QUOTE(kristyyynyte @ 2012 01 19, 17:03)
Nieko nesupratau apie indeksavima

man rugsejo men dviem vaikams teiseja priteise 500 lt (kiekvienam po 250 lt ) , tai po metu , 2012 m rugsejo men man eit pas anstole del indeksavimo ? nes vt sake , jokiu tokiu nesamoniu nedarys ir man alimentu daugiau jokiu budu neduos . Ir ka reiskia indeksavimas , kad tarkim po metu jis man kazkiek dar damoket tures pinigu ? ar kaip ?
Ar tesingai supratau mano situacijoj 500*103.4/100 gaunu 517 lt , tai sita suma jis man kasmet dar ismoket turi ? ar kaip ?
Indeksavimas reiškia infliacijos kompensavimą tam tikra prasme - per metus tarkim, kyla kainos, viskas brangsta, tai kartą per metus pagal tam tikrą indeksą išlaikymo suma biškiuką padidinama. vadinasi, jei priteista 500 lt/mėn, po indeksavimo gaunasi, pvz. 517 lt/mėn, o po kito indeksavimo (po metų) - dar daugiau, nes ideksuojame jau tuos 517 lt/mėn...
teoriškai, jei išlaikymą išsiieškote per antstolius, indeksuoja antstoliai arba darbovietės, kur dirba VT buhalteris (jeigu noka ne pats, o išskaičiuoja iš atlyginimo darbe) (mano pacituoto rašto 8 punktas), taigi, jei geruoju pats nemoka, neturėtumėt rūpintis dėl to indeksavimo, viskas turėtų gautis savaime, bet antstoliui, aišku, galima priminti
Dėl to, kada indeksuoti jūsų konkrečiai atveju irgi patartų antstolis, nes nesu visiškai tikra
Manyčiau, kad galit indeksuoti, kai nuo priteisimo praieina 6 mėnesiai, juolab priteista pernai, tik indeksuoti reiktų naudojant naujajį indeksą, kuris bus paskelbtas vasarį. Bet, kaip minėjau, reiktų teirautis antstolio. Po to jau indeksuojama kartą per metus, vasario 1 d., vadinasi, kiekvieną vasarį išlaiymo suma šiek tiek padidėja.
Кто гордая??? Я-гордая??? Да нет...мы, царицы, бабы простые!...