Issikepiau sokoladiniu sausainiuku. Labai neblogas skonis
Sokoladiniai sausainiai su graikiniais riesutais
2 st. miltų
2/3 st. kakavos
1 a.š. sodos
1/2 a.š. druskos
2/3 st. aliejaus
1 st. cukraus
2 v.š. vanilinio cukraus
4 v.š. maltų linų sėmenų
1/2 st. sojos pieno arba vandens
3/4 st. nedideliais gabalėliais susmulkinto šokolado
3/4 st. graikinių riešutų
Sumaišyti miltus, kakavą ir sodą. Suberti smulkintą šokoladą, graikinius riešutus.
Atskirame inde sumaišyti sojos pieną arba vandenį, cukrų, vanilinį cukrų, druską, maltus linus ir aliejų.
Maišant skystį supilti į miltus; kai tešla taps tiršta, pradėti minkyti rankomis.
Formuoti nedidelius (maždaug delno dydžio) sausainius ir dėti į truputį miltais pabarstytą skardą.
Kepti 10 min iš anksto iki 180C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Tiesa, as vietoj graikiniu naudojau zemes riesutus. Pakepinau juos keptuveje ir sukapojau.
Sausainiukai gavosi minksti ir purus, sutirpo tiesiog visi.
Sausainiukai pasiskolinti is cia:
Sausainiukai