Įkraunama...
Įkraunama...

Ar realu pasistatyti namą be paskolos ?

QUOTE(Gilvydomama @ 2006 11 06, 13:14)
baby girl,Kaip matai tikrai įmanoma, juk pusė čia rašiusių pasistatė be paskolų.Viskas priklauso tik nuo santaupų ir gaunamų pajamų dydžio.

baby girl,Kaip matai tikrai įmanoma, juk pusė čia rašiusių pasistatė be paskolų.Viskas priklauso tik nuo santaupų ir gaunamų pajamų dydžio.
Mes baigiam statybas, liko tik sienas nudažyti ir baldus susipirkti.Viskas truko 4 metus.Pirmus metus vyras nusipirko sklypą, aišku mokėjo tik 5000tūkst.lt už 6a.Kai dabar tokių kainų su žiburiu nerasi.Taip pat pasidarėm projektą, kainavo apie 6000tūkst.lt.ir pamatrus pasidarėm talką sukvietę, tai kainavo tik cementas ir žvyras bei talkininkus pavaišinti.
Kitais metais( aš čia kalbu tik apie vasaras, nes kitu metų laiku darbai stovėjo vietoje) iškilo sienos iš Rokų keramikos blokelių ir buvo pastatytos gegnės ir apdengtos plėvele.
2005 metais nuo ankstyvo pavasario buvo uždėta Rannila stogo danga, įdėti langai, garažo vartai ir durys.2006 grindys, vandentiekis ir santechnika.Ką tik baigtas apšildyti fasadas ir aptinkuotas, nudažysim kitą vasarą, nes jau šalta.
Vakar pirmą kart užkūrėm pečių drinks_cheers.gif
Gyventi kelsimės tik pavasarį, nes kaip minėjau dar reikia nudažyti sienas ir viską susipirkt.
Daugelį darbų atliko vyras su mano ir savo tėvu, bei pusbroliu, nusimanančiu apie statybas.Net patys stogą uždengė, taip sutaupydami apie 20 000tūkst.lt.Jau nekalbu apie grindų betonavimą ir pan. Samdėmes tik elektriką(apie6000lt), santechnikus(20 000lt su pečium, radiatoriais ir darbu), mūrininkus ir fasado meistrus( 50000lt su vidaus sienų tinkavimu ir pan.)
Nu lyg ir viską apibūdinau, noriu tik paminėti, kad antro aukšto kolkas neįsirenginėjam.
Gal jau ir gyventumėm jei vyras laiko name dirbt turėtų, bet gi pinigėlius "arti" reikia, jis vienas namui ir sutaupė, aš niekur nedirbu ir vaikelį auginu.
O jau nuo pat mūsų draugystės pradžios vyras kartojo, kad bute negyvens ir namą pasistatys, o aš visai juo netikėjau, pasirodo be reikalo 4u.gif
Atsakyti
suprantama priklauso nuo pajamu dydzio. bet labai daznu atveju tokios statybos trunka ne vienerius ir net ne trejus metus... mes galetume statytis be paskolos, ir panasiai per 3 ,metus turetume pasistatyti ir isirenti. bet gyvenimas nuolatineje "statybineje depresuchoje" visai nevilioja schmoll.gif taigi nusprendem statyti su paskola ir jau gyvenant name paskola atiduoti per max 5 metus rolleyes.gif
Atsakyti
aš noriu jūsų konsultacijos. mes su vyru esame dviese ir turime vieno kambario butą. klaipėdoje. jis mums kainavo 70000lt ir dabar manau kad jį parduotume už kokius 150000lt gal 170000lt tai atidavę bankui ar namą pastatytume sklypo neskaičiuokit nes nemanau kad iš eis sklypą nusipirkti ne per banką. tai kaip manot ar nuo 80000iki 100000lt užteks namo statyboms ir pilnam jo įrengimui statant patiems samdant tik elektriką nes santiknikas yra ne vienas giminėj. ir dar turiu vieną klausimą kažkada per televizorių rodė kad yra šildymo sistema kuri namą apšildo tik iš žemės gaunama šiluma ir sakė kad tos šilumos pilnai pakanka gal žinot kiek tokia šildymo sistema kainuoja ir kiek jos priežiūra ir kokia ta priežiūra? gal kas nors tokia turit tai patarkit ar apsimoka ją dėtis? namą svajojam kokių 100-120m2.
Papildyta:
o dar kaip dėl projekto? kiek jis gali kainuoti? ir nuo ko ta kaina priklauso?
Atsakyti
savitre, nemanau , kad užtektų 80-100000 lt ir dar su pinu įrengimu g.gif , nors yra žmonių viską sugebančių
o dėl šildymo , tai jis brangus ir tokiai mažai kvadratūrai neapsimoka , yra visa tema apie šilumos siurblius 4u.gif
Atsakyti
aš rašydama su pilnu įrengimu turėjau omenyje kad dažytos sienos kur reikia plytelės ir t.t. bet be baldų
Atsakyti
Tai aš supratau mirksiukas.gif vistiek nerelu man atrodo g.gif
O projektai nuo kokių 2500-3000lt (+ apie 2000 už pririšimą ) iki .......
Atsakyti
QUOTE(Perliukas @ 2006 11 07, 18:46)
Tai aš supratau  mirksiukas.gif  vistiek nerelu man atrodo  g.gif
O projektai nuo kokių 2500-3000lt (+ apie 2000 už pririšimą ) iki .......

kas tas pririšimas
Atsakyti
QUOTE(savitre @ 2006 11 07, 16:04)
aš noriu jūsų konsultacijos. mes su vyru esame dviese ir turime vieno kambario butą. klaipėdoje. jis mums kainavo 70000lt ir dabar manau kad jį parduotume už kokius 150000lt gal 170000lt tai atidavę bankui ar namą pastatytume sklypo neskaičiuokit  nes nemanau kad iš eis sklypą nusipirkti ne per banką. tai kaip manot ar nuo 80000iki 100000lt užteks namo statyboms ir pilnam jo įrengimui statant patiems samdant tik elektriką nes santiknikas yra ne vienas giminėj. ir dar turiu vieną klausimą kažkada per televizorių rodė kad yra šildymo sistema kuri namą apšildo tik iš žemės gaunama šiluma ir sakė kad tos šilumos pilnai pakanka gal žinot  kiek tokia šildymo sistema kainuoja ir kiek jos priežiūra ir kokia ta priežiūra? gal kas nors tokia turit tai patarkit ar apsimoka ją dėtis? namą svajojam kokių 100-120m2.
Papildyta:

as nemanau kad uztektu 100000lt, nes jeigu ir patys statysit, nes jug samdysit krana, pirksit medziagas, projekta sendien pigiau kaip 5000 nepavyks pasidaryti, vien vandentekio projektelis 400lt , topo nuotrauka dar 400. ir seip daugybe smulkmenu kuriu paciam neimanoma padaryti. jus uz tokia suma pasistatytumete namo deze su isores apdaila( apie klinkerio plytas nenesvajot)
taip kad skaiciuokit ziurekit ir sekmes smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo palang-mamyte: 07 lapkričio 2006 - 17:25
QUOTE(savitre @ 2006 11 07, 17:10)
aš rašydama su pilnu įrengimu turėjau omenyje kad dažytos sienos kur reikia plytelės ir t.t. bet be baldų

Jei nesamdysit darbininkų, tai tikiu, kad tilpsit į 100 000, bet bus tirai tik plikos sienos be jokių įmantrybių.
Atsakyti
QUOTE(savitre @ 2006 11 07, 15:04)
kažkada per televizorių rodė kad yra šildymo sistema kuri namą apšildo tik iš žemės gaunama šiluma ir sakė kad tos šilumos pilnai pakanka gal žinot  kiek tokia šildymo sistema kainuoja ir kiek jos priežiūra ir kokia ta priežiūra? gal kas nors tokia turit tai patarkit ar apsimoka ją dėtis? namą svajojam kokių 100-120m2.

tai kad vien ta sildymo sistema apie 40 - 50 tukst kainuoja doh.gif nenoriu numust jums upo bet man tai atrodo nerealu pasistatt uz tiek mirksiukas.gif bet as cia menkas patarejas nes dideli dali darbu patys nedarem sad.gif
Atsakyti
QUOTE(savitre @ 2006 11 07, 15:04)
aš noriu jūsų konsultacijos. mes su vyru esame dviese ir turime vieno kambario butą. klaipėdoje. jis mums kainavo 70000lt ir dabar manau kad jį parduotume už kokius 150000lt gal 170000lt tai atidavę bankui ar namą pastatytume sklypo neskaičiuokit  nes nemanau kad iš eis sklypą nusipirkti ne per banką. tai kaip manot ar nuo 80000iki 100000lt užteks namo statyboms ir pilnam jo įrengimui statant patiems samdant tik elektriką nes santiknikas yra ne vienas giminėj. ir dar turiu vieną klausimą kažkada per televizorių rodė kad yra šildymo sistema kuri namą apšildo tik iš žemės gaunama šiluma ir sakė kad tos šilumos pilnai pakanka gal žinot  kiek tokia šildymo sistema kainuoja ir kiek jos priežiūra ir kokia ta priežiūra? gal kas nors tokia turit tai patarkit ar apsimoka ją dėtis? namą svajojam kokių 100-120m2.
Papildyta:

su tokia suma gal pastatyti namą ir išeitų, bet jau isirengti vidų nebeužtektų, na nebent viską darytumėtės patys blink.gif ,pvz.: mums nuo pamatų iki namo uždarymo langais ir durimis be vidaus ir lauko apdailos tik apšiltinus iš abiejų pusių kainavo apie 150 000( čia įeina ir mediena visokiom gegnėm ir t.t. ir pamatai ir sienos iš vokiškų blokelių ir stogas iš ranilos ir grindys, bet tik juodgrindės, stogo pakalimai visokie blink.gif , kanalizacija ir vandentiekis, jau net visko nebepajėgiu išvardinti blush2.gif , bet tai dar be šildymo, nes jis bus grindinis visame name ir tai kainuos 20 000lt.(beje mūsų namas 230 kvadratų su garažu), čia viską darė meistrai, patys nedarėme nieko, o apie šildymą kur klausei tai čia turbūt tas vadinamas geoterminis. jis kainuoja gana nemažai, kaimynas šiemet darėsi tai sakė gal 40 tūkst užteks, o gal ir nelabai. jis šildysis apie 180 kvadrat. namą, karkasinį.
Atsakyti
QUOTE(reda77 @ 2006 11 07, 21:01)
su tokia suma gal pastatyti namą  ir išeitų, bet jau isirengti vidų nebeužtektų, na nebent viską darytumėtės patys blink.gif ,pvz.: mums nuo pamatų iki namo uždarymo langais ir durimis be vidaus ir lauko apdailos tik apšiltinus iš abiejų pusių kainavo apie 150 000( čia įeina ir mediena visokiom gegnėm ir t.t. ir pamatai ir sienos iš vokiškų blokelių ir stogas iš ranilos ir grindys, bet tik juodgrindės, stogo pakalimai visokie  blink.gif , kanalizacija ir vandentiekis, jau net visko nebepajėgiu išvardinti  blush2.gif , bet tai dar be šildymo, nes jis bus grindinis visame name ir tai kainuos 20 000lt.(beje mūsų namas 230 kvadratų su garažu), čia viską darė meistrai, patys nedarėme nieko, o apie šildymą kur klausei tai čia turbūt tas vadinamas geoterminis. jis kainuoja gana nemažai, kaimynas šiemet darėsi tai sakė gal 40 tūkst užteks, o gal ir nelabai. jis šildysis apie 180 kvadrat. namą, karkasinį.

oho
tai visai pigiai apsisukot wub.gif
Atsakyti