Įkraunama...
Įkraunama...

Tyrimai, skiepai, vitaminai, planuojant vaikelį

Noriu pasiteiraut, kodel sakoma, jog pries nestuma reikia susitvarkyti dantukus, apsilankyti pas stomatologa.. g.gif Nejau kai pastoji nebegalima to daryt???
Atsakyti
QUOTE(sviesiaplauke_as @ 2008 02 04, 20:26)
Noriu pasiteiraut, kodel sakoma, jog pries nestuma reikia susitvarkyti dantukus, apsilankyti pas stomatologa.. g.gif  Nejau kai pastoji nebegalima to daryt???

na matai, jei sugenda dantukas, ta bakterija gali perduoti vaikeliui dar tebebunanciam pas tave pilvelyje per tavo krauja, jokia bakterija yra nepageidaujama kai esi nestuke. ir dar juk leidzia nuskausminima taisant dantis, o jei be jo ir vel tavo kunas patiria stresa - skausma, kuris taip pat neina i gera!
tikiuos paaiskinau mirksiukas.gif kazkaip nemokejau parasyti, tai ka turejau omenyje doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sviesiaplauke_as @ 2008 02 04, 20:26)
Noriu pasiteiraut, kodel sakoma, jog pries nestuma reikia susitvarkyti dantukus, apsilankyti pas stomatologa.. g.gif  Nejau kai pastoji nebegalima to daryt???

dar vaikeliui reikia kalcio, todel mamytes dantukai labai greitai gali "subireti" ax.gif todel patartina is anksto juos sutvarkyti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vita_uk @ 2008 01 31, 18:14)
Aciu Natele, bandysim pirma vaikeli smile.gif tikiuosi, jog viskas bus gerai. Juk mano mamos kraujo grupe, tai pliusine, o mano min., ir mane isnesiojo smile.gif aciu smile.gif

Jums butinai du kartus nestumo metu turi nustatinet anti-Rh titrus ir jei antikuniu neranda ( netiesiogine Kumbso reakcija) , suleisti anti-Rh antikuniu, kurie suristu vaisiau eritrocitus patekiusius i Jusu krauja ( jei tas nebus padaryta, mamos organizmas prades gaminti antikunius pries vaikiuko eritrocitus, del ko jie bus naikinami ir vaikas tures anemija, gali buti net iki hipoksijos ir jo zuties).

Jei bus atlikta profilaktika, antra vaikiuka tikriausiai isnesiosite be problemu. Jei profilaktikos nebus, antram vaikui buna dar blogiau - nuo pat pradzios motinos organizmas pradeda sintetinti antikunius pries jo eritrocitus.
Atsakyti
QUOTE(gotica @ 2008 01 22, 21:46)
Zinot mano gine isgirdus kad planuoju patare tik folio rugsti gert.

Šitą ir mano daktarė sakė. Ir sakė, kad nėštumo metu tik folio rūgštis ir kalcis yra svarbūs. O visi kiti vitaminai ir mineralai tik alergijas vaikams sukelia. Ji kažkokią studiją apie sintetinių vitaminų poveikį minėjo. Lygtais Kanados mokslininkų. Ir lyg JAV, kuri buvo nutraukta dėl gautų rezultatų, nepatikusių farmacininkams. Taip greitai susakė, kad gerai ir neįsidėmėjau, o panašių studijų per google nelabai pavyko rast. Gal kuri žinot nuorodas? Įdomu būtų pasiskaityt...
Atsakyti
labai man idomu del raudoniukes, as nepamenu ar buvau kada skiepyta ar ne 4u.gif
is kur man dabar zinot? ar man skiepytis ar ne g.gif
Atsakyti
QUOTE(Natele @ 2008 01 31, 23:21)
Kai pliusine moters, tai, sako, kad neturetu but problemu, nors ir minusine turi kudikelis... juk jokiu tyrimu nedaro...
  O kai moters minusine, vyro pliusine, tai viskas kitaip. Jeigu pirmasis vaikelis gims su pliusine kr. grupe, tuomet gimdymo metu dazniausiai tu antikuniu atsiranda... nors dabar kaip ir turetu skiepyt po gimdymo, kai vaikelio kr. gr. nustato. Tuomet planuojant antraja atzala, reiktu didesne metu pertrauka padaryt, kad organizmas visiskai pamirstu (sakydavo, kad apie 5 metus) buvusias permainas.
  Sekmes!  biggrin.gif Mano kr.gr irgi minusine, nors abu tevai mano buvo +. O musu seimos situacija tokia pati kaip ir jusu  biggrin.gif Ir ne viena tokia pat pora pazystu, kurie turi po pora vaikuciu  thumbup.gif

Prisijungiu prie tu, kurios turi Rh(-), o vyras Rh(+).
Is sito - baisiai ispustas reikalas. Is tikro viskas cia paprasta ir aisku, gydytojai tai pilnai kontroliuoja ir nera cia ko sukt galva mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolita Mc'r @ 2008 02 14, 17:11)
Prisijungiu prie tu, kurios turi Rh(-), o vyras Rh(+).
Is sito - baisiai ispustas reikalas. Is tikro viskas cia paprasta ir aisku, gydytojai tai pilnai kontroliuoja ir nera cia ko sukt galva mirksiukas.gif

Pritariu 4u.gif Pas mane irgi kraujo grupe Rh(-), o vyro Rh(+)
Atsakyti
QUOTE(kristupukas2004 @ 2008 02 14, 14:56)
labai man idomu del raudoniukes, as nepamenu ar buvau kada skiepyta ar ne 4u.gif
is kur man dabar zinot? ar man skiepytis ar ne g.gif

pasiskaityk visa temele ir rasi i klausima atsakyma! biggrin.gif daromas kraujo tyrimas ir nustatoma ar turi imuniteta siai ligai! biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mazee @ 2008 02 14, 19:16)
Pritariu  4u.gif Pas mane irgi kraujo grupe Rh(-), o vyro Rh(+)

mirksiukas.gif
Atsakyti
pas mane taipat minus ,pas vyra plius ...... pirma kart persileidau ,tai suleido anti D , antra kart pagimdziau vaika su pliusiniu krujuku ,vel suleido ant D ,dabar vel planuoju vaikeliuka 4u.gif
Atsakyti
Mano ginekologe patare tik folio rugsti gerti g.gif , nors as jau antra men geriu pregnacare vitaminus. Nesisaugom menesiuka wub.gif
Net nzn negi nutraukt, pasnargliojam, dar virusai prikibs, jei vitaminu truks blink.gif
Ir apie tyrimus kazkokius sako, juk kai pastosi vistiek reiks daryti, tai nzn, kaip cia geriau g.gif
Atsakyti