Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai

QUOTE(cezi @ 2010 01 24, 17:31)
doh.gif prie tokios oro temperatūros doh.gif  šakės, gal sistema sprogo g.gif

Siaubas ! Vaikas mano ikrito po ledu i upe o namuose karsto vandens nera. Ikisau kojos jam i kasta vandeni ,istriniau degtine ( ipiliau jam 50gr ),ka dar galima padaryt ????
Atsakyti
QUOTE(toratora @ 2010 01 24, 19:29)
Siaubas ! Vaikas mano ikrito po ledu i upe o namuose karsto vandens nera. Ikisau kojos jam i kasta vandeni ,istriniau degtine ( ipiliau jam 50gr ),ka dar galima padaryt ????

Girdejau per tv, kad negalima labai staigiai sildyti kuno, reikia po truputi. Ir i karsta vandeni negalima kisti, i vos vos silta, kad po truputi kunas imtu silti. Ir trinti negalima stipriai. Gal paskambinkit i priimamaji, gal ka patars?

Sildykit jo kuna savo kunu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JurgaSim: 24 sausio 2010 - 18:50
QUOTE(JurgaSim @ 2010 01 24, 18:03)
Matyt, kazkas buvo, nes po langais stovejo avarines tarnybos automobilis. Ka tik pradejo sildyti smile.gif

Tai dėkui Dievo viskas ok, aš kai prisimenu, kai kažkuriais metais viso miestelio centralinis išsproginėjo tai kraupu darosi
Papildyta:
QUOTE(toratora @ 2010 01 24, 18:29)

doh.gif doh.gif doh.gif Siaubas, ką jis ten veikė? Žvejojo?
Jei dar neatšilot, įkūtok šiltai ir karštos arbatos su 50g duok, labai bjauru gerti, bet atšildyt turėtų

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cezi: 24 sausio 2010 - 19:44
QUOTE(toratora @ 2010 01 24, 18:29)

Apkloti šiltai ir duoti karštos arbatos.

Aš irgi skaičiau įvairius patarimus, ką daryti sušalus ar nušalus, tiksliau, ko NEGALIMA - negalima trinti tų vietų, nes galima suardyti smulkias kraujasgysles, ir sniegu trinti negalima, beigi karštu vandeniu ar degtine.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Biufka: 24 sausio 2010 - 20:37

Duot gerti ka karsto pastoviai.

Siaip tai galit i nereikalingus plastikinius/stiklinius butelius ipilti vandens silto ir po kaldra, kad kuna sildytu kaip "pusles" (grelka).

Skambinkit i 112 (tegu sujungia su ligonine) ir pasitarkit ka daryt su gydytojais.

Pataline dar galima kiek susildyti fenu (plaukams), pakisti keliom minutem po kaldra (be zmogaus). Jei turit elektrini radiatoriu irgi ijunkit. Jei neturit sildytuvo tai dar galima ijungti 200 vatu keleta lempuciu, pats kambarys turetu silti. Jei turit elektrine orkaite, tai nustatykit karstesni rezima su oro iputimu, palikit atidarytas dureles, tai irgi greit patalpa prisyldo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sviesioji: 24 sausio 2010 - 20:44

koks siaubas kaip dabar jauciasi vaikiukas?
Atsakyti
nebludikit, neduokit vaikui alkoholio tik - juk taio tik mitas kad jis sildo, nejuokaukit doh.gif blink.gif

isukit i silta kaldra, sildykit savo kunu - tik netrinkit schmoll.gif , jokiais budais ir neplaukit vandeniu unsure.gif , tuolab karstu doh.gif
Papildyta:
ir dar Toratora - nesinervuok, tikrai viskas bus gerai, nepanikuok wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Toratora,
tau jau moterys viska susake. Silti skysciai i vidu, jokiu trynimu, jokiu drastisku sildymu is isores - po siltais apklotais, bet be karstu pusliu - kunas privalo atsilti is vidaus. Jei bus nusales oda, ieskok medziotoju - is liaudisku priemoniu kiskio taukai labai rekomenduojami, dar barsuko sako padeda.
Geriausiai istikus tokiai nelaimei skambinti pagalbos telefonu - tikrai patars.

