Mergaites gal galit patarti is kur gaunat vitamino E, gal ir praleidau, jei kalbejote
ar tinka is vaistines?

QUOTE(ernesin @ 2010 01 08, 16:14)
gal zinai, kokia sito gelio sudetis?

QUOTE(monika 22 @ 2010 01 08, 16:43)
Ačiū
Bet ant buteliuko nerašo ar rafinuotas, ar ne
Rašo "Cold Extraction, Extra Virgin Olive Oil. Sudėtis -ypač grynas alyvuogių aliejus."
Ir nesuprantu ar jis rafinuotas ar ne

Ir nesuprantu ar jis rafinuotas ar ne

nerafinuotas
Su Naujais Metais visas
Norejau paklaust tokio dalykelio, gal ir ne visai i tema, bet truputi ir i tema
Kokia ekologiska alternatyva galima butu atrasti dirbtinems asaroms? Nes as jauciu, kad jos tik prastina reikala

QUOTE(Versmė @ 2010 01 08, 15:18)
Labiausiai vertinami maistiniai aliejai:
migdolų
kokosų
alyvuogių
sėmenų
makadamijų
kanapių sėklų
raudonųjų palmių
sezamų
(šaltinis "150 sveikiausių produktų žėmėje)
migdolų
kokosų
alyvuogių
sėmenų
makadamijų
kanapių sėklų
raudonųjų palmių
sezamų
(šaltinis "150 sveikiausių produktų žėmėje)

Pažymėti aliejai ypač menkaverčiai maistine prasme

Papildyta:
QUOTE(Hibisco @ 2010 01 08, 18:18)
Kokia ekologiska alternatyva galima butu atrasti dirbtinems asaroms?
Manau, kad paprasčiausias izotoninis vandens tirpalas, dar kitaip vad. 'fiziologiniu' ...
QUOTE(Rasma @ 2010 01 08, 19:43)
Manau, kad paprasčiausias izotoninis vandens tirpalas, dar kitaip vad. 'fiziologiniu' ...
o kur jo ieskoti?

QUOTE(katutis @ 2010 01 08, 16:12)
kaip jūs ten kompotą užuodžiat? Aš tai niekaip
Bet panaudoju į molio kaukes, gaminau kremą su juo 

Na man labai jauciasi dziovintu obuoliu kvapas ir kadangi neseniai per sventes geriau is ju virta kompota,tai man tokios asociacijos kyla

QUOTE(Odora @ 2010 01 05, 20:15)
is pradziu ilgai ir skeptiskai rinkau info, o paskui palaipsniui perejau prie naturalios ir nezinau kas turi atsitikti, kad apsigalvociau 
Briliant, alergija gali nepasireiksti pirmo kontakto su alergenu metu, bet antas kontaktas gali jau issaukti reakcija, jei zinoma alergija
gal koks kontaktinis dermatitas

Briliant, alergija gali nepasireiksti pirmo kontakto su alergenu metu, bet antas kontaktas gali jau issaukti reakcija, jei zinoma alergija

Aišku, ačiū už komentarą

Šiandien įsigijau Naujosios Barmunės avokadų aliejų, pasiskaičiusi kelerių merginų gerus atsiliepimus, ilgai klausinėjau pardavėjos ar tikrai nerafinuotas, nes užklijuota prie pagrindinės etiketės baltas lipdukas ir tik ant jo parašyta: šalto spaudimo, nerafinuotas, tas man pasirodė įtartina

QUOTE(Brilliant @ 2010 01 08, 19:08)
Šiandien įsigijau Naujosios Barmunės avokadų aliejų, pasiskaičiusi kelerių merginų gerus atsiliepimus, ilgai klausinėjau pardavėjos ar tikrai nerafinuotas, nes užklijuota prie pagrindinės etiketės baltas lipdukas ir tik ant jo parašyta: šalto spaudimo, nerafinuotas, tas man pasirodė įtartina
Bet tikiuosi bus geras 

Šis geras, nebijok

QUOTE(Rasma @ 2010 01 08, 18:43)
Cia tas, kur tiesiog vanduo su trupuciu druskos? Kur vaikiukams i nosytes lasinama?

QUOTE(Hibisco @ 2010 01 08, 18:18)
Kokia ekologiska alternatyva galima butu atrasti dirbtinems asaroms? Nes as jauciu, kad jos tik prastina reikala 

Rašo, kad rugiag. hidr. galima lašinti. Bet aš nebandžiau, nėr poreikio.
Briliant, erškėtr. aliejus dar padeda nuo randų, nemažai ea, dar įv. miltukų , pvz perlamutro.
QUOTE(Brilliant @ 2010 01 08, 20:08)
ar tikrai nerafinuotas, nes užklijuota prie pagrindinės etiketės baltas lipdukas ir tik ant jo parašyta: šalto spaudimo, nerafinuotas, tas man pasirodė įtartina
Bet tikiuosi bus geras 

Rafinuoti aliejai paprastai būna praktiškai bekvapiai, bespalviai ar vos gelstelėję. Nerafinuotą avokadų tikrai pažinsi iš sodrios tamsiai žalios spalvos