Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek kainuoja namo statybos? 4tema

QUOTE(narvid @ 2011 10 25, 10:38)
remontuoti tai ne naujai statyti, čia nevisi tokie turtingi kad senus remontuot išgalėtu.

Kuo skiriasi stogo statymas ant seno namo ir ant naujo? nematau jokio skirtumo, kodėl ant seno turėtų kainuoti brangiau g.gif
Arba, jei naują namą iš blokelių, karkasinį ar pan. šeimininkai nusprendžia apkalti medine dailylente, tai kuo skiriasi ar apkalamas senas, ar naujas namas? ax.gif
Man dar iš tos pusės pigiau išėjo, kad nešiltinau, o šiltinant tiek namą, tiek stogą, į anksčiau minėtą sumą tikrai nebūčiau sutilpus.
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2011 10 25, 12:14)
Kuo skiriasi stogo statymas ant seno namo ir ant naujo? nematau jokio skirtumo, kodėl ant seno turėtų kainuoti brangiau  g.gif
Arba, jei naują namą iš blokelių, karkasinį ar pan. šeimininkai nusprendžia apkalti medine dailylente, tai kuo skiriasi ar apkalamas senas, ar naujas namas?  ax.gif
Man dar iš tos pusės pigiau išėjo, kad nešiltinau, o šiltinant tiek namą, tiek stogą, į anksčiau minėtą sumą tikrai nebūčiau sutilpus.

Kiek kv.m sienu apkalet dailylentem? Kokiom ir kiek atsiejo sis malonumas? Aciu
Atsakyti
Mano asmenine nuomone namą pradėti statyti be pusės milijono nėra prasmės. Galima pastatyti ir pigiau, bet kyla klausimas kaip ta namas atrodys, koks bus vaizdas aplinkui namą, kokia bus gyvenimo kokybė ir mokėsite už šildymą bei elektrą. Man atrodo jau reikia pradėti galvoti ne tik kaip pigiausiai pastatyti namą, bet kaip pigiausiai jį išlaikyti.
Kažkaip žmonės galvoja, kad namas nesvarbu iš ko pastatytas, svarbu tik, kad pigiau.
Atsakyti
QUOTE(SniegoMumis @ 2011 10 25, 18:27)
Mano asmenine nuomone namą pradėti statyti be pusės milijono nėra prasmės. Galima pastatyti ir pigiau, bet kyla klausimas kaip ta namas atrodys, koks bus vaizdas aplinkui namą, kokia bus gyvenimo kokybė ir mokėsite už šildymą bei elektrą. Man atrodo jau reikia pradėti galvoti ne tik kaip pigiausiai pastatyti namą, bet kaip pigiausiai jį išlaikyti.
Kažkaip žmonės galvoja, kad namas nesvarbu iš ko pastatytas, svarbu tik, kad pigiau.

nesutinku su siuo teiginiu schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(SniegoMumis @ 2011 10 25, 19:27)

viviskai nesutinku, grazu pasaku nameli pasitaciau uz daugiau kaip puse jusu nurodytos sumos. aisku truputi truksta dar kokio kambario, bet i 300 000 buciau drasiai sutilpusi su tuo papildomu kambariu ir katilines patalpa normalia. o namas - mano svajoniu namas, grazus, islaikymas nu... reikia rupestelio, perdazyt kas 4-5 metus (norejau ranku darbo rastinio), sildymas velgi - sesuo uz 4 kambariu buta daugiau moka. ant medziagu netaupiau, rinkausi kokybiskas. tai kame problema? nereikia man puses limono skolos, uzteks ir 220t smile.gif (tiek paskolos imta, likusieji is kojines)
Atsakyti
Tai aš ir sakau, kad pastatyti galima ir pigiau, bet namas tai ne tik sienos ir stogas. Ką jau kalbėti apie baldus, šviestuvus ... laistymo sistemas ir t.t.t.
Esu girdejęs kai žmonės sako, kad moka kapeikas už šildymą, bet kai paklausi kiek temperatūros namie laiko ...

