QUOTE(Samira @ 2010 02 03, 13:12)
Jūs cituojate mano mintis, bet jas iškraipote loginius ryšius sudėliodama kitaip.
3. Aš taip nesakiau, jūs iškreipiate mano mintį. Čia kalbėjau apie tai, kad neįteisina santuokos, nes vienas iš dviejų tiesiog tingi.
4. Santuokos esmė yra priesaika į ateitį, kad mylėsi, būsi ištikimas ir t.t. Priesaika nėra garantas, bet jos laikymasis yra siekiamybė. Tai, kad žmonės ryžtasi nuoširdžiai kažką vienas kitam pažadėti yra tam tikra meilės išraiška. Ir tai ne visais atvejais yra tik iliuzija. Juk yra porų, kurios pragyvena ir daugiau ar mažiau tos priesaikos laikosi.
6. O kas yra jausmų matavimo matas? Kaip galima pasiekti kompromiso, kai vienam santuoka yra kertinis dalykas, o kitam bereikšmis menkniekis? O ultimatumas kartais gali padėti išspręsti užsitęsusias ir įstrigusias derybas dėl kompromiso.
Tarkim, taip virtualaus pasaulio salutiniai veiksniai

Skaitant ne ten sudeti akcentai
3. Ne tingejime esme, o nera tam butinybes, o tinginyste tai tik pasiteisinimas, nedaryti to, jei kas per prievarta spiria.
4. Priesaika i ateiti, kokia prasme joje? Jei dorovingas zmogus, jis jos laikysis, bet kokiu atveju, tam jam santuokos saitu nereikia jis bus visada dorovingas santuokoje, ar susimetus. Jis laikosi isipareigojimu, ne todel, kad susituokes, o todel, kad jis pats to nori, jo vidiniai istikinimai to reikalauja. Nedorovinga asmeni nesustabdys santuoka ir vis pasaulio pazadai.
Gyvenau su savo vyru santuokoje ir dabar sisiskyrusi, ir iki siolei laikausi savo isipareigojimu. Nes tai mano pasirinkimas, bet ne santuokos itakojimas.
6. Kai girdziu sakant "jis nedaro kazko todel, kad mazai myli... , ar jis padare, kad tave myli..." Tai klaidingas vertinimas. Visu prima zmogus padare todel, kad jam yra taip geriau. Negalima pamatuoti zmogaus jaumsu, tad ir toks vertinimas yra netinkamas.
Jei tokios skirtingos vertybes, ar yra prasme tuoktis? Ypac jei zinome, kad santuoka nera saugiklis, o tik viesas paskelbimas, kad pora nusprende gyventi kartu. Koks skirtumas, paskelbti apie tai viesai, ar pasizadeti tik venas kitam? Jei jus norite viesos sventes taip ir reikia sakyti, o nekalbeti apie santuokos isskirtinum ir t.t. Santuoka siskirtine daro zmones.
Jau siandien kazkur rasiau, kad ultimatumas, tai ivarymas save i kampa, is kurio be praradimu neiseisi. Nes atima galimybe laviruoti. Blogaiausiu atveju ultimatumas visiskas abupusis fiasko. Kitu gi atveju, tas, kuris nusileido ultimatumo metu, niekada to neuzmirs, tai prievarta, ranku sukimas. Tol kol jam aktualu jis laikysis zaidimo taisykliu, bet kai tai praras pirmini zavesi... Manau zema, turin emocine galia zmogui, naudoti tai kaip ginkla.
Papildyta:
QUOTE(Molė @ 2010 02 03, 14:28)
Na, atmintis tai mano gera
Priminsiu, va jūsų sena žinutė, prie 1,5 m:
Vakar su brangiuoju kalbėjome apie šią diskusiją (tai jis buvo manojo paskutiniojo, ar pirmutinio dienos posto įkvepėjas) ir jis man taip švelniai, neįkyriai pasiūlė tekėti. Tai motyvuodamas tuo, kad mes šiuo metu esame užsiėmę tokiu šeimyniniu projektu, norim įkurti šeimos tėvoniją, kur bus parkelis ir ten bus alėja, bus sodinami medžiai gimus vaikui ant placentos, kad kiekvienas vaikas turėtų savo medį ir galėtų iš jo pasisemti jėgas ir t.t. O tėvonija toks patriarchalinis reiškinys ir be santuokos, nėra tęstinumo. Didieji namai jau pastatyti dabar atėjo eilė mažiesiems namams, bet jie bus statomi palaipsniui, didės šeima, kiekvienam šeimai bus statomas atskiras namukas ir t.t.. Tai mano vyro vizija, svajonė, na, ar galiu aš jam pasakyti ne, žinoma tekėsiu, juk malonu suteikti mylimam žmogui malonumą, bet tai nereiškia, kad ištekėjusi įprasminsiu, ar sureikšminsiu santuoka, ji man ir dabartinėje būsenoje yra ne ką mažiau reikšminga ir svari.
Visgi jums malonu, jeigu nieko nereikštų, tai būtumėt pasakius "ne", bent jau manęs niekas nepriverstų daryti to, ko nenoriu.
Ar as ka kitaip rasiau. Projektas - tevonija.
Bet laimes ir apsiseilejimo tikrai nera (tai ir buvo pagrindine atsako mintis). Apie ka ir rasiau. Dabar svarstoma kita alternatyva. Nes nemegstu veidmainiavimo. Kazkodel jums sakinio galas nepadare jokio itakos vertinant mano "didziaja laime".
Keistos jusu isvados.
Eilinis nevykes akcentu sudejimas, malonu, kad akcentus ne viena as nevysusiai sudedu