Įkraunama...
Įkraunama...

Plaukų laminavimas

kiek man per kelias minutes papasakojo kirpeja, kad sia procedura reikia kartoti ne viena ir ne du kartus. Is jos aiskinimu supratau, kad tai butu kaip plauku atstatymas, todel ir negana viena karta padengti plaukus. Dar viena salia buvusi kliente dar klause ar procedura nera zalinga, tai kirpeja nusijuoke ir atsake, kad NE, atvirksciai, labai naudinga plaukams g.gif , jie primaitinami ivairiomis medziagomis, dar gerai atsimenu minejo baltymus smile.gif bet paskaicius info, kuria idejo cia panos, tai isvis nebesuprantu, kas tas laminavimas per velnias biggrin.gif
Atsakyti
O man toks durnas klausimas pasistojo blush2.gif ax.gif - kaip su plauku dazymu po to laminavimo? Na tarkim ten uzlaminuoja ta plauka, tai ar kokie plauku dazai per ta laminata prasiskverbtu ar ne? g.gif Siaip visai idomu pasidare, tik niekur nerandu, kur Kaune tai gali atlikti blush2.gif
Atsakyti
Va radau siek tiek info lietuviu kalba
http://www.londonozi...om/a-news-18338

Šaltas oras, vėjas, sniegas, temperatūrų svyravimai sausina ir gadina plaukus. Štai keletas patarimų, ką daryti, kad ir šaltuoju metų laiku plaukai būtų stiprūs ir neprarastų spindesio.

Kuo skiriasi plaukų priežiūra šiltuoju ir šaltuoju metų periodu?
Šaltis plaukus sausina. Labiausiai nukenčia plaukų galiukai ir galvos oda. Todėl galiukus būtina maitinti kur kas dažniau nei vasarą. Kartą ar du per savaitę palepinkite plaukus maitinamąja kauke. Šilta kepurė apsaugo plaukus, tačiau neleidžia galvos odai kvėpuoti. Tad plaukai gali imi lėčiau augti, prarasti žvilgesį, pradėti skilinėti. Todėl vietoj kepurės geriau rinkitės skarą. Be to, šaltuoju metų periodu bent kartą per mėnesį apsilankykite grožio salone, kur specialistai atgaivins ir pamaitins jūsų plaukus.

Kaip turėtų keistis plaukų „racionas“?
Vasarą būtina saugoti plaukus nuo saulės. Žiemą apsauga nuo saulės plaukams nebūtina. Reikėtų rinktis šampūnus ir balzamus, kurie pamaitina ir atkuria plauko struktūrą. Be to, patartina naudoti ir specialias priemones, maitinančias galvos odą: kaukes, sviestą.
Kaip reikėtų papildomai rūpintis plaukais?
Svarbiausia šalčio išvargintus plaukus kuo mažiau kankinti karštu oru: jei džiovinate juos plaukų džiovintuvu, nustatykite šaltesnę oro srovės temperatūrą ir nepiktnaudžiaukite tiesindamos plaukus. Žiemą pravartu įsigyti specialią profesionaliam naudojimui skirtą priemonę plaukų galiukams – kremą ar kondicionierių. Naudokite jį kasdien.

Ką daryti, jei plaukai atrodo sausi ir negyvi?
Jei plaukai prarado blizgesį ir atrodo negyvi, galima atlikti plaukų „laminavimą“. Jis atliekamas augalinių ekstraktų pagrindu sukurtų ilgalaikių-permanentinių plaukų dažų pagalba. Tai visiškai nekenksminga procedūra. Ant plaukų temapa želė – galima pasirinkti norimą spalvą. Po šios procedūros natūralios spalvos ar dažyti plaukai atrodys ryškesni, minkštesni ir bus apsaugoti nuo neigiamo aplinkos poveikio.

Kokie vitaminai apsaugo plaukus?
Plaukus reikia saugoti ir iš vidaus, ir iš išorės. Kad jie būtų gražūs, būtini vitaminai A, E ir D.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2009 12 29, 00:47)
Pagooglinau smile.gif
Tie plaukų laminatai eina kartu su "Sebastian" firmos dažais. Sudėtis - celofanas ir silikono 'apsauga'. Yra ir spec. priemonės 'laminuotiems' plaukams, kurie palaiko tą laminavimo poveikį, t.y. blizgesį. Tose priemonėse gausu silikono.

Na išties silikonas nėra gerai plaukui, paklauskit bet kokio kirpėjo, turinčio didesnį išprusimą priemonių parinkimo, naudojimo, bei jų sudėties analizavimo srityje... smile.gif
Tačiau geroji pusė yra ta, kad plaukas atauga, jį galima nukirpt, pakirpt ir kitaip išsirident iš nepageidaujamos situacijos.... Manau labiau kenkia džiovintuvai, lygintuvai, peroksidai, nei silikono dozikė biggrin.gif
O Sebastian šampūną ir balzamą su laminatu naudoju pati, tik mano plaukai nelaminuoti biggrin.gif Giriu jį, plaukai lengvučiai, purūs, minkšti ir paklusnūs, žodžiu patinka....
Bet pati procedūra sudomino, reiks ir man pasidomėt kas per dalykas ir su kuo valgomas, bei kainos kokios 4u.gif
QUOTE(Stichija @ 2009 12 30, 16:05)
O man toks durnas klausimas pasistojo  blush2.gif  ax.gif  - kaip su plauku dazymu po to laminavimo? Na tarkim ten uzlaminuoja ta plauka, tai ar kokie plauku dazai per ta laminata prasiskverbtu ar ne?  g.gif  Siaip visai idomu pasidare, tik niekur nerandu, kur Kaune tai gali atlikti  blush2.gif

Tai gal dažo tik nuaugusias šaknis, nes pro laminatą plaukas nepraranda spalvos, nenusiplauna dažai g.gif
Atsakyti
QUOTE(ingira @ 2009 12 30, 21:36)
man atrodo, cia tik pavadinimas 'mandras', pritraukti klientes,  vistiek principas panasus, kaip ir atstatanciu, stiprinanciu ir t.t. proceduru
aisku noreciau isbandyti cool.gif

pilnai sutinku thumbup.gif

QUOTE(NORIKA @ 2009 12 30, 21:36)
Na išties silikonas nėra gerai plaukui, paklauskit bet kokio kirpėjo, turinčio didesnį išprusimą priemonių parinkimo, naudojimo, bei jų sudėties analizavimo srityje... smile.gif
Tačiau geroji pusė yra ta, kad plaukas atauga, jį galima nukirpt, pakirpt ir kitaip išsirident iš nepageidaujamos situacijos.... Manau labiau kenkia džiovintuvai, lygintuvai, peroksidai, nei silikono dozikė  biggrin.gif
O Sebastian šampūną ir balzamą su laminatu naudoju pati, tik mano plaukai nelaminuoti  biggrin.gif  Giriu jį, plaukai lengvučiai, purūs, minkšti ir paklusnūs, žodžiu patinka....
Bet pati procedūra sudomino, reiks ir man pasidomėt kas per dalykas ir su kuo valgomas, bei kainos kokios  4u.gif

Tai gal dažo tik nuaugusias šaknis, nes pro laminatą plaukas nepraranda spalvos, nenusiplauna dažai  g.gif

Silikonas kenkia nebent tik plauku saknims,ant kuriu jis neturi buti tepamas,nes jis jas padengia tarsi plevele,ir plaukas negali normaliai kvepuoti,todel silikonas kenkia tik uzteptas ten kur jo negalima tepti,gyvas plaukas yra tik ties saknimis,visas kitas ilgis yra jau negyvas plaukas,todel silikonas yra labai puiki priemone negyviems plauku galams.
tikrai mes zymiai labiau zalojame savo plaukus su kasdieniniais galvos plovimais,dziovinimais,tiesinimais ir dazymais,nereikia to silikono sitaip bijoti,tereikia ji tinkamai naudoti ir net kasdieninis plovimas,tiesinimas ir dazymas musu plaukams maziau zalos padarys.
Atsakyti
g.gif kiek jau laiko plauku laminavimo technologija yra lietuvoje?
Atsakyti
tarp kitko-ieskodama info, radau sioki toki straipsni anglu kalba ir isverciau, nieko labai 'apsvieciancio', bet vistik. originalus straipsnio psl. cia .
LT tekstas:
Plaukų laminavimu vadinamas plaukų padengimas specialiomis medžiagomis – plaukai bus padengti kvėpuojančia mikro plėvele, apsaugančia plaukus nuo pažeidimų. Plaukų apimtis padidėja 10-15%, jie tampa glotnūs, lygūs ir spindintys. Jei jūsų plaukai garbanoti, nesibaiminkite, jog laminavimas ištiesins garbanas, plaukai tiesiog sveikiau atrodys ir taps ryškesniais.
Tam, kad suprasti, kam plaukams reikia laminavimo, prisiminkite, kokia yra plauko struktūra. Visas plauko kamienas yra padengtas mažais žvyneliais. Sveikų ir niekad nebuvusių pažeistų plaukų kamieną glaudžiai dengia žvyneliai.
Tačiau laikui bėgant ir įvairiems veiksniams veikiant išorinį plauko sluoksnį, žvyneliai ima luptis ir porėtis. Plaukai tampa šiurkštūs, galiukai skilinėja ir plaukai praranda spindesį. Laminavimo plėvelė padengia pažeistas vietas, uždaro galiukus ir prilipdo žvynelius atgal prie kamieno, tokiu būdu sukuriant naują plauko paviršių – elastingą, glotnų ir spindintį.
Laminavimas niekaip nežaloja plauko ir gali būti kartojamas daugybę kartų. Į laminavimo procedūros sudėtį įeina baltymai, dėl kurių plaukai atrodo gyvybingesni ir ryškesni, tampa lankstūs ir atsparūs mechaniniams pažeidimams. Plėvelė, dengianti plauką, leidžia jam kvėpuoti, užkirsdama kelią vitaminų ir baltymų, bei drėgmės „nutekėjimui“ iš plauko. Laminavimo sudėtis yra turtinga naudingų medžiagų, kurios plaukuose išlieka ilgam. Procedūra gali būti atlikta per 2-3 priėjimus – viskas priklauso nuo plaukų būklės ir norimo rezultato. Efektas išlieka 6 savaitėms. Laminuotus plaukus lengviau formuoti, modeliuoti ir jie atrodo nuostabiai.
Laminavimo plėvelė gali būti permatoma arba su spalva. Sudėtinės dalys ant plaukų uždedamos kaip kaukė, paliekama 20-25 minutėms ir nuplaunama. Dažantis laminavimas gali būti vadinamas joninio dažymo technologija. Plaukai yra teigiamo krūvio, o pigmentas sudėtyje yra neigiamo krūvio, taigi jie vienas kitą traukia taip stipriai, kad danga būna labai tvirta ir plaukai atrodo lyg būtų nudažyti įprastu būdu. Procedūros metu plaukai pasiima tiek medžiagų, kiek jiems reikia. Po 4-6 savaičių procedūra gali būti kartojama.
Jokių kontraindikacijų plaukų laminavimui nėra. Procedūra gali būti atliekama bet kokio ilgio ir pažeidimo lygio plaukams. Ypač rekomenduojama procedūrą atlikti nuo nuolatinio dažymo išvargintiems plaukams.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo etamo21: 17 sausio 2010 - 23:21
Gal zinote ar siauliuose daro sia procedura?
Atsakyti
aciuks.gif
as dar bijojau sitos proceduros, bet perskaicius irgi pagalvojau, kad butent jos man ir reikia.dazai uzdeda bent apsauga, net kai sruogelem tik dazydavau plaukai pasakiski buvo, blizgantys, glotnus.o dabar doh.gif taigi, laminavimas puiki iseitis manau, visu plauku nedaryciau, jei taip imanoma-nuo ausu, link galiuku nebent.nemegstu nieko ant saknu krauti.
na ieskau ir sau info, tai imesiu ka suzinosiu drinks_cheers.gif
Atsakyti
Konkreciai gal zinai kokiu svelnesniu sampunu/kondicionieriu?


As pati naudoju kasdienini Keunes sampuna,sausiems,pazeistiems plaukams.Labai svelnus.Balzama naudoju John Frieda,kauke naudoju is EME Diciotto intesyviai drekinanti,ji yra Italu gamybos.Maitinancia is Vivalycio.Aieju irgi is Vivalycio.Na siuo metu tiek,ir kas antra karta plovimo dedu tas kaukes. 4u.gif

Atsakyti
keune naudojau,sampunas su kond. bet greit priprato plaukai ir nebenoriu antra karta bepikrti.o kitomis tavo minetomis priemonemis pasidomesiu,dekui smile.gif (nebeterskim temos bigsmile.gif )
Atsakyti
As tai tik zinau apie bespalvius dazus,kurie priduoda sveiko blizgesio,apimties,grozio plaukuciams,vadinasi tai glazuravimu,Kaaral turi tokius dazus,ruosiuosi ir pati greitu metu isbandyt ax.gif papasakosiu ispudzius,siaip is aprasymo tai galima ir ant dazytu ir ant nedazytu plauku nauduot tuos Kaaral dazus,efektas tesis apie 3 savaites,procedura nebrangi,bet labai tinka susilpnejusiems plaukuciams,jie atsigauna smile.gif
Atsakyti