Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas su klausos negalia 5

Aš manau, kad vaikučiams, kurie nieko prieš tai negirdėjo, šis garsas yra kaip natūralus ir čia nieko baisaus. Tačiau tokiems žmonėms, kurie prieš implantaciją yra girdėję, būtų sunku.. Nors smegenys lanksčios- prisitaiko prie bet ko. Aišku čia kiekvieno nuomonė ir nenorėjau nieko įžeist. 4u.gif Mane asmeniškai tikrai atbaidė dėtis implantą.. Nes aš dabar su aparatu, nors mano klausa ir bloga, girdžiu malonesnius garsus. Nežinau, ką rinkčiausi būdama visiškai kurčia, kadangi man nėra didelės tragedijos negirdėt... Tik įdomu, kaip sužinojo, kokie garsai yra su implantu.. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silmgreen: 30 kovo 2010 - 18:38
QUOTE(silmgreen @ 2010 03 30, 11:52)
Labas rytas  4u.gif Su tikruoju pavasariu!  wub.gif

Nežinau, gal jūs jau žinot, bet norėčiau pasidalint, kaip keičiasi garsai su natūralia klausa (su aparatu manau taip pat) ir su implantu. Kaip manot, ar  čia tiesa? Nes tiesą sakant, pakraupau ir jau geriau, atrodo, negirdėsiu, nei gyvent su tokiais nemaloniais garsais.

Spauskite čia

Kai nueisit į šį puslapį, ten pačioj apačioj yra sudėti tų garsų pavyzdžiai.

As visa laika bandziau ta irodyt - implantai ne visada buna geriausia iseits del butent tokiu dalyku. Nebekalbu apie sveikatos problemas: veido paralyzius, galvos skausmai ir t.t. O garsai matyt buvo nustatyti kokios nors technikos pagalba.
Atsakyti
man ir pirma mintis buvo-o kaip nustatė tą garsą?aišku,tiesiai iš ritės gal...kompiuteriu ir gali priimti kaip nors tą garsą{na,čia mano vyro nuomonė}.Bet,vis dėlto garsas patenka į smegenis,o kaip jau jos tą informaciją apdoroja,nei vienas mes,to patys neišbandę,nesuprasim.tai tik tų žmonių,kurie tai nešioja,pasakojimai gali šiek tiek iliustruoti tai,ką jