
Siandien kalafiorai, pievagrybiai, sonine.
Puses galvos kalafioro apvirto pasudytam vandeny
Pievagrybiu puskilis apvirtu
Sonines liesos puskilis
pora svogunu
druskos
pipiru
pieno stikline
grietineles 150gr.
Sonine supjaustom kubeliais apkepam gerai, tuomet metam svogunus pjaustytus ir kepam, pievagrybius jau ilgiau kepam, kol paruduoja siek tiek ir galiausiai kalafiorus trumpam, tuomet viska pabarstom saukstu nepilnu miltu, ir trumpai minutele kepam, supilam piena ir grietinele, uzverdam ir viskas.
Labai megstam prancuziskus batonus prie sriubytes, kartais ir prie antro patiekaliuko reikia, o siaip labai skanu man tie idaryti su sviestu ir zalumynais ir iskepti karsti, bet ju pas mus nera, tai siandien pabandziau issikepti paprasta ne idaryta, o rytoj jau zinau, kad bus idarytas

I dubeni isijoti miltus, i vidu supilti ismaisytas mieles su druska ir vandeniu ir sakute sukant maisyti aplink, kol eis, kai neis, versti ant miltuotos lentutes ir minkyti apie 15 min., pakildinti pusvalandi, vel perminkyti, vel pusvalandi pakildinti ir vel versti ant miltuoto pavirsiaus ir suformuoti du pailgus batonus, kaip ipjauti, jusu reikalas



