daržovių salotos įvairios (raudona mišrainė, morkų salotos su džiovintom slyvom, su saulėgražom, rauginti kopūstai, virta daržovių mišrainė, žalių kopūstų salotos, švelniai pamarinuoti burokėliai galima su kokiom nors sėklom irgi),
žuvys (silkė įvairiais pavidalais, tiesiog marinuota, su grybais, po pomidorų padažu, kepta žuvis irgi be nieko, po pomidorų padažu, pamarinuota),
karštam patiekalui kartais kepta lašiša, kartais barščiai, šįmet darysiu ausytes su grybais ir kopūstais (gal žinot, kur rasti receptą kopūstų įdarui?),
saldumynai tradiciniai (aguonų pienas, kūčiukai, spanguolių kisielius, džiovintų vaisių kompotas, obuoliai, riešutai).
Na, ir žinoma, šiek tiek raudono vyno

Kadangi yra kas nevalgo žuvų, kai kas nevalgo grybų, kai kas svogūnų, tai patiekalų tikrai būna daugiau negu dvylika. Taip kad visi galėtų paragauti dvylikos patiekalų.
Užtai Kalėdinis meniu prasideda:
1. likučiai nuo Kūčių

2. ......
O jeigu norit bandelių be pieno ir sviesto skanių, tai šitas receptas išbandytas ir tikrai puikios bandelės išeina.
http://aguonele.blog...-laseliais.html
Tik jei norit išlaikyti minkštas kitai ir dar kitai dienai, tasi reikia sandariai dar šiltas uždaryti į kokį indą.
Papildyta:
Tiesa, dar iš saldumynų pamiršau virtus kviečius su medumi.
Žodžiu, visokių kepinių nė nepasigendam, skanėstų ir taip per akis būna

Va, su majonezu kartais šiek tiek nusižengiam, bet stengiamės nepiktnaudžiauti ir kur tik įmanoma viską užpilti aliejumi, actu ar citrinos sultimis.
Su laišiša tiesiog sumuštinukus darau.