Karštas vynas pagal Novelli
Reikės:
1l raudono vyno,
vanilės,
žvaigždinio anyžio,
2 cinamono lazdelių,
kardamono,
kelių gvazdikėlių,
1 stiklinės natūralių apelsinų sulčių,
medaus,
imbiero šaknies,
1 apelsino,
1 laimo,
lauro lapelių,
citrinžolės,
1 granato.
Eiga:
Į gerai įkaitintą puodą supilkite vyną ir virkite, vis nugraibant putas, kol nebeputos.
Kol kaista vynas, kitą puodą gerai įkaitinkite ir į jį suberkite žvaigždanyžius, vanilę, cinamono lazdeles, kardamoną, gvazdikėlius ir viską pamaišant šiek tiek pakaitinkite, kad pasklistų aromatas. Tada ant įkaitusių prieskonių užpilkite apelsinų sultis, dėkite: medaus pagal skonį, apelsiną perpjautą i 4 dalis su visa žievele, taip pat supjaustytą laimą, lauro lapelius,supjaustytas citrinžoles, keletą nedidelių gabalėlų imbiero ir į 4 dalis supjaustytą granatą.Viską šiek tiek pavirkite. Tada supilkite karštą vyną į puodą su prieskoniais ir vaisiais, pamaišykite, uždenkite ir nukelkite nuo ugnies.
P.S. pasiruošimas užtruks 10 min. gamyba 15 min
Tikiuosi aiškiai parašiau. Skanaus