Aš į namą žiūriu kaip į visumą, ne tik į dėžutę, kurią nėra taip brangu pastatyti. Pats skaičiuoju namo sąmatą ir matau, kad galutinė suma auga greičiau nei norėčiau.... ir pozicijų skaičius su kiekviena savaite vis didėja.

Nieko nenoriu papiktinti pasisakymu, bet kai stačiau pirma namą teko nusiimti rožinius akinius kai prasidėjo namo apdaila smile.gif))
Atsakyti
Na mano nuomone, verta nusibrezti ribas- kiek tu gali moketi uz apdaila, uz vidaus irengima, uz baldus ir t.t. tada galima isvengti tokiu begaliniu sumu augimo... 4u.gif na bent mes tai zinom kiek mes galim moketi uz apdaila, tai zinom kokia apdaila darysim, kad tilptume i savo nusibrezta suma pinigu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(SniegoMumis @ 2011 10 25, 19:44)

Nieko nenoriu papiktinti pasisakymu, bet kai stačiau pirma namą teko nusiimti rožinius akinius kai prasidėjo namo apdaila smile.gif))

nusiemet rozinius akinius, o be puses limono vistiek namo pastatyti neiseina?
nu nemanau as kad tokius dalykus kaip laistymo sistema reikia traukti i namo samata... ne kiekvienam to reikia. pvz as nezinau kur ja naudociau. vasara pastatom purkstuva kieme, perkeliam i kita vieta kartais - atrakcija ir suniui ir man karsta diena biggrin.gif pabarstom zoliu. o darzu ir gelynu neturiu. taip kad kam man ta laistymo sistema?
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2011 10 25, 18:55)
nusiemet rozinius akinius, o be puses limono vistiek namo pastatyti neiseina?
nu nemanau as kad tokius dalykus kaip laistymo sistema reikia traukti i namo samata... ne kiekvienam to reikia. pvz as nezinau kur ja naudociau. vasara pastatom purkstuva kieme, perkeliam i kita vieta kartais - atrakcija ir suniui ir man karsta diena biggrin.gif pabarstom zoliu. o darzu ir gelynu neturiu. taip kad kam man ta laistymo sistema?

thumbup.gif
Atsakyti
norejau parasyt pabarstom "trasu" o gavosi "zoliu" lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(SniegoMumis @ 2011 10 25, 17:27)

Na del puses milijono... tai ziurint koki nama statyti planuoji. Jei 300kv/m- kaina viena, jei 150km/m- kita. Prabangiam namui uz puse milijono gal tik pamatai teiseis! rolleyes.gif Zodziu, ekonominiam namukui su aplinka sutvarkyta, sitos sumos turetu buti daugiau, nei pakankamai... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mistika... @ 2011 10 25, 19:37)
Na del puses milijono... tai ziurint koki nama statyti planuoji. Jei 300kv/m- kaina viena, jei 150km/m- kita. Prabangiam namui uz puse milijono gal tik pamatai teiseis!  rolleyes.gif  Zodziu,  ekonominiam namukui su aplinka sutvarkyta, sitos sumos turetu buti daugiau, nei pakankamai...  g.gif

na taip, bet diskusija praisdejo del namo pastatymo uz 70 000. Va sito tai as niekaip nesuprantu g.gif Jau esam isleide apie 300 000 bet dar ne pabaiga, viduj dar sio to truksta,netgi ne baldu... O kur dar aplinka? Kad ir kaip minimaliai aptvarkyta,...Be gerbuvio, griuvesiuose galima pradzioj pagyventi, bet kiek ilgai? Gal kitiems tai nesvarbu, mums tai netgi aktualu, norisi ir aplinkos sutvarkytos, o nemauroti per purvynus ,subjurusiu oru ,iki duru schmoll.gif Zodziu nebus cia pabaigos su tokiom diskusijom, kas vieniems yra nusispjaut, kitam yra butinybe 4u.gif
Atsakyti