Siūlau sausainėlių receptuką.
reikės:
200g.sviesto,
stiklinės cukraus,
kiaušinio trynio,
1,5stiklines smulkintų lazdyno riešutų,
pusė stiklinės aguonų,
pusė šaukštelio cinamono,
pusė šaukštelio imbiero,
vanilinio cukraus,
druskos,
2,5stiklinės miltų,
Sviestą ir kiaušinio trynį su cukrumi,išsukame,kol pasidaro puri masė.
Suberiama aguonos,visi,prieskoniai,,ir druska.
Išmaišius suberiame susmulkintus riešutus ir po truputį miltus.
Tešla ne minkoma,otik maišoma,kol bus suberti visi miltai.
Tešla suspaudžiama į pailgą volelį,suvyniojama į pergamentinį popierių,ir padedama šaltai į šaldytuvą 3-4val.,kad sustingtų.
Sustingęs tešlos volelis pjaustomas {konditeriniu peiliu} virtuviniu peiliu plonomis riekutėmis.
Dedamos į popieriu išklotą skardą 15-20min.vidutinio karštumo orkaitėje.
Skanaus