Įkraunama...
Įkraunama...

Normalios šeimos pajamos

Apklausa: Kiek normalu uždirbti šeimai, kad jau negalvotų apie pinigus? (602 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Isyankar @ 2014 12 08, 16:48)
Carpe diem, bet nemanot, jog jeigu turėtumėte dar daugiau pinigų, tai daugiau ir išleistumėte ir vis tiek nesutaupytumėte nieko? 4u.gif  Nes man jūs atrodote gan išlaidus žmogus smile.gif

O ar sakiau, kad nesutaupau? Kaip tik sutaupau, bet norėčiau daugiau sutaupyti su tokiom pajamom.
Atsakyti
QUOTE(Digse @ 2014 12 08, 14:26)
Ne vien iš šios žinutės, bet ir iš kitų susidariau įspūdį, kad Carpe diem priklauso vartotojiškajai, smegenis gražių reklamų ir filmų prapūstai žmonių kategorijai, kuriai atrodo, kad visko reikia, kas yra rinkoje. Gal ir gerai, ant tokių žmonių laikosi ir kyla ekonomika, tas pats vartotojiškumas, bet džiaugiuosi skaitydama, kad visgi nemažai dar yra tokių, kurios gyvenimo kokybę įžvelgia ir "pigesniuose", paprastesniuose dalykuose.
Palyginus su Rumunija pvz.  thumbup.gif



skaitydama sios dienos postus, kokius 5 kart norejau parasyti, kad yra smarkiai nusikalbeta. paskui norejau pakomentuoti del tu ai, ir oi.,... Dar del nemokejimo skaiciuoti islaidu biggrin.gif biggrin.gif. Paskui pagalvoju, kad neverta su pliku pesiotis biggrin.gif

O Digses postas kaip pirstu i aki drinks_cheers.gif

Carpie diem, o Jus nedirbate, ar kaip? g.gif kad visa diena sitoj temoj wink.gif Nes visgi, pagalvoju, su tokiais islaidu uzmojais reikia tuos pingus kazkada ir uzsidirbt.... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2014 12 08, 15:20)
namuose yra viskas, dviračiai, supynės, žaidžia, siaučia, nekainuoja tokios pramogos, o vaikai daug laimingesni negu pabuvę picerijoje. Tas pats ir suaugusiems.

Dviračiai ir supynės nieko nekainavo? g.gif
Ir čia ne akivaizdus pavyzdys, kaip išlaidos neįsivertinamos, nes teigiama, kad nemokamai vaikai pramogauja prie namų? doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Carpe diem: 08 gruodžio 2014 - 18:47
Susirinko plekšnių pulkas ir ėmė kapoti Carpe smile.gif išlaidauja, netaupo...ir mūsų šeima netaupo, kadangi namuose daug negaminam tai vien maistui išleidžiam daugiau nei vidutinis uždarbis LT. Štai tas negaminimas namuose yra prabanga, kita vertus gaminti namuose iš kokybiškų ir ekologiškų produktų - prabanga ar normalus poreikis?
Atsakyti
QUOTE(Realesne @ 2014 12 08, 18:30)
Carpie diem, o Jus nedirbate, ar kaip?  g.gif kad visa diena sitoj temoj wink.gif Nes visgi, pagalvoju, su tokiais islaidu  uzmojais reikia tuos pingus kazkada ir uzsidirbt....  rolleyes.gif

Spėju ir padirbt, ir užsidirbt, nepergyvenkit biggrin.gif
Matau, kad atviroms diskusijoms tema per jautri, ką padarysi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2014 12 08, 12:59)
................. nesamonė, tu neperki Kasko, baisu, tu nebuvai Mėnulyje  biggrin.gif ir t.t.  smile.gif


i kasko tema, pardaviau nesenai savo 16 metu senumo masinuka. Kasko drausti visiskai neapsimokejo man jo smile.gif bet tai turbut nenormalu? g.gif islaidos 228 litai iskaiciuojant menesiui viska, kas susije su auto (draudima, kura, padangas, ju keitima, sparno dazyma, TA ir etc).

ai, kirpimas dazymas dar biggrin.gif dazymas 30+kirpimas 30 (kas du men), dazai specifiniai is prof.kirpeju pardes - 30 lt. Bet tureciau jaustis irg nenormaliai. O ir vaikus radau kur apkirpt pigiau nei miesto centre - pradinukas - 10 lt, paauglys 15lt.

ir praktiskai su visomis to pavyzdzio eilutemis tas pats. Ir nemanau, kad kaune to pacio nerasciau uz VLN kainas.


Beje, o jus galvojat kad Marijampolej ar Vilkavisky maximoj ar norfoj kainos mazesnes? g.gif
Atsakyti
Realesne, 16 metų senumo automobilio aišku, kad neapsimoka drausti kasko (facepalm). Tu gal dar ir prosenelio Moskvičių apdrausk kasko? Kalba eina apie max 6-7 metų senumo automobilius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ciccio: 08 gruodžio 2014 - 18:51
QUOTE(Ciccio @ 2014 12 08, 16:39)
Susirinko plekšnių pulkas ir ėmė kapoti Carpe smile.gif išlaidauja, netaupo...ir mūsų šeima netaupo, kadangi namuose daug negaminam tai vien maistui išleidžiam daugiau nei vidutinis uždarbis LT. Štai tas negaminimas namuose yra prabanga, kita vertus gaminti namuose iš kokybiškų ir ekologiškų produktų - prabanga ar normalus poreikis?


Nezinau, ar kapoja. biggrin.gif bet pinigines temoj manau reikia turet argumentuota nuomone smile.gif

Gaminimas namie vienu aspektu-prabanga, nes be produktu uzima daug laiko. Kitu aspektu - investicija i sveikata, nes daugiau zinai, kuo seimyna maitini (jei ne pusfabrikaciai).

Sawo laiku as gyvenau kaip Carpie diem isdesciusi paskaciavimus. Pajamos panasios ir buvo. Beveik nieko nelikdavo biggrin.gif istaskydavom, kaip tada atrode, butiniems dalykams.

Su metais susideliojo viskas. Ir is dvigubai mazesniu pajamu sutaupau kelis kart daugiau nei anksciau smile.gif wink.gif
Atsakyti
Dėl kasko - juk rašiau, kad jeigu automobilis iki 7-8 metų senumo doh.gif aišku, kad seno kledaro kasko drausti nereikia, bet kaip kažkuri čia parašė, kad nereikia seno laužo laikyti, nes jo išlaikymas brangus, dažnai taisyti reikia, tai kaip tada suprast - senas blogai, nors kasko nekainuoja, naujas irgi blogai, nes kasko mokėti reikia, bet taisyti rečiau prireiks, ale naujam padangos dažnai brangesnės nei senam doh.gif tiesa, juk dėvėtas padangas galim susimontuoti ir vaikus po to vežioti ir čia normalu, normalias pajamas gaunanti šeima taip elgiasi ir nieko, norma doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 12 08, 16:49)
Realesne, 16 metų senumo automobilio aišku, kad neapsimoka drausti kasko (facepalm). Tu gal prosenelio Moskvičių drausk kasko. Kalba eina apie max 6-7 metų senumo automobilius.



apie automobilio metus prakalbo tik siandien. wink.gif . Tai kaip ir nebutinosios kasko gaunasi islaidos "vidutinei" lietuviu seimai?


Atsakyti
QUOTE(Realesne @ 2014 12 08, 18:42)
Beje, o jus galvojat kad Marijampolej ar Vilkavisky maximoj ar norfoj kainos mazesnes?  g.gif

Ten turguj kainos vos ne dvigubai pigesnės nei turguj Vilniuje.
Atsakyti
QUOTE(Realesne @ 2014 12 08, 18:52)
apie automobilio metus prakalbo tik siandien. wink.gif . Tai kaip ir nebutinosios kasko gaunasi islaidos "vidutinei" lietuviu seimai?

tai logiką įjunk - savaime aišku, kad seno automobilio neapsimoka drausti kasko. Kam dar papildomai apie tai rašyti? Ar jau perimam amierikietiškų mieliažmogių mąstymo manierą, kuriems reikia rašyti, kad šviežiai plikyta kava yra karšta?
Ir tavo manymu, važinėti 16 metų senumo automobiliu yra "vidutiniška"? Carpe gerai pastebėjo - toks automobilis atneša daugiau išlaidų nei naudos. Vidutiniška pirkti 5 metų automobilį ir važinėti iki jam sueis 10.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ciccio: 08 gruodžio 2014 - 18:57