Įkraunama...
Įkraunama...

Kauno II klinikinė ligoninė

QUOTE(Inga N @ 2010 01 23, 19:49)
Pagimdžiau sausio 18 dieną - ir tikrai buvo toks antplūdis, kad suguldė mus dvi į palatą tą dieną gimdžiusias. Labai teisinosi, bet kai pagalvoji - juk kituose gimdymo namuose už vienvietę palatą mokėti reikia.

Pirmiausiai - sveikinimai mamytei 4u.gif
Antra - ačiū už išsamų parašymą 4u.gif Man savaitėlė beliko, tad nerimo pilna blush2.gif Vat labiausiai ir bijau, kad niekas nepaaiškins kaip leliuką maitinti, vystyti ir t.t., nes nelabai turiu kas pamokintų blush2.gif Teorijos aišku kalnus prisiskaičius, bet tai kaip suprantu toli nuo realybės.
O apie vaikų seseles ir gydytojas šioje ligoninėje jau ne pirmą kartą girdžiu, kad grubios ir nenusiteikę geranoriškai.
Atsakyti
Na jei ir į kasą mokėti ir dar į kišenę tai prabangus gimdymas darosi...aišku aš už tai, kad tartis visada buvau, bet pastaruoju metu imu manyt, kad gal ir nesitarus gerai gautusi smile.gif kai sąrėmiai prasidės reiks paskambinti į gimdyklą ir pasiteirauti kas budi iš daktarų šiandiena pagal tai ir orientuotis ar kviest gydytoją lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Magreco @ 2010 01 23, 21:17)
Pirmiausiai - sveikinimai mamytei 4u.gif
Antra - ačiū už išsamų parašymą 4u.gif Man savaitėlė beliko, tad nerimo pilna blush2.gif  Vat labiausiai ir bijau, kad niekas nepaaiškins kaip leliuką maitinti, vystyti ir t.t., nes nelabai turiu kas pamokintų blush2.gif  Teorijos aišku kalnus prisiskaičius, bet tai kaip suprantu toli nuo realybės.
O apie vaikų seseles ir gydytojas šioje ligoninėje jau ne pirmą kartą girdžiu, kad grubios ir nenusiteikę geranoriškai.

Ačiū už sveikinimus smile.gif Jums linkiu laimingai pagimdyti savo mažylį, o nerimas paskutinėmis dienomis tikrai labai suprantamas ir neišvengiamas, bet vykite šalin tas mintis smile.gif Na vat, kai pagalvoji, negali juk tie gydytojai mums skausmo "nuimti", bet labai padeda geras jų žodis, malonus elgesys, rodos, tiek ne daug tereikia.

Pirmąją gimdžiau susitarus su gydytoju, papuolė akušerė Lina, buvo ji fantastiška, viską aiškino, tuoj pasodino ant kamuolio, paaiškino, kad taip lengviau sąrėmius ištverti, greičiau kakelis atsidarinėja ir t.t., siūlė ir dušą ir masažą, viską aiškino apie gimdymo eigą. Šįkart mano gimdykla su vonia buvo, bet niekas nepasiūlė, o klausti nedrįsau, ar galima - krizė juk smile.gif Kamuolį pati nusikėliau. Akušerė tiesiog karts nuo karto užeidavo ir tiek. Taigi, šokinėjimo aplink nebuvo, bet elgesys buvo mandagus, malonus ir profesionalus. O ką man daug ir paaiškinsi, ne pirmas kartas. Po gimdymo pasiūlė arbatos, kavos.

Dėl vaikelio priežiūros vienintelis patarimas - būti atkakliai ir drąsiai ir tiesiai, nes nepasisiūlys tikrai padėti. Man nors antras vakelis, bet pirmus kartus baisu net į rankas paimti, kol pakeiti sauskelnes, tai prakaitas upeliais srūva - o man juk ne pirmagimis. Sakykit tiesiai, gal galite parodyti, kaip žindyti, man nesiseka, paskui perklausti, ar teisingai maitinu ir t.t. Man asmeniškai su pirmąja labai nesisekė, na, kas iš to, kad prisiskaičius....Mano uošvienė sako, gal pinigėlių reikėjo toms sesutėms pakaišioti, na, žinai... Kai gimdžiau pirmąją, viską geranoriškai aiškino be jokių kaišiojimų. Kitas vertus, jos kas dieną keičiasi. Bet jei saldainių dėželė ar šokolado plytelė gali padėti šitam reikale, kodėl gi ne smile.gif
Naujagimių sesutė kaip suprantu užeidavo tik vakarais, apie 9 val., tačiau galima nueit pačiai į naujagimių skyrių. Rytais ateina vaikų daktarė su sesute, kuri turi nuprausti, pervystyti, perrengti vaikelį - tuo metu tai turbūt net neverta lįsti su prašymais, nes skuba jos, bet aš bent jau klausinėdavau visko, ko sugalvodavau ir niekur nedingdavo, turėdavo atsakinėti. Vieną kartą buvo taip, kad tik pampersą uždėjo ir siaustinuką ir per duris - sako, toliau pati apsirengsit, na, bet taip buvo tik kartą.

Išrašant iš ligoninės duoda anketą užpildyt - viską užrašiau, tik kažin, ar tas turi reikšmės.
Pamenu, kai gimdžiau pirmąją, ryte atėjus budinti akušerė paaiškino, kad po gimdymo sunku pasituštinti, jei per parą nepavyks, pasakyti, duos tabletėlę, taip ir buvo, super. Šįkart jau pati ėmiau klausinėti, tai sako, jei reikia, nusipirkit klizmutę, o vaistų kaip ir nėra ir iš viso, neturėtų būt bėdos, nesiūta ir pan. Tai vat, tuose lapuose jos turi žymėti, ar tuštiniesi, kokia temperatūra, spaudimas. To spaudimo nė karto ir nepamatavo, tik aparatą nešiojasi, o parodymas rašo standartinius. Tai štai toks darbas, perbėga visas palatas per kelias minutes ir sėdi sau.
Mano draugė neseniai gimdė Mažylyje, irgi nesitarusi, tai tikrai daugiau informacijos ir paslaugų gavo nei 2 ligoninėje.
Atsakyti
Na kodėl nuo senu senu laiku še ligonine peike g.gif ? Nejau niekas nepasikeičia
Asmeniškai man neteko joje būti ,bet čia pamastymas kas ten taip negerai g.gif Man teko Miško gatv gimdyti thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Apie visus gimdymo namus galima neigiamos informacijos prisiskaityt. Būtų kažkas nenormalaus,jeigu visi tik girtų rolleyes.gif
Kiekviena mes esame skirtinga,mūsų poreikiai skirtingi,skoniai. Kas vienai priimtina,kita negali to pakęsti.
Aš asmeniškai apie KMUK žymiai daugiau neigiamos informacijos esu girdėjus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(gosas @ 2010 01 25, 11:47)
Na kodėl nuo senu senu laiku še ligonine peike g.gif ? Nejau niekas nepasikeičia
Asmeniškai man neteko joje būti ,bet čia pamastymas kas ten taip negerai  g.gif Man teko Miško gatv gimdyti  thumbup.gif  thumbup.gif

nu tirkai neiznau del ko peikia? as abu vaikus gimdziau cia, ir abu kartus likau patenkinta thumbup.gif pirma karta aisku labiau aks domejosi manimi, spaudimus matavo, alselines state, nes pasirodo komplikuotas gimdymas buvo, daug nukraujavau doh.gif akuserytes nuolat rode kaip maitinti, kaip kruti paduoti, vaiku sesutes irgi padedavo thumbup.gif va dabar kai gulejau, tai nesvarbu kas akusere, gydytojas, vaiku sesutes, ieina, paziurei, sako antra karta gimdei? sakau taip, nu tai reiskias viska zinai, nera cia ka mums veikti..o ir pao gimdymo liuks jauciausi- nei plysau, nei kirpo, nei isvargau per gimdyma, viska slabai greitai ir lengvai thumbup.gif zodziu i antrakartes biski pro pirstus ziuri,aisku neiznai kaip butu buve, jei gimdymas butu buves kitoks, jei mergyte papa blogai emus butu..bet as ir dziaugiausi, akd retai aks uzsuka pas mane blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Inga N @ 2010 01 25, 11:34)
Vieną kartą buvo taip, kad tik pampersą uždėjo ir siaustinuką ir per duris - sako, toliau pati apsirengsit, na, bet taip buvo tik kartą.

Tai vat, tuose lapuose jos turi žymėti, ar tuštiniesi, kokia temperatūra, spaudimas. To spaudimo nė karto ir nepamatavo, tik aparatą nešiojasi, o parodymas rašo standartinius. Tai štai toks darbas, perbėga visas palatas per kelias minutes ir sėdi sau.

Pirmas dienas aprengdavo,nes aš po CP buvau, o paskui palikdavo pačiai apsirengt vaikiuką. Mano antras vaikelis, tai jau kaip ir nebuvo bėdos pačiai aprengt. bet jei paprašytų mamytė, manau ir aprengtų. man kaip tik visos sesutės tiek naujagimių, tiek akušerės buvo labai malonios g.gif nei vienos susiraukusios nemačiau, o gulėjau šešias paras thumbup.gif

Tuose lapuose tikrai viską žymi drinks_cheers.gif ir man sąžiningai ryte/vakare matavo spaudimą, temperatūrą ir pan. o pirmas dienas net ir ne po du kartus per dieną. bet aš po CP, gal jei gimdymas sklandus, tai jos ne taip atidžiai viską tikrina g.gif
Atsakyti
QUOTE(Inga N @ 2010 01 25, 13:34)
Naujagimių sesutė kaip suprantu užeidavo tik vakarais, apie 9 val., tačiau galima nueit pačiai į naujagimių skyrių. Rytais ateina vaikų daktarė su sesute, kuri turi nuprausti, pervystyti, perrengti vaikelį - tuo metu tai turbūt net neverta lįsti su prašymais, nes skuba jos, bet aš bent jau klausinėdavau visko, ko sugalvodavau ir niekur nedingdavo, turėdavo atsakinėti.

To spaudimo nė karto ir nepamatavo, tik aparatą nešiojasi, o parodymas rašo standartinius. Tai štai toks darbas, perbėga visas palatas per kelias minutes ir sėdi sau.
Mano draugė neseniai gimdė Mažylyje, irgi nesitarusi, tai tikrai daugiau informacijos ir paslaugų gavo nei 2 ligoninėje.

Abu kartus rinkausi sia ligonine ir ne kiek nenusivyliau thumbup.gif Abu kartus nesitarusi thumbup.gif
Taip, naujagimiu sesute ateidavo vakarais, visada paklausdavo ar viskas gerai, ar kas neaisku, nors ir be nuotaikos thumbup.gif Pirma karta nedrisau kazkaip ikyriai listi, bet antra karta - visu visko drasiai klausiau, nors ir maciau, kad nenoretu atsakineti.. Ir ka - visi viska atsakydavo thumbup.gif Tad nebijokit klausti ir visada gausite atsakyma mirksiukas.gif

Spaudima ir temperatura matuodavo kiekviena diena, niekad nepraleido schmoll.gif Buvo dienu, kai labai skaudejo galva - tai matavo kelis katus per diena, o ir tikrai rupinosi ax.gif

Negaliu pasakyti, kad visi labai malonus, bet neigiamu emociju nepatyriau schmoll.gif , tikrai esu patenkinta rolleyes.gif
Atsakyti
sveikutes smile.gif
as 5dieni guluosi i ligonine, tai irgi neramu. Nezinau kokia pamaina paklius, nors su gydytoja esu susitarus. Dar baisoka kad liksiu savaitgali ligoninej, tai gydytoju maziau, gal nelabai kas pades...
dabar jau pradedu bijot visko smile.gif
gal kuriai irgi pasitaike po gimdymo savaitgalis, kaip ten prieziura?
Atsakyti
QUOTE(Tangi @ 2010 01 25, 15:15)
Pirmas dienas aprengdavo,nes aš po CP buvau, o paskui palikdavo pačiai apsirengt vaikiuką.

As ir buvau po cp, bet nei karto mano vaikelio neperrenge, nuo pirmos dienos paliko man, Na del to nepikta, nes nezinojau, kad jos tai turi padaryti. Kita vertus, tai buvo puiki proga su vaikeliu susidraugauti.

Na bet apie naujagimiu sesutes man taip pat liko tik blogi prisiminimai... Jei ko paklausdavau, atsakydavo, kad pati bent teoriskai turiu zinot... verysad.gif
Kai ketvirta para i krutis plustelejo pienas, jos buvo ziauriai kietos ir skausmingos. Mano vaikelis- miegaliukas, keldavau keldavau, pazindzia 15 min ir vel luzta... Nezinojau ar gerai, ar pavalgo, tad nulekiau i naujagymiu skyriu. Islindo apsimiegojusi sesute (buvo 23 val), jai isdesciau problema, klausiau gal reik nusitraukt, nuogastavau ar vaikelis pavalgo. Ji saltai atsake, kad krutis tvarko akusere ir nuejo i savo kambariuka... O as jos net ne to klausiau. Ejau su leliuku atgal i palata ir verkiau verkiau. Aisku, problemos galbut ir nebuvo- po 2 dienu viskas susireguliavo, na bet as to nezinojau. Aciu dievui rimtesniu bedu nebuvo jai miegant...
Papildyta:
QUOTE(vikaura @ 2010 01 25, 18:06)

Tokia pati kaip ir paprasta diena- atlieka visas reikiamas proceduras ir vizitacijas smile.gif

Sekmes tau dideles 4u.gif
Atsakyti
pritariu sesutes kur ateina rytais vaikucius perenkti mandagumu nepasizymi, mano vaikelis gimes buvo labai mazutis, po sunkaus gimdym pameles, ne 3 kilu nesvere, tai prisiklausiau visokiu nemaloniu repliku, per 3 dienas tik viena pasitaike sesute geranoriska kuri viska nuodugniai paaiskino, parode, ...
drauge gimde neperseniausiai, tai sake neapsikentusi pagrasino, kad eis ieskot vyr sesutes ar kazo isvaldzios, ... tai baigesi mandrystes,..
Atsakyti
QUOTE(vikaura @ 2010 01 25, 17:06)
sveikutes smile.gif
as 5dieni guluosi i ligonine, tai irgi neramu. Nezinau kokia pamaina paklius, nors su gydytoja esu susitarus. Dar baisoka kad liksiu savaitgali ligoninej, tai gydytoju maziau, gal nelabai kas pades...
dabar jau pradedu bijot visko smile.gif

4u.gif tikrai viskas bus gerai. aš guliausi šeštadienį, tą dieną mane ir operavo. tikrai priežiūra nesiskyrė nuo kitų dienų ax.gif sėkmės susitikime su leliuku wub.gif
Atsakyti