Įkraunama...
Įkraunama...

Ar verta laukti piršlybų ar gyventi 'susimetus'?

QUOTE(laisla @ 2010 02 15, 23:02)
Sunku. Aš tokios nuomonės, kad kažkuris ne iki galo tikras buvimu kartu jei toks užsispyrimas nesituokti.

Man nepatinka saldumynai, o visi galvoja, kad figura saugau doh.gif Nereikia kurti samokslo teoriju, kur ju nera.
Atsakyti
QUOTE(Mari-83 @ 2010 02 15, 23:07)
Man nepatinka saldumynai, o visi galvoja, kad figura saugau  doh.gif  Nereikia kurti samokslo teoriju, kur ju nera.

Tai skirtingi dalykai.
Atsakyti
QUOTE(laisla @ 2010 02 15, 23:14)
Tai skirtingi dalykai.

Kodel? Jos vertybes kitokios nei jusu. Ir viskas. A taip sunku suprasti, kad zmogus vertina pasauli kitaip nei jus.
Atsakyti
QUOTE(Mari-83 @ 2010 02 15, 23:15)
Kodel? Jos vertybes kitokios nei jusu. Ir viskas. A taip sunku suprasti, kad zmogus vertina pasauli kitaip nei jus.

Gal aš labai įsitikinus giliai ir todėl man sunku suprasti kitaip apsisprendusias, bet nesuprantu tokių nenorinčių, atsisakančių. Man šiai dienai tikrai atrodo, kad žmogus, atsisakantis santuokos ir gyvendamas susidėjęs 15 metų, yra nemylintis to, su kuo gyvena.
O kalbant apie vertybes, mano jos tradicinės. Man vertybė yra šeima, ištikimybė, atsidavimas (kalbant apie asmeninį gyvenimą). Gyvenu tradicinėj visuomenėje, nesu atsivertus į jokį kitą tikėjimą, nesivadovaujo kokia nors tai rytų išmintim ir pan. todėl ir gyvenu/noriu gyventi pagal įprastą gyvenimo modelį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laisla: 15 vasario 2010 - 22:26
JUs manote, kad jei zmogus nesusituokes, jis nera dorovingas, nemyli savo sugyventinio...

Man tiesa pasakius keisti argumetai, as gerbiu jusu pasirinkima, bet man nemalonu, kad jus abejojate mano dorovingumu. O as neesu santuokos gerbeja.

Senos tradicijos kazkada buvo naujos, tad nereikia ju sureiksminti, jus gi nedevite vaiksytes drazbuziu, tai kodel norite kad visuomene liktu sustabarejus, stovetu vietoje, vien todel, kad jums taip yra saugiau ir priimtina.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2010 02 16, 12:04)
JUs manote, kad jei zmogus nesusituokes, jis nera dorovingas, nemyli savo sugyventinio...

Man tiesa pasakius keisti argumetai, as gerbiu jusu pasirinkima, bet man nemalonu, kad jus abejojate mano dorovingumu. O as neesu santuokos gerbeja.

Senos tradicijos kazkada buvo naujos, tad nereikia ju sureiksminti, jus gi nedevite vaiksytes drazbuziu, tai kodel norite kad visuomene liktu sustabarejus, stovetu vietoje, vien todel, kad jums taip yra saugiau ir priimtina.

Moonte, betgi jūs buvot ištekėjusi, reiškė kažką santuoka jums jaunystėj g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Molė: 16 vasario 2010 - 11:22
manau, kad vedybų nenoras, tai yra tam tikrų kompleksų išraiška. Jūs man suraskite nors vieną jauną mergaitę, kuri pasakytų, kad nenori ištekėti ir sukurti šeimos. Tačiau vyresnės moterys, jau "paragavę gyvenimo", nekalbu apie jau išsiskyrusias, visa gerkle rėkia, kad vestuvės yra nebūtinos, kad įrodyti jog myli. Taip sutinku, meilei įrodyti vedybų nereikia, tačiau susituokdami mes įtvirtiname savo santykius kaip rimtus. Suprantu nesituokti na net nežinau keletą metų gyvenimo kartu pradžioje, bet atsiprašau gyventi daug metų kartu plius dar jau auginti vaikus nesantuokoje, tai sorry, bet kokį šeimos modelį mato tos atžalos? Tai koks mūsų šeimos modelis bus dar po 20metų? Kokia visuomene palikus antivertybiška. Nepykite jai kažką įžeidžiau, visai to nenorėjau, tiesiog norėjau išreikšti savo nuomonę. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Molė @ 2010 02 16, 11:22)
Moonte, betgi jūs buvot ištekėjusi, reiškė kažką santuoka jums jaunystėj g.gif

Kai istekejau buvo 19 metu ir 8 menesiai. Nieko ir tada man tos vestuves nereiske, tuo met tai buvo visuotiniai priimta. As ju net neprisimenu, atbuvau kaip eilinaim privalomama vakarelyje. Suknele man rinko mama, viska organizavo ir t.t. Man buvo dzin. Vieno ko laukiau, kada su vyru isvaziuosim i Jalta.