O siaip neeksperimentuok, kreipkis pas medikus. Juk toks saltis lauke, gali ir plauciu uzdegimas koks prikibti. Tfu, tfu, tfu.
Atsakyti
Aciu labai uz palaikima 4u.gif
liktai viskas jam tvarkoj,susilo.daviau daug karstos arbatos su romu blush2.gif jis gi dar apie kilometra ejo namo su slapiais drabuziais ,gerai kad ji draugas istrauke.O siaip nezinau jau ka su jo daryt..visai nera savisaugos inkstinto .Jis nuo vaikistes skausmo nejaucia ,del to visai neismoko saugotis .Per metus 6 kartai traumatologianiam buvom ,tai siuna ,tai gipsas ..svarbiausiai kad keleta kartu buvo kad susilauzo ,o pats nejaucia ,pastebim kad raudona ,istinsta ir blogai lankstosi smile.gif su vidaus ligom i ligonine patenka kada jau liga visai apleista buna ( cia ne autistukas o kitas vaikas ). As jau ir pas psichologus ejau ,nelabai padeda ...
Papildyta:
QUOTE(Pou @ 2010 01 24, 21:20)

O siaip neeksperimentuok, kreipkis pas medikus. Juk toks saltis lauke, gali ir plauciu uzdegimas koks prikibti. Tfu, tfu, tfu.

Pas ji kaip tik pries menesi labai sunkus plauciu uzdegimas buvo po kiaulinio ,del to ir bijau...
Atsakyti
QUOTE(toratora @ 2010 01 24, 21:24)
Aciu labai uz palaikima  4u.gif
liktai viskas jam tvarkoj,susilo.daviau daug karstos arbatos su romu  blush2.gif  jis gi dar apie kilometra ejo namo su slapiais drabuziais ,gerai kad ji draugas istrauke.O siaip nezinau jau ka su jo daryt..visai nera savisaugos inkstinto .Jis nuo vaikistes skausmo nejaucia ,del to visai neismoko saugotis .Per metus 6 kartai traumatologianiam buvom ,tai siuna ,tai gipsas ..svarbiausiai kad keleta kartu buvo kad susilauzo ,o pats nejaucia ,pastebim kad raudona ,istinsta ir blogai lankstosi smile.gif su vidaus ligom i ligonine patenka kada jau liga visai apleista buna ( cia ne autistukas o kitas vaikas ). As jau ir pas psichologus ejau ,nelabai padeda ...
Papildyta:

Pas ji kaip tik pries menesi labai sunkus plauciu uzdegimas buvo po kiaulinio ,del to ir bijau...

Na peršalimo tai turbūt neišvengsit doh.gif o ką jis ten veikė? ir ledas gi storas turėtū būt tokiu oru doh.gif kaip jam taip pavyko

O dėl skausmo nejautimo tai baisu, mano mažius irgi kažkaip neadekvačiai reguoja, tai ir nežinau, kada nerimauti, o kada tik smulkmena. O sakai čia gali psichologė padėti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cezi: 24 sausio 2010 - 21:29
Sensorika sutrikusi, sumazejes skausmo slenkstis. Maziukams padeda egroterapeutas. Kai jau subrendes zmogus, tai sudetinga tikriausiai, turetu jis pats ismokti stebeti savo kuna.

Apauk kojinem is vilnos, kad stimuliuotu receptorius, geretu kraujo pripludimas, atsistatinetu kraujotaka kapiliaruose. Jei turi vilnoni pleda, po kaldra ji pakisk, taip greiciau isylama. O kaip oda? Nenusalo, nepazeista, nera pusliu, zaizdeliu?

Isvirk vistienos sultinio - labai gerai susildo is vidaus.
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2010 01 24, 21:26)
Na peršalimo tai turbūt neišvengsit doh.gif o ką jis ten veikė? ir ledas gi storas turėtū būt tokiu oru doh.gif kaip jam taip pavyko

O dėl skausmo nejautimo tai baisu, mano mažius irgi kažkaip neadekvačiai reguoja, tai ir nežinau, kada nerimauti, o kada tik smulkmena. O sakai čia gali psichologė padėti g.gif

O ka gali veikt prie Neries keturiolikmeciai ? biggrin.gif laksto ledus tikrint .O pas psichologe ejom del savisaugos inkstinto ,jis gi dar mazas galejo nusokt nuo 2-3 metru ,baimes visai jokios ,del to ir nutinka pastoviai jam visojie bajeriai . Ir nusidegines buvo ,ir alejum apsiplikes stipriai .Dabar jau jaucia skausma kada mato zaizda ,o jei nemato tai ir neskaudo .Buvo ant vinies atsisedes ,net nepastebejo ,O ten kokie 3 cm i slauni sulindo .Nuvarys tik mane i kapus..prazilsiu anksciau laiko blink.gif
Atsakyti