QUOTE(Moonte @ 2010 09 29, 12:08)
Tuomet as moontiskai argumentuosiu. Visu pirma, kiekvienas nors siek tiek mastantis suvokia, kad jo akiratis ribotas, nes niekas protu negali apimti visos visumos, tas siekis yra tik siekiamybe. Jei esate tikinti, suvokiat, kad tai tik Dievo privelegija, todel jam ir palikta teise teisti. Tuomet, manau, kriterijai kaip ir aiskus. Betn jau sioje diskusijoje man visai nesuprantama, kodel jus akcentuojate autoriteta, cia verciau kalbama apie prioritetus ir pagarba kitaip mastanciam.
ribotas=siauras? jeigu pasakymą "tavo siauras akiratis/pasaulėžiūra" vertinsime kaip argumentą, tada reik suprasti, kad pas kitą pusę yra platus akiratis. Kadangi su tuo nesutinku, reikėtų kažkokių įrodymų/pagrindimo/susitarimo, kaip matuosime akiračio siaurumą. ar sutinkate?
Jusu patirtis nuostabi ir as jai pritariu. Tik dabar, pradzioje, pradekite tai taikyti ir sau, nes siuo metu ka jus darote, ar ne ta pati kuo piktinates? Tuomet kuo jus geresne? Zmogiksa.
matote, aš šventosios nevaidinu ir nereikalauju to paties iš kito, nevadinu jų veidmainiais, o stengiuosi įsigilinti kodėl jie taip ar kitaip elgiasi, kokie jų motyvai. Čia jūs gi kas antrame ieškote argumentų "ad hominem", t.y. darote labai didelę loginę klaidą.
Ar jusu manymu chamiska elgesi reikia toleruoti? Tuomet kur yra ribos? Ar norite pasakyti, kad tikinciuju gretose nera chamu. Prisiminkite Biblija, kodel Chamas virto chamu.
Reikia susitarti, ką laikome chamišku elgesiu. Man chamiškas elgesys yra neargumentuoti įžeidinėjimai (ad hominem). Bet kadangi čia virtualus pasaulis, tai mano reakcija (arba jos nebuvimas) priklauso grynai nuo nuotaikos.
Zmogus ateina i Dievo namus, o ji pradeda diskriminuoti Dievo tarnai, sugalvotais kriterijais tokiais kaip "sventinis katalikas", arba maziau tikinciu ir t.t. Va vel dilema, jai jau megstate kriterijus, kaip galima ismatuoti tikejimo giluma?
Nematau jokios diskriminacijos.
Tikėjimo gilumo neišmatuosi. Vėl gi manau, kad jūs per daug rūpinatės detalėm kas ką apie ką pagalvos, na bobiški davatkiški niekaip ir tiek. Jeigu žmogus netikintis, jam turi būti giliai dzin, ką tikintieji veikia per savo apeigas.
Prasau pateiktite savo argumentus, ne moontiskus.
Kuriuo klausimu?
Kai bendraminciai diskriminuoja kitus, kazkdel zmones apanka, gal todel, kad jie zmones ir jiems subjektyvus mastymas trukdo objektyviai vertinti? Tai taikau ir sau. TAi vel eilini karta parodo zmogaus proto ribotuma ir negalejima teisti.
Dar vis nesuprantu, kur jūs įžvelgiate diskriminaciją.
Neteisk ir nebūsi teisiamas. labai sunku yra neteisti. Bet taip pat labai svarbu gerbti SAVE. jeigu žmogus negerbia savęs, jis negali gerbti ir kito.