QUOTE(barboraite @ 2012 12 15, 22:53)
O gal žinote recepta raugintu burokeliu sriuba su kepta silke?
Vienoje knygoje radau receptą "Šaltibarščiai su silke" tai būtent su burokėlių raugu.
Tik reikia dar to raugo turėti, tai šiandien nusipirkau burokų paraugimui, bet nesuprantu ar žalius juos ar virtus raugti. Burokėliai bus naudojami toliau recepte, bet negi žali
Raugas: 1kg burokėlų, 100g duonos plutelių, karšto vandens. Viskas sudedama ir pastatoma šiltoje patalpoje 2-3 dienom, kad parūgtų.
Šaltibarščiams: 50g raugintų burokėlių, 100g burokų raugo, 100g virinto vandens, 50 g silkės, 1 galvutė svogūno, pipirai, prieskoniai. (nežinau kiek čia porcijų
Silkė išvaloma ir įvyniojama į popierių ir iškepama kaip suprantu orkaitėje

Atvėsinama, išimami kaulai, sutrinami svogūnai, sudedami pipirai, supilamas burokėlių raugas, vanduo, sudedami šiaudeliais smulkiai pjaustyti burokai ir valanda palaikoma vėsiai. Valgoma su bulvėmis.
Radau dar vizualiai kaip
cibulynę daryti, tai man rodos čia būtų panašiai tik vietoj vandens su actu reiktų tą rasalą pilti