QUOTE(Carpe diem @ 2014 12 07, 20:26)
Hmmm... įdėtas pavyzys man toks kaip ir realus atrodo dėl išlaidų, kad galima jaustis pilnavertiškai išleidžiant per mėnesį apie 5000 - 6000 Lt ir viską turėti, bet pabandžiau įsivaizduoti, kas tą sumą per mėnesį sudaro gyvenant tarkim didesniam mieste, kad ir tam pačiam Vilniuje, tarkim:
1500 Lt - paskola
1500 Lt - maistas
800 Lt - du automobiliai (draudimas, kuras, smulkus remontas, padangos)
500 Lt - komunalinės (šildymas, elektra, dujos, vanduo, telefonai, tv, internetas)
300 Lt - drabužiai visai šeimai (per metus susidaro 3600 Lt, kai normali striukė ar paltas vyrui/žmonai kainuoja apie 800 Lt, batai apie 500 Lt ir pan., tai suma gal net mažoka)
200 Lt - kosmetika ir grožio paslaugos, pvz. kirpyklos
100 Lt - vaistai, papildai, sveikatos priemonės ir paslaugos
100 Lt - išlaidos namams, tokios kaip valikliai, patalynė, rankšluosčiai, prietaisai, jų taisymas ar pan., nesakykit, kad laikas nuo laiko neperkat naujo arbatinio, staltiesės, žvakės, puoduko ar lėkštės
100 Lt - dovanos (juk einam laikas nuo laiko į vestuves, jubiliejus, perkam vaikams ir t.t.)
100 Lt - poilsio ir kultūros prekės/paslaugos, kaip knygos, teatras, kinas, sūpynės vaikams, stalo žaidimai, nuėjimai į pramogų parką ir t.t.
200 Lt - kavinės
200 Lt - vaikų būreliai
300 Lt - tėvų būreliai kaip sproto klubas, baseinas, masažas ar pan.
200 Lt - dienpinigiai vaikams (10 Lt/dienai dviems)
Jau susidaro
5900 Lt, o dar juk yra tokios išlaidos kaip:
+ išlaidos naminiams gyvūnams (jei yra tokių), pvz. 100 Lt
+ įvairūs draudimai: namų, sveikatos, gyvybės, kelionių, investiciniai ir t.t., pvz. 200 Lt
+ suma, skirta kauptis pensijai, pvz. 300 Lt (po 150 Lt dviems suaugusiems)
+ suma, skirta kaupti vaikų mokslams, pvz. 300 Lt (po 150 Lt dviems vaikams)
+ suma, skirta kaupti didesniems pirkiniams (tarkim virš 1000 Lt) bei neplanuotoms išlaidoms, kad ir automobilio remontavimas, kai nedengia draudmas ar pan., pvz. 200 Lt
+ pagalba pensininkams tėvams, pvz. 300 Lt
+ suma, skirta šeimos atostogoms kartą metuose užsienyje, pvz. 1000 Lt.
Kaip rašiau anksčiau, tam, kad patenkinti visuos šiuos poreikius, kas tikrai nėra labai prabangus gyvenimas, o tiesiog patogus ir pilnavertiškas gyvenimas, 10 000 Lt pajamų bus tik tik, o jei dar reikės naujų baldų, naujo automobilio, iškelti kokį balių ar pan., tai tikrai tų 10 000 Lt neužteks.
Toli jau nudiskutavot, bet vis tiek

Iš to, ką surašėt, beveik pusę galiu išbraukt, kaip man asmeniškai neaktualius dalykus.
Mano sąrašas normalių išlaidų pagal Jūsų pavyzdį atrodytų taip (maždaug):
1500 Lt - paskola + mokesčiai
1500 Lt - maistas
500 Lt - du automobiliai (draudimas, kuras, smulkus remontas, padangos) - draudimas, padangos, smulkus remontas pasiskirsto per metus, kas mėnesį išlaidų nereikalauja
300 Lt - drabužiai visai šeimai - šitoj vietoj net nežinau, man atrodo, kad mažiau išeina, bet galiu ir klįst, nes irgi išlaidos būna sezoninės, ne kasmėnesinės, be to aš apsipirkinėt nemėgstu, va žieminius batus jau ketvirti berods metai tuos pačius nešioju ir dar šiais metais keist nesiruošiu, nes labai gerus pataikiau nusipirkt

200 Lt - kosmetika ir grožio paslaugos, pvz. kirpyklos
100 Lt - dovanos (juk einam laikas nuo laiko į vestuves, jubiliejus, perkam vaikams ir t.t.) - čia per metus paskirsčius gal ir gaunasi tiek su vaikų dovanom.
200 Lt - vaikų būreliai
100 Lt - dienpinigiai vaikams (5 Lt/dienai vienam) - aš duodu 5 ir užtenka per akis, nes nusiperka bandelių ir gėrimą, jei duočiau daugiau, tai dar šokoladų prisipirktų
Kitos:
100 Lt - vaistai, papildai, sveikatos priemonės ir paslaugos -
aš tiek per metus turbūt vos išleidžiu...
100 Lt - išlaidos namams, tokios kaip valikliai, patalynė, rankšluosčiai, prietaisai, jų taisymas ar pan., nesakykit, kad laikas nuo laiko neperkat naujo arbatinio, staltiesės, žvakės, puoduko ar lėkštės -
karts nuo karto perku, bet tikrai ne 100 lt mėnesiui gaunasi. Duok Dieve 100 lt pusmečiui, jei ne mažiau
Skalbimo milteliai ir valikliai pas mane sutelpa į maisto išlaidas, atskirai neskaičiuoju, o ir kiek ten jų reikia valiklio buteliukas man pusmečiui, jei ne daugiau.
100 Lt - poilsio ir kultūros prekės/paslaugos, kaip knygos, teatras, kinas, sūpynės vaikams, stalo žaidimai, nuėjimai į pramogų parką ir t.t. -
tikrai kas mėnesį tiek neišleidžiu, gal 50 lt ir gaunasi. Laiko nėr 
200 Lt - kavinės - pa
stovių tokių išlaidų nėra, vieną mėnesį gal daugiau, kitą iš viso kokių 50 lt nesiekia, vidurkis būtų tikrai mažesnis, nei čia nurodytas ir nesiektų 100 lt. Irgi laiko nėr 
300 Lt - tėvų būreliai kaip sproto klubas, baseinas, masažas ar pan. - l
aiko nėra, neišleidžiu aš čia nieko, vidutiniškai koks 20 lt per mėnesį gal ir susidarytų
+ išlaidos naminiams gyvūnams (jei yra tokių), pvz. 100 Lt -
neturim
+ įvairūs draudimai: namų, sveikatos, gyvybės, kelionių, investiciniai ir t.t., pvz. 200 Lt -
namų draudimas per mėnesį turbūt iki 20 lt gaunasi, kitų neturiu, nes nepasiteisino nė vienas, taupyt labiau apsimoka.
+ suma, skirta kauptis pensijai, pvz. 300 Lt (po 150 Lt dviems suaugusiems); + suma, skirta kaupti vaikų mokslams, pvz. 300 Lt (po 150 Lt dviems vaikams) -
nu čia jau pagal galimybes, o vaikams mokslams kaupt.. nu čia atskiros diskusijos tema galėtų būt 
+ suma, skirta kaupti didesniems pirkiniams (tarkim virš 1000 Lt) bei neplanuotoms išlaidoms, kad ir automobilio remontavimas, kai nedengia draudmas ar pan., pvz. 200 Lt -
nu čia prie to, kas lieka taupymui po normalių išlaidų. Kiekvienam sava suma turbūt.
+ pagalba pensininkams tėvams, pvz. 300 Lt -
nereikia.
+ suma, skirta šeimos atostogoms kartą metuose užsienyje, pvz. 1000 Lt. -
per mėnesį?
Kaip ir sakiau, su viskuo į 5 - 6 t. maždaug sutilpčiau ir dar tikrai tikrai yra kur pataupyt, reikalui esant, o visa kita - taupymui, papildomoms išlaidoms, kurios jei yra pinigų - super, jei nėra - ir nereikia. Tikrai nuo to mano gyvenimas normalumo neprarastų
P.S.: Aš po darbo dažniausiai namo važiuoju, kad su vaikais kuo daugiau laiko pabendraut, todėl visi kiti užsiėmimai man yra 5-toj vietoj, tai ir pinigų jiems daug neišeina
P.P.S.: Nepridėjau privataus darželio išlaidų, bet manau, kad jos nėra būtinos normaliam gyvenimui... Normaliam darželiui dar iki 300 lt reiktų pridėt turbūt.