Įkraunama...
Įkraunama...

Aroma Natural

QUOTE(Monica @ 2010 01 20, 19:43)
man rankoms norisi riebesnio dalyko, ksanatans dėl to nelb. tinkamas, vsi tiek aliejus niekru nedingtų, ir gan ilgai gertųsi.Reiks ryžtis gamybai su vašku ax.gif

gal galetum patart koki recepta su proporcijom kaip pradedanciajai blush2.gif turiu kakavos sviesto, sviestmedzio, kokosu, avokadu aliejaus. ar is situ uztektu? ar dar kokiu skystesniu reiktu papildomai? taip pat turiu biciu vasko, bet su emulsiniu butu paprasciau gal g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agnuta: 21 sausio 2010 - 18:57
QUOTE(Monica @ 2010 01 21, 18:03)
purkštukai tinka ant hidrolatų, dėl to ir parduodami. Dabar yra purkštukų ir 100 ml buteliukams, ne tik 50 ml.Perkant hidrolatą, atskirai but. pirkti nereikia, tik purkštuką, jei neturit.

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2010 01 20, 22:55)
cia kuno sviestas su vienu taskeliu  ax.gif

gal butu galima kuno sviesto recepta? 4u.gif
Atsakyti
oi tai gerai,reiks isigyti petrazoliu EA ,nes jau kuperoze labai uzvesejus..
Atsakyti
O kada planuojate turėti levandų, rozmarino hidrolato?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mo(ni)ka: 21 sausio 2010 - 19:09
QUOTE(agnuta @ 2010 01 21, 18:54)
gal galetum patart koki recepta su proporcijom kaip pradedanciajai blush2.gif turiu kakavos sviesto, sviestmedzio, kokosu, avokadu aliejaus. ar is situ uztektu? ar dar kokiu skystesniu reiktu papildomai? taip pat turiu biciu vasko, bet su emulsiniu butu paprasciau gal g.gif

proporcijos priklausomai nuo norimo kietumo būtų. Galima imti pvz. per pusę kietų al ir skystų. Gali kaip ir Kunigunda daryti be skystos fazės, tai tik išplaki viską ir psio. Darant su bičių vašku ir hidr. galėtum bandyti pvz taip: 10 g. kietų al (kakav+ sveistm)+20 g. skystų al. (avokadas,)+20 ml hidrolato+kokie 5 g. bičių vaško (nemažą kiekį geriau dėti pradžiai, didesnė tikimybė, kad pavyks).Proceso eigą turbūt žinai. Darant su hidr. reiktų konservantų, bent jau vitam E. Tokie receptai tiktų ir kūnui ir rankoms.
Atsakyti
QUOTE(Dolphin @ 2010 01 20, 23:03)
katik pasidariau (tikiuos) ranku sviesta  ax.gif  dejau sviestmedi, kakavmedi, migdolu alieju, kelis laselius biciu vasko ir ylang ylang ea smile.gif  viska dejau is akies, tikiuos gausis normaliai biggrin.gif  pasidariau lyg atmatavus 50ml. tai laukiu kol sustings ir tikiuos neteks perlydyt 4u.gif

nelabai kas sureagavo, bet vistiek pasipasakosiu biggrin.gif
tai va, sustingo tas mano sviestukas, yra toks sviestmedzio spalvos, kvepia beprotiskai ir labai maitina rankytes (dar kojas tepiau, nes blauzdos labai issausejusios) ax.gif esu patenkinta savo pirmu ranku/kuno gaminiu, kad ir labai paprastas jis 4u.gif pries tai viena karta balzamiukus lupoms gaminau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Monica @ 2010 01 21, 20:28)
proporcijos priklausomai nuo norimo kietumo būtų. Galima imti pvz. per pusę kietų al ir skystų. Gali kaip ir Kunigunda daryti be skystos fazės, tai tik išplaki viską ir psio. Darant su bičių vašku ir hidr. galėtum bandyti pvz taip: 10 g. kietų al (kakav+ sveistm)+20 g. skystų al. (avokadas,)+20 ml hidrolato+kokie 5 g. bičių vaško (nemažą kiekį geriau dėti pradžiai, didesnė tikimybė, kad pavyks).Proceso eigą turbūt žinai. Darant su hidr. reiktų konservantų, bent jau vitam E. Tokie receptai tiktų ir kūnui ir rankoms.

svarbu koks hidolatas? turiu hamameliu ir ramuneliu ax.gif o kiek vit E reiktu det? ir koks mazdaug kiekis gautusi? pradziai geriau butu nedidelis. ir kiek laiko negestu toks kremas? ir kokie ir kiek lasu EA geriausiai butu? 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dolphin @ 2010 01 21, 19:52)
nelabai kas sureagavo, bet vistiek pasipasakosiu biggrin.gif
tai va, sustingo tas mano sviestukas, yra toks sviestmedzio spalvos, kvepia beprotiskai ir labai maitina rankytes (dar kojas tepiau, nes blauzdos labai issausejusios)  ax.gif  esu patenkinta savo pirmu ranku/kuno gaminiu, kad ir labai paprastas jis  4u.gif 

kažkaip praleidau tavo žinutę blush2.gif Tai užtat dabar galiu pagirti, kad šaunuolė, kad gerai gavosi, kad tinka ir patinka. Galėsi toliau eksperimentuoti bigsmile.gif

QUOTE(agnuta @ 2010 01 21, 19:59)
svarbu koks hidolatas? turiu hamameliu ir ramuneliu ax.gif o kiek vit E reiktu det? ir koks mazdaug kiekis gautusi? pradziai geriau butu nedidelis. ir kiek laiko negestu toks kremas? ir kokie ir kiek lasu EA geriausiai butu? 4u.gif  4u.gif  4u.gif

mano galva, daugiau lemia aliejai hidr. mažiau, tai gali dėti bet kurį. 50 ml parašiau kiekius, gali pvz daryt 2 kart mažiau. Jei bičių vaško nemažai turi, gali pabandyti su H2O ir kepimo aliejumi. Kremo negedimas priklauso nuo to, ar rankom imsi ar švaria mentele, nuo konservantų, geriausia kasdien atidaryti, kad prasivėdintų. Manau bent 3 mėn nesugestų. Vitam e 50 ml gali kokius 15 l. sulašinti, ea 15-20 l., priklausomai nuo ea stiprumo, ar nori kažkokio rimtesnio poveikio, ar tik dėl kvapo.
Atsakyti
QUOTE(Versmė @ 2010 01 20, 22:35)
Man tai apetitas sukyla  bigsmile.gif
O iš ko pagamintas rankų sviestas? Ar čia tas pats, kur vyras veidui naudoja?

ne, sis buvo toks subalatuotas ant greicio, nes tam firminiam reiktu bent 2 valandu, plius su uzsaldytais ledukais zaisti, o laiko nebuvo.
Tai tiesiog ant radiatoriaus istirpinau kakavos sviesta su dygminu aliejum, tada sviesmedzio dejau, kokosu, savo mylimo kombo, tamanu,mango, mafuros sviesto, glicerino ir saltalankiu alieju. Is EA vanile, apelsinas, kakavos absoliutas ir paciule, gal dar benzoino g.gif

QUOTE(Monica @ 2010 01 21, 08:24)
Kunigunda, tavo sviestus ir man norisi valgyti: atrodo kaip medutis koks, o įsivaizduoju kaip kvepia... bigsmile.gif Galvoju, gal visgi tu l. daug suki, maišai, ir tau dėl to gaunasi puiki konsistencija g.gif

taip, as maisau tikrai ilgai, apie kokias 2 valandas uztrunka visas procesas -alieju tirpinimas, paskui kietuju istrinimas, visada suku viena kryptim, tada stingdymas ledukuose, tokiu budu net ir apimti jo galima padidinti. Uztat mano kuno sviestai vos pateke ant odos ima tirpti ax.gif

QUOTE(Monica @ 2010 01 21, 17:15)
Aš tirpdžiau karštam hidrolate,

o kokio karstumo vanduo? Vis tik manau, kad jo perkaitinti nereiketu -70 laipsniu turbut riba

QUOTE(agnuta @ 2010 01 21, 18:57)
gal butu galima kuno sviesto recepta? 4u.gif

o as jo nebuvau idejus? Nes ant lapuko rasiausi viska ka dedu, bet jo nerandu, matyt vel Salvadoras ji bus kur numetes g.gif
Ejo mano dievinamieji -kakava, sviestedis, mango, kombo, mafura, is skystu ersketuogiu, kvieciu gemalu, abrikosu kauliuku aliejai, vaskas biciu ir jazminu. Saltalankio aliejus, nes jis siek tiek ir oda "padazo". Manau cia puikiai tiktu ir morku fitolis, nes ir jis turi tokiu savybiu, o kartu tinka ir sausai odai. Is EA - rozes, jazminai, santalas, vaniles, kakava,dar kazkas g.gif
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2010 01 21, 20:46)
o kokio karstumo vanduo? Vis tik manau, kad jo perkaitinti nereiketu -70 laipsniu turbut riba
o

tikrai ne karštesnis.
Merginos, Kunigundos sandėliukas didelis, tai ji daro ir tokius turtingus produktus. Manyčiau, kad galima dėti daug mažiau ir paprastesnių produktų, nebūtina visko, ką ji deda, ir vis tiek gausit gerą rezultatą. Viskas su laiku smile.gif
Darant sveistą būtinai reikia dėti kietų aliejų (sviestų), bet nebūtina dėti tiek daug ir įvairių. Taip pat galima apsiriboti turimais 1-3 skystais aliejais.
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2010 01 21, 20:46)
Ejo mano dievinamieji -kakava, sviestedis, mango, kombo, mafura, is skystu ersketuogiu, kvieciu gemalu, abrikosu kauliuku aliejai, vaskas biciu ir jazminu. Saltalankio aliejus, nes jis siek tiek ir oda "padazo". Manau cia puikiai tiktu ir morku fitolis, nes ir jis turi tokiu savybiu, o kartu tinka ir sausai odai. Is EA - rozes, jazminai, santalas, vaniles, kakava,dar kazkas  g.gif

O kada reikia dėti vašką? Reikia tirpinti karšto vandens vonelėse? jei nesunku, parašyk eigą ax.gif Nesu dariusi sau sviestų, o juos gal ir patogiau gaminti nei kremus, nesugenda rolleyes.gif Būsiu labai dėkinga 4u.gif
Beje, veidui gal irgi sviestus daraisi ar vis delto kremus? smile.gif
Atsakyti