Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai

čia nukrypimas nuo tiesioginės temos (t.y. nuo šiuo metu vykstančių diskusijų smile.gif)

yra toks vieno darželio, kur ugdomi ir autistukai, tėvų blog'as (tinklaraštis liet.k. wink.gif) -
http://angelai.wordpress.com/

gal kas rasit ko įdomaus ar naudingo...
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2010 01 20, 13:43)
Ir dar - KLAUSIMAS - tai kaip Jūsų vaikai bendrauja su kitais vaikais? Būtų įdomu sužinoti ir vaiko amžių (nes ne visų atsimenu).

Motiejui 1 metai ir 6 menesiai. Vaikai ji jau labai domina, bet vyresni. I maziukus net demesio nekreipia, nebent jie verktu. Su vaikais megsta zaisti gaudyniu, ypatingai gerai vaikas atsiskleide VRC, nes niekur daugiau nebuvo mates tiek daug vaiku. Tai gainiodavosi juos koridoriais, zaidimu kambaryje eidavo prie vaiku, kurie zaidzia su kamuoliu, kartu rideno, metesi. Dar lisdavo prie vaiku, kurie sededavo prie stalo ir konstruodavo ka nors - vis norejo kokia detale atimti. Siaip tai butent ten ismoko neatiduoti rankose turimo zaislo kitam vaikui - laiko, kol tik isgali. Kad kviestu vaikus prisijungti prie zaidimo nepastebejau, bet mielai mesdavo kamuoli i mano sesers drauga ir laukdavo, kol jis mes atgal. VRC minejo, jog Motiejus per retai kviecia kitus vaikus kartu su juo zaisti.
Atsakyti
Viva_la_Vita, aš susikaupsiu ir į až išsamiai parašysiu, dabar mintys kitus nukreiptos. Vakare parašysiu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2010 01 20, 13:43)

Ir dar - KLAUSIMAS - tai kaip Jūsų vaikai bendrauja su kitais vaikais? Būtų įdomu sužinoti ir vaiko amžių (nes ne visų atsimenu).

Mano vaikui - dveji ir mėnuo. Su vaikais nebendrauja, VRC pirmomis dienomis bandė bėgioti kartu su pora berniukų, bet paskui persigalvojo. Tačiau su pažįstamais vaikais mėgsta bendrauti, tik žaidžia ne kartu, o šalia. Nesuku dėl to galvos - tai normalus elgesys jo amžiuje ir jo padėty: darželio kol kas nelanko.
Su jaunesniąja sesute bendrauja: paduoda čiulptuką, kai ji verkia, atneša žaisliuką, jei tai nepadeda. Vakarais abudu mėgsta pasivartyti mano lovoje, tai dičkis išdykauja, mažoji juokiasi. Tai va tiek to bendravimo.
Papildyta:
QUOTE(JurgaSim @ 2010 01 20, 16:10)
Motiejui 1 metai ir 6 menesiai. Vaikai ji jau labai domina, bet vyresni. I maziukus net  VRC minejo, jog Motiejus per retai kviecia kitus vaikus kartu su juo zaisti.

Mano sūnus iš viso niekada nieko nekviečia žaisti, tik suaugusiuosius, ir VRC nieko nesakė. Vadinasi, laiko jį beviltišku:)
Papildyta:
QUOTE(Shangri La @ 2010 01 20, 16:13)
Viva_la_Vita, aš susikaupsiu ir į až išsamiai parašysiu, dabar mintys kitus nukreiptos. Vakare parašysiu wink.gif

Labai dėkui, lauksiu:)
Atsakyti
QUOTE(JurgaSim @ 2010 01 20, 16:10)
...VRC minejo, jog Motiejus per retai kviecia kitus vaikus kartu su juo zaisti.

Ant VRC mano galva reik numest bomba viena diena, nes man regis juos ten pacius gydyt reik jau.
Visiskai normalus elgesys tokiame amziuje, kaip aprasei.
Mano sunus 1,5 metu atiduodavo priartejusiam bet kokiam vaikui visus zaisliukus, kad tik tas atstotu ir nueitu salyn lotuliukas.gif
Domejosi tik daiktais vaiku - zaislais, bendravimas vyko tik per juos.
Atsakyti
QUOTE(pukpuk @ 2010 01 20, 16:26)
Ant VRC mano galva reik numest bomba viena diena, nes man regis juos ten pacius gydyt reik jau.

Šiandien pasakiau ponioms gydytojoms, kad joms trūksta dalykiškumo - dėl menkiausių dalykų neįmanoma susitarti, ten jie neturi laiko sąvokos, nemoka planuoti arba laiko planus paslaptyje. Gal mus iš ten išmes ir daugiau nepriims?
Jei žmogui trūksta dalykiškumo, vadinasi, jis tiesiog neturi pagarbos kitam žmogui. Jei nėra pagarbos - apie kokią darbo kokybę galima kalbėti?
Atsakyti
As is pradziu sunerimau, kai man pasake, jog mato spragu Motiejaus bendravime su vaikais, bet po to pamasciau: taigi mano vaikui vos pusantru metu, apie koki kokybiska ir testini zaidima su kitais vaikais gali buti kalbama? Jis juos stengiasi paliesti, kartais galva bando paglostyti, o VRC dar ir stumdytis ismoko. Viskas cia mano galva normalu. Perspausta ten su daugeliu reikalavimu. Is kur jie paeme tuos vaikus, pagal kuriu gebejimus sudare DISC testa?..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JurgaSim: 20 sausio 2010 - 15:42
QUOTE(JurgaSim @ 2010 01 20, 16:37)
As is pradziu sunerimau, kai man pasake, jog mato spragu Motiejaus bendravime su vaikais, bet po to pamasciau: taigi mano vaikui vos pusantru metu, apie koki kokybiska ir testini zaidima su kitais vaikais gali buti kalbama? Jis juos stengiasi paliesti, kartais galva bando paglostyti, o VRC dar ir stumdytis ismoko. Viskas cia mano galva normalu. Perspausta ten su daugeliu reikalavimu. Is kur jie paeme tuos vaikus, pagal kuriu gebejimus sudare DISC testa?..

