Sveikos, kukulinės ir vištų kepėjos
QUOTE(Srove @ 2010 02 07, 20:15)
Kaip dziugu

Pamirsau as ir galejau sezamo uzmesti, aciu, kad priminei, man tas skonis irgi

, o svarbiausia primena gaminio naturaluma, visos bulkos pas mus pilnos purikliu, atsikandi kibirkstys eina per dantis
Noriu dar pasidalinti skaniu koldunu receptuku, aisku is rusisko saito, nes ka ka, bet pelemenius rusai tai moka gaminti
I dubeni pilti 300gr. pieno, musti kiausini dideli ir druskos puse saukstelio ir viska sluotele isplakti, iberti 70gr. miltu ir deti ant ugnies ir intensyviai maisant sluotele uzkaitinti, kol visiskai sutirstes, nuimti nuo ugnies, iberti 250gr. miltu ir ismaisyti, versti ant miltuoto pavirsiaus ir minkyti, kol nebekibs prie ranku, vis pasibarstant truputi miltu.Iskocioti, deti norima idara (siuo atveju buvo jautiena ir kiauliena, susmulkinta blenderiu, kiausinis, kepti svogunai svieste, nekeptas svogunas, pipirai, druska, saukstas majonezo-mesos apie 400gr.).Nu kokie sultingi, valgem su grietine perpus plakta su grietinele ir pabarstyta citrinpipiriais.
Niu, niussspirkau koldūninę
Batoniukus jau kepiau. Dukart.
Su pienu maišiau. Mylimas vyras plonu balsu paprašė bent kas antrą dieną kepti, o dukrelė minkomą tešlą vis uostyt prašėsi {niu ir batoną valgė}, tai PASISEKIMAS šeimoje
QUOTE(Auksutis @ 2010 02 07, 22:26)
Mmmmmm......, kaip skanu
... buvo...
Gaminau tokius visokius paprastainius mielus, kiaulienos trioškiniuką su bulvių koše

sriubyyyčių mėsiškų biffkį, tadum jautienos troškiniu buvau suslyviniu pamaitinta raudono vyno padaže, ir kepta vyyšta
O šiandien nutiko
TINGINIŲ ŽUVIS, tskant

2-3 porcijoms reikia:
3-4 bulvių
1 morkos
1 cukinijos
1 svogūno
1 avokado
aliejaus
grietinėlės
konservuotos skumbrės aliejuje {niu kiek skrandis geidžia}
Bulves supjaustyt plonais griežinėliais, morką - sutarkuot stambia tarka, sumest į įkaitintą ir aliejum palepintą keptuvę. Kepti. Tada supjaustyt svogūną kubeliais, supjaustyt luptą cukiniją plonaisi griežiniukais, sudėt apkepti. Nulupt avokadą, sutarkuot stambia tarka, dėti prie visų daržovių. Pasūdyti, papipirinti, išmaišius kepti jau ant mažesnės ugnies. Pabaigoje užpilti šiek tiek grietinėlės ir patroškinti {grietinėlė beveik visa susigeria}.
Teikti gilesnėse lėkštėse, apdėjus šaltais žuvies konservais. Gardu.
Desertui buvo šokoladinis pyragas, va todėl ir reikėjo greitos tinginių žuvytės, kad liktų laiko ir vietos JAM