QUOTE(Magreco @ 2010 01 23, 21:17)
Pirmiausiai - sveikinimai mamytei
Antra - ačiū už išsamų parašymą

Man savaitėlė beliko, tad nerimo pilna

Vat labiausiai ir bijau, kad niekas nepaaiškins kaip leliuką maitinti, vystyti ir t.t., nes nelabai turiu kas pamokintų

Teorijos aišku kalnus prisiskaičius, bet tai kaip suprantu toli nuo realybės.
O apie vaikų seseles ir gydytojas šioje ligoninėje jau ne pirmą kartą girdžiu, kad grubios ir nenusiteikę geranoriškai.
Ačiū už sveikinimus

Jums linkiu laimingai pagimdyti savo mažylį, o nerimas paskutinėmis dienomis tikrai labai suprantamas ir neišvengiamas, bet vykite šalin tas mintis

Na vat, kai pagalvoji, negali juk tie gydytojai mums skausmo "nuimti", bet labai padeda geras jų žodis, malonus elgesys, rodos, tiek ne daug tereikia.
Pirmąją gimdžiau susitarus su gydytoju, papuolė akušerė Lina, buvo ji fantastiška, viską aiškino, tuoj pasodino ant kamuolio, paaiškino, kad taip lengviau sąrėmius ištverti, greičiau kakelis atsidarinėja ir t.t., siūlė ir dušą ir masažą, viską aiškino apie gimdymo eigą. Šįkart mano gimdykla su vonia buvo, bet niekas nepasiūlė, o klausti nedrįsau, ar galima - krizė juk

Kamuolį pati nusikėliau. Akušerė tiesiog karts nuo karto užeidavo ir tiek. Taigi, šokinėjimo aplink nebuvo, bet elgesys buvo mandagus, malonus ir profesionalus. O ką man daug ir paaiškinsi, ne pirmas kartas. Po gimdymo pasiūlė arbatos, kavos.
Dėl vaikelio priežiūros vienintelis patarimas - būti atkakliai ir drąsiai ir tiesiai, nes nepasisiūlys tikrai padėti. Man nors antras vakelis, bet pirmus kartus baisu net į rankas paimti, kol pakeiti sauskelnes, tai prakaitas upeliais srūva - o man juk ne pirmagimis. Sakykit tiesiai, gal galite parodyti, kaip žindyti, man nesiseka, paskui perklausti, ar teisingai maitinu ir t.t. Man asmeniškai su pirmąja labai nesisekė, na, kas iš to, kad prisiskaičius....Mano uošvienė sako, gal pinigėlių reikėjo toms sesutėms pakaišioti, na, žinai... Kai gimdžiau pirmąją, viską geranoriškai aiškino be jokių kaišiojimų. Kitas vertus, jos kas dieną keičiasi. Bet jei saldainių dėželė ar šokolado plytelė gali padėti šitam reikale, kodėl gi ne
Naujagimių sesutė kaip suprantu užeidavo tik vakarais, apie 9 val., tačiau galima nueit pačiai į naujagimių skyrių. Rytais ateina vaikų daktarė su sesute, kuri turi nuprausti, pervystyti, perrengti vaikelį - tuo metu tai turbūt net neverta lįsti su prašymais, nes skuba jos, bet aš bent jau klausinėdavau visko, ko sugalvodavau ir niekur nedingdavo, turėdavo atsakinėti. Vieną kartą buvo taip, kad tik pampersą uždėjo ir siaustinuką ir per duris - sako, toliau pati apsirengsit, na, bet taip buvo tik kartą.
Išrašant iš ligoninės duoda anketą užpildyt - viską užrašiau, tik kažin, ar tas turi reikšmės.
Pamenu, kai gimdžiau pirmąją, ryte atėjus budinti akušerė paaiškino, kad po gimdymo sunku pasituštinti, jei per parą nepavyks, pasakyti, duos tabletėlę, taip ir buvo, super. Šįkart jau pati ėmiau klausinėti, tai sako, jei reikia, nusipirkit klizmutę, o vaistų kaip ir nėra ir iš viso, neturėtų būt bėdos, nesiūta ir pan. Tai vat, tuose lapuose jos turi žymėti, ar tuštiniesi, kokia temperatūra, spaudimas. To spaudimo nė karto ir nepamatavo, tik aparatą nešiojasi, o parodymas rašo standartinius. Tai štai toks darbas, perbėga visas palatas per kelias minutes ir sėdi sau.
Mano draugė neseniai gimdė Mažylyje, irgi nesitarusi, tai tikrai daugiau informacijos ir paslaugų gavo nei 2 ligoninėje.