Kai maniškiui buvo pusantrų, jis tik žaislus atiminėdavo iš kitų vaikų. Bet jei jis vaikų mažai buvo matęs iki to laiko, ką jis gali žinoti, kaip su kais elgtis? Kai gimė mažoji, mokiau, kad reikia paglostyti, elgtis atsargiai - taip ir elgiasi. Ir dabar mažesnius už save vaikus paglosto. Vadinasi, mokosi bendrauti.
O DISC testas sudarytas ne Lietuvoje. Lietuvoje, kaip žinia, pamiršo, kad pirma reikia kontaktą su vaiku užmegzti, o paskui testuoti.
Lietuvai reikia kuo daugiau vaikų autistų, nes, kaip jau ir minėjau, tai yra medžiaga moksliniams tyrimams ir gydytojų duona.
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2010 01 20, 12:38)
Kaip ir buvo galima tikėtis, žinoma, kažką pamiršau paklausti  doh.gif Tai ar reikia mums daryti tą KT ar nereikia  unsure.gif
Žinokit, gal tikrai nebelakstysime pas tuos daktarus, o užsiimsime "tik lavinimu"...Nebežinau, nebežinau ką daugiau ir besugalvoti...Žinoma, lauksime genetiko išvadų.

Kadangi mes kiek vyresni ir jau kiek perejom tyrimus. Tai siai dienai (sakau siai, nes beveik kasdien gaunu nauja info, kartais nuomone gali ir pasikeisti) as tai siulyciau pasidaryt jums tik nemokamus ir butiniausius tyrimus, susijusius su einamaja vaiko sveikata.
Bet matau, kad vaiksciojimas nors ir pas viena gydytoja kainuoja vaikui ir tevams per daug nervu. Tad siulyciau siai dienai globalini istyrima atidet iki geresniu laiku, kol paaugs kiek vaikas.
Siai dienai verta apsilankyti pas reabiletologus.
Ir pasijeskot kur jus galit nemokamai(ar uz prieinama kaina) ir ka galit gauti is tu "pedagoniniu" pagalbu.
Ateiciai (cia mano nuomone siai dienai) daryti taip: siulyciau darytis visus tyrimus vienoje laboratorijoje (kiek imanoma), o pries darant tyrimus susirasti kas jums tuos tyrimus interpretuos (geriau viena zmogu).
Na, cia panasiai, jei kas nauja buta irenginejo: kol sienos be apdailos, tai reikia numatyti ne tik kokia apdaila darysit, bet ir kur kokie baldai, iranga ir t.t. stoves. Aisku uzduotis gan sudetinga, jei visko is karto negali pirkti. NEs VISKO tikrai neumatysi.
Atsakyti
Nebepamenu, kuri pirkot per tarpininke ta Eye Q? Viena mama teiraujasi kaip ta papilda isigyti, o as lyg ir skaiciau, kad kazkas is musu pirko per tarpininkus g.gif
Papildyta:
QUOTE(Viva_la_vita @ 2010 01 20, 16:49)
O DISC testas sudarytas ne Lietuvoje. Lietuvoje, kaip žinia, pamiršo, kad pirma reikia kontaktą su vaiku užmegzti, o paskui testuoti.

Ir kontakto cia reikia, ir sveiko proto. Nesu girdejusi, kad koks pusantru metu vaikas pats (be pagalbos) nusirengtu, apsirengtu, pavalgytu, uzliptu, nuliptu laiptais ir aibe kitu sunkiai suvokiamu reikalavimu.
Atsakyti
QUOTE(JurgaSim @ 2010 01 20, 16:59)

Ir kontakto cia reikia, ir sveiko proto. Nesu girdejusi, kad koks pusantru metu vaikas pats (be pagalbos) nusirengtu, apsirengtu, pavalgytu, uzliptu, nuliptu laiptais ir aibe kitu sunkiai suvokiamu reikalavimu.

Kai maniškiui buvo pusantrų, jau mokėjo laiptais užlipti ir nulipti pats, be pagalbos. Tačiau nusirengti, apsirengti lig šiol nemoka. Pusantrų valgydavo šakute, dabar nebeįdomu pačiam valgyti.

Jūsų išvardintų visų veiksmų pusantrų metų būdami nesugebėdavo atlikti visi mano pažįstami vaikai. Tai turbūt visi, kuriuos pažįstu, yra autistai.
Atsakyti
Aš pasikartosiu, bet kuo toliau, tuo labiau džiaugiuosi (ypač kai pasiskaitau jūsų pasisakymus), kad negulėm į VRC- pataupiau savo nervus...
Atsakyti