitą , o ne tai, kaip susituokti bažnyčioje.
Pirmą kartą tuokiausi bažnyčioje, nes taip darė visi  biggrin.gif  Patenkiti buvo ir tėvai, ir seneliai, žodžiu visi pagal bandos jausmą ten nuėjom ir prisiekėm. Nors buvęs vyras net pirmos komunijos neturėjo.  Dabar tikrai nebetekėsiu bažnyčioje vien dėl to, kad taip turi būti, kad taip priimtina. Mano vestuvės bus mano šventė, išskirtinės, linksmos ir šiltos  4u.gif Nemanau, kad duota priesaika bus kitokia, kažkuo prastesnė ar mažiau jaudinanti nei kitų. Ir aplamai, kaip gali susituokę bažnyčioje tvirtinti, kad jų santuoka tikresnė ? Kuo ji tikresnė, ką ji duos daugiau nei pasaulietiška ?

Tokata, ar nemanot, kad jūs tuokėtės tam visiškai nepasiruošę ir nesuprasdami santuokos esmės? Nesvarbu, kur jūs būtumėt besituokę ar net nesusituokę gyvenę kartu, jūs būtumėt išsiskyrę, nes jūs nesugebėjos išsaugoti santykių.Norint dabar tekėti bažnyčioj, turėtumėt anuliuot pirmąją santuoką.santuoką.
Atsakyti
QUOTE(Molė @ 2010 10 01, 09:45)
Tokata, ar nemanot, kad jūs tuokėtės tam visiškai nepasiruošę ir nesuprasdami santuokos esmės? Nesvarbu, kur jūs būtumėt besituokę ar net nesusituokę gyvenę kartu, jūs būtumėt išsiskyrę, nes jūs nesugebėjos išsaugoti santykių.Norint dabar tekėti bažnyčioj, turėtumėt anuliuot pirmąją santuoką.santuoką.

Cha ! Ir iš kur toks įsitikinimas, kad mes santuoką nutraukėm ? Kiek pamenu bažnytinėje priesaikoje yra sakoma "kol mirtis mus išskirs" Ir kaip čia visi sugeba teisti kitus, primesdami vienareikšmišką savo nuomonę g.gif
Man nereikalingas santuokos anuliavimas ir aš galiu tuokti bažnyčioje antrą kartą. Tik nematau tam didelio reikalo wink.gif
Atsakyti
Pirmą kartą tuokiausi bažnyčioje, nes taip darė visi  biggrin.gif  Patenkiti buvo ir tėvai, ir seneliai, žodžiu visi pagal bandos jausmą ten nuėjom ir prisiekėm.

Kas tie visi, kurie prisiekėt? g.gif
Papildyta:
Mano vestuvės bus mano šventė, išskirtinės, linksmos ir šiltos  4u.gif Nemanau, kad duota priesaika bus kitokia, kažkuo prastesnė ar mažiau jaudinanti nei kitų. Ir aplamai, kaip gali susituokę bažnyčioje tvirtinti, kad jų santuoka tikresnė ? Kuo ji tikresnė, ką ji duos daugiau nei pasaulietiška ?

Netikinčiam žmogui - greičiausiai nieko.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 10 01, 15:46)
Netikinčiam žmogui - greičiausiai nieko.

Hmmm g.gif O tikinčiam ką duos daugiau ? Gal dėl to vaikų gims daugiau, ar meilė bus karštesnė ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tokata: 01 spalio 2010 - 15:39
QUOTE(Tokata @ 2010 10 01, 15:38)
Hmmm  g.gif  O tikinčiam ką duos daugiau ? Gal dėl to vaikų gims daugiau, ar meilė bus karštesnė ?

Tikinciam tai duos dvasiniu dalyku, o ne materialiniu.
Atsakyti
QUOTE(Shania @ 2010 10 01, 18:08)
Tikinciam tai duos dvasiniu dalyku, o ne materialiniu.

Dvasinių dalykų santuokai ?
Atleiskit, bet rodos gyvenam ne XV amžiuje...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tokata: 01 spalio 2010 - 16:12
QUOTE(Tokata @ 2010 10 01, 16:11)

Sakot? Tai dabar dvasiniu dalyku jau nebera? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tokata @ 2010 10 01, 16:11)
Dvasinių dalykų santuokai ?
Atleiskit, bet rodos gyvenam ne XV amžiuje...

Uoj, prajuokinot thumbup.gif

Kazkaip kilo daug klausimu, bet nei vieno normaliai suformuot jau ir nebesigauna, pritrenket savo pasakymu new_russian.gif
Atsakyti
mes tuokėmės bažnyčioj. Kas sekmadienį ten nevaikštau, bet yra momentų gyvenime, kai bažnyčia yratam tikra visko dalis. Mano manymu, tai suteikia santuokai kažką daugiau, nei tik spaudą pase. Viską gerai apmastem ir nusprendėm tuoktis bažnyčioj, vieną vienintelį kartą, ir gyvent kartu "kol mirtis mus išskirs". Prieš tai gyvenom šešerius metus taip. Skirtingi žmonės - skirtingos nuomonės. Kitiems gal iš viso tuoktis nereikia. O man santuoka suteikė musų santykiams tvirtumo, atsirado kažkoks užtikrintas jausmas ax.gif
Atsakyti
O as net su pagarba zvelgt i baznycia, po visu pedofiliju skandalu ir giliau pasidomejus Lietuvos istorija nebegaliu. Na su kuolu manes ten nieks nenuvarytu. Tiesa pasakius net pasislykstejima kelia. Tikiu i Dieva, bet tik ne i baznycia. O jau tuo labiau jokie iskrype kunigai nebus mano tarpininkais su Dievu.
Atsakyti