Įkraunama...
Įkraunama...

Karštas vynas

QUOTE(kamuflezine @ 2009 12 11, 18:31)
o nebus taip, kad kaitinant karštą vyną paskui puodas neatsiplauna?  biggrin.gif
kažkas man taip sakė... g.gif

bent jau mums ne karto taip nebuvo rolleyes.gif
o man skaniausias karstas vynas tas, kuris skirtas butent sildyti ir butinai idedu cinamono lazdele thumbup.gif skanumelis bigsmile.gif
Atsakyti

 i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti
o ka siemet dar karsto vyno sezonas neatidarytas? hihihi.gif
keliu tema mazu kam bus naudinga biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(inieska @ 2010 11 26, 16:18)
o ka siemet dar karsto vyno sezonas neatidarytas?  hihihi.gif
keliu tema mazu kam bus naudinga biggrin.gif

musu kasdieniniai ziemos vakarai: karstas vynas + pamelo bigsmile.gif
kiekvienai dienai tai tiesiog sildom paprasta Gliuntveina, o sventiskam vakarui reiktu gal ir su prieskoniais papildomais pabandyti g.gif biggrin.gif
Atsakyti
Visai neseniai mergaičių kompanijoj sugalvojom išgert karšto vyno ir draugė ypatingai skaniai jį paruošė thumbup.gif įpylė į puodą pusę stiklinės vandens, tada įdėjo tolygiai cukraus. viską pakaitino. Išspaudė vieno didelio apelsino sultis, tada į to išspausto apelsino žievelę susmaigstė gvazdikėlius ir ėmetė ir katiliuką. supylė vyną ir apie 15minučiu pakaitino. Žinokit skonis tai dieviškad 4u.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(feminell'a @ 2010 12 05, 19:26)
Visai neseniai mergaičių kompanijoj sugalvojom išgert karšto vyno ir draugė ypatingai skaniai jį paruošė thumbup.gif  įpylė į puodą pusę stiklinės vandens, tada įdėjo tolygiai cukraus. viską pakaitino. Išspaudė vieno didelio apelsino sultis, tada į to išspausto apelsino žievelę susmaigstė gvazdikėlius ir ėmetė ir katiliuką. supylė vyną ir apie 15minučiu pakaitino. Žinokit skonis tai dieviškad 4u.gif
user posted image

skamba tai labai skaniai ax.gif reiktu pabandyti...o kiek vyno pylete ant tokio kiekio vandens?
Atsakyti
QUOTE(Laura81r @ 2010 12 06, 20:23)
skamba tai labai skaniai  ax.gif  reiktu pabandyti...o kiek vyno pylete ant tokio kiekio vandens?

išties labai skaniai ir buvo ax.gif o vyno pylėme visą butelį, naudojom chanet pusiau saldų smile.gif
Atsakyti
Karstas vynas labai kalediska smile.gif o as turiu sito gerimo pakaitalo recepta su sidriuku wink.gif bet turi buti tikras obuoliu sidras o ne koks kissas 4u.gif

6 puodeliai svieziai prisirpintos arbatos
6 puodeliai spanguoliu sulciu
6 puodeliai obuoliu sidro (nealkoholinei versijai - obuoliu sultys)
3 puodeliai apelsinu sulciu
0.5 - 1 puodelis cukraus (arba medaus)
0.5 - 1 puodelis citrinos sulciu
siek tiek cinamono (lazdelem arba malto)
5-6 gvazdikeliai
riekutem pjaustytas obuolys (nebutina)

supilam visus ingredientus isskyrus obuoli i puoda ir verdam 20-30 minuciu. obuolio riekeles dedam serviruojant.
cia jo nemazai gaunas. per svente nemazai zmoniu pagirdo smile.gif bet galima pasiskaiciuot dalimis ir pasidaryt mazesni kieki 4u.gif
user posted image
Atsakyti
Niekada neišmetu apelsino žievelių. Geriausia išvis jas nutarkuoju ir laikau šaldytuve. Karštą vyną šią žiemą gaminame gan dažnai- tai greit ir susivartoja. Visada imu gliutveina. Dedu cukraus, apelsino tarkuotos žievelės, cinamono, pipriuko, anyžio, razinų didžiųjų na ir to ką randu parduotuvės prieskonių lentynoje skirto karštam vynui. Kaitinu iki 70 laipsnių, net termometrą tam spec turiu. smile.gif tada pagal taisykles reikėtų atvesinti, kad prieskoniai įsigertų ir savo skonį perduotų vynui ir vėl pakaitinti. aš pilu į termosą- ir ten viskas įsigeria, įmirksta ir neatvėsta, tad pakartotinai kaitinti nebereikia. Gražią savaitgalio dieną nešam į gamtą ir mėgaujamės karštu vynu..
Atsakyti
As visad sildau Gluhwein Kalediny vyna. Sildant ant 0,75 ml dedu 2 supjaustytus apelsinus, didely sauksta medaus. Galima deti ir supjaustyta citrina, tada medaus siek tiek daugiau. Citrinos ir aplesinai pjaustomi su zievele, i stikline pilu kartu su gabaleliai, jie labai buna skanus 4u.gif
Atsakyti
Man labai skanus baltas karstas vynas is kariausiu ir obuoliu thumbup.gif Kalediniu laikotarpiu ji Kaune Rotuses aiksteje pardavinejo, dabar jo galima isigyti vienoje senamiescio gurmaniskoje parduotuveleje.
Atsakyti
Laba diena
oriu paklausti kam ten tiek kaitinti ilgai vyna , juk alkoholis išgaruoja bekaitinant , ir kame jus jį šildote?
Atsakyti