Tai tokios buvo tos vertybes. Na neiskotkite "slieku" ten kur ju nera.
Atsakyti
QUOTE(mazzootia @ 2010 02 16, 11:34)
manau, kad vedybų nenoras, tai yra tam tikrų kompleksų išraiška. Jūs man suraskite nors vieną jauną mergaitę, kuri pasakytų, kad nenori ištekėti ir sukurti šeimos. Tačiau vyresnės moterys, jau "paragavę gyvenimo", nekalbu apie jau išsiskyrusias, visa gerkle rėkia, kad vestuvės yra nebūtinos, kad įrodyti jog myli. Taip sutinku, meilei įrodyti vedybų nereikia, tačiau susituokdami mes įtvirtiname savo santykius kaip rimtus. Suprantu nesituokti na net nežinau keletą metų gyvenimo kartu pradžioje, bet atsiprašau gyventi daug metų kartu plius dar jau auginti vaikus nesantuokoje, tai sorry, bet kokį šeimos modelį mato tos atžalos? Tai koks mūsų šeimos modelis bus dar po 20metų? Kokia visuomene palikus antivertybiška. Nepykite jai kažką įžeidžiau, visai to nenorėjau, tiesiog norėjau išreikšti savo nuomonę.  mirksiukas.gif

Viena karta baigiam maipuliuoti savokom santuoka ir seima. Siais laikais tai nebutina.

Zinoma, geriau legalizuota prostitucija seimoje, nei pagarbus santykiai, tik gyvenant tevas kartu bet be melo. Toks jausmas, kad siema yra rojus, be jokiu ten pasaliniu veiksniu. Nueikite i skilti, kur rypuoja paliktos ir apgautos zmonos. Ir vaikai visa tai mato ir gyvena tame, tai jau sis pavyzdys yra sektinas ir naudingas doh.gif

Nereikia demagogijos. As, ta, kuri issiskyrusi ir isauginau dora vaika. Per visa savo gyvenima pazinojau Biblijine prasme tik viena vyra, savo vaiko teva, dabartini sugyventini. Tad ne jums moralizuoti apie mano gyvenimo buda ir pasirinkima ir morale. Kad buti doram jums reikalingi saitai ir garantijos, o jus pameginkit islikti dora be papildomu veiksmu ir apsauginiu priemoniu.

Sakot saukia, o jus ka darot. Savo purvinom kojom dergiant zmogaus gyvenima, pati apie ji nieko nezinodama. Man dzin su kuo jus miegat ir gyvenat, bet visame jusu pasisakyme matosi, kokia jusu dorove ir metodai. Slykstu ir tikrai jums garbes nedaro, pagaliau kokiom vertybem vadovaujates.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2010 02 16, 12:21)
Viena karta baigiam maipuliuoti savokom santuoka ir seima. Siais laikais tai nebutina.

Zinoma, geriau legalizuota prostitucija seimoje, nei pagarbus santykiai, tik gyvenant tevas kartu bet be melo. Toks jausmas, kad siema yra rojus, be jokiu ten pasaliniu veiksniu. Nueikite i skilti, kur rypuoja paliktos ir apgautos zmonos. Ir vaikai visa tai mato ir gyvena tame, tai jau sis pavyzdys yra sektinas ir naudingas  doh.gif

Nereikia demagogijos. As, ta, kuri issiskyrusi ir isauginau dora vaika. Per visa savo gyvenima pazinojau Biblijine prasme tik viena vyra, savo vaiko teva, dabartini sugyventini. Tad ne jums moralizuoti apie mano gyvenimo buda ir pasirinkima ir morale. Kad buti doram jums reikalingi saitai ir garantijos, o jus pameginkit islikti dora be papildomu veiksmu ir apsauginiu priemoniu.

Sakot saukia, o jus ka darot. Savo purvinom kojom dergiant zmogaus gyvenima, pati apie ji nieko nezinodama. Man dzin su kuo jus miegat ir gyvenat, bet visame jusu pasisakyme matosi, kokia jusu dorove ir metodai. Slykstu ir tikrai jums garbes nedaro, pagaliau kokiom vertybem vadovaujates.

Visų pirma mano kojos ne purvinos ir į Jūsų gyvenimą aš nelendu, atvirai pasakius man į jūsų gyvenimą visiškai nusispjaut - jis ne mano. Aš tiesiog išsakiau savo nuomonę, net neskaičiau šio skyrelio nuo pat pradžių, tiesiog atsiverčiau paskutinį puslapį ir išdėsčiau savo mintis. O jeigu Jūs, ponia, labai įsižeidėte tai čia jau Jūsų problema ir jei čia kaip supratau iš jūsų posto dauguma yra panašios nuomonės kaip ir aš tai čia taipogi yra Jūsų problema. Aš turiu savo vertybes ir gyvenu pagal jas, esu dora ir sąžininga visų atžvilgiu. Ir, jeigu Jums nuo to bus ramiau, galiu pasakyti, kad taip pat gyvenu susimetusi ir dar nesusituokusi, tačiau esu dar jauna ir man viskas priešakyje ir tikrai žinau ko noriu ateityje ir kokios noriu šeimos. Eikite išgerti raminančios arbatos, nes matau būtų ne pro šalį. Geros dienos. Darkart atleiskite, tačiau čia yra nuomonių forumas ir pasisakiusi ką manau, nesijaučiu nusikaltusi.
Atsakyti
Na na na...mergaites nesipykstam. Kiekvienas gyvena taip, kaip jam priimtina ir kiekviena is musu turi savu isitikinimu wink.gif
Man tik kartasi labai keista skaityti, kaip kai kurios rasko, kad santuoka yra niekas ir niekam ji nereikalinga. Va cia tai tikrai netiesa smile.gif Ir visos tos, kurios garsiai saukia, kad sugyventines statusas joms priimtinesnis atsakykite - ar teketumete jei jums jis pasipirstu ? Ir is tu rekianciu liktu labai nedaug, tiesa ?
P.S. mano vyro nebėra, todėl laukiu piršlybų iš naujo wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tokata: 16 vasario 2010 - 12:46
QUOTE(mazzootia @ 2010 02 16, 12:37)
Visų pirma mano kojos ne purvinos ir į Jūsų gyvenimą aš nelendu, atvirai pasakius man į jūsų gyvenimą visiškai nusispjaut - jis ne mano. Aš tiesiog išsakiau savo nuomonę, net neskaičiau šio skyrelio nuo pat pradžių, tiesiog atsiverčiau paskutinį puslapį ir išdėsčiau savo mintis. O jeigu Jūs, ponia, labai įsižeidėte tai čia jau Jūsų problema ir jei čia kaip supratau iš jūsų posto dauguma yra panašios nuomonės kaip ir aš tai čia taipogi yra Jūsų problema. Aš turiu savo vertybes ir gyvenu pagal jas, esu dora ir sąžininga visų atžvilgiu. Ir, jeigu Jums nuo to bus ramiau, galiu pasakyti, kad taip pat gyvenu susimetusi ir dar nesusituokusi, tačiau esu dar jauna ir man viskas priešakyje ir tikrai žinau ko noriu ateityje ir kokios noriu šeimos. Eikite išgerti raminančios arbatos, nes matau būtų ne pro šalį. Geros dienos. Darkart atleiskite, tačiau čia yra nuomonių forumas ir pasisakiusi ką manau, nesijaučiu nusikaltusi.

Palaukite, nespjaukite, begu pasiimsiu nosinaite.

Dauguma tai neikada nebuvo rodiklis, daugumos palaikomas Hitleris atejo i valdzia, kaip ir Stalinas daugumos palaikomas veze zmones i sibira, daugumos pritariant Kirstus buvo nukryziuotas. Taigi tai labai salygina.

Problemos kaip ir neturiu, nes problemas jus ieskoe, dergdama kito pasirinkima, nebutinai mano. As gi gerbiu visu pasirinkima, tiek tuoktis tiek gyvenant kartu.

Tame ir skirtumas, man nereikia pateisinimo priezasciu, kad apdergti kito asmens pasirinkima, ieskant forbiju, kompleksu ir t.t.

ARbatos gerti jums nesiulysiu, nes nemanau, kad tai pagrindas polemikai. Taigi.

Papildyta:
QUOTE(Tokata @ 2010 02 16, 12:45)
Na na na...mergaites nesipykstam. Kiekvienas gyvena taip, kaip jam priimtina ir kiekviena is musu turi savu isitikinimu wink.gif
Man tik kartasi labai keista skaityti, kaip kai kurios rasko, kad santuoka yra niekas ir niekam ji nereikalinga. Va cia tai tikrai netiesa smile.gif Ir visos tos, kurios garsiai saukia, kad sugyventines statusas joms priimtinesnis atsakykite - ar teketumete jei jums jis pasipirstu ? Ir is tu rekianciu liktu labai nedaug, tiesa ?
P.S. mano vyro nebėra, todėl laukiu piršlybų iš naujo wink.gif

O kokiam poste yra pasakyta, kad sanuoka yra nevertybe. Santuoka kaip tokia nera vertybe, ja daro vertybe zmones, jei turi tam poreiki. Bet kodel tie kurie turi kitoki poziuri butinai turi kazkokias fobijas, nukripymus, kompleksus ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 16 vasario 2010 - 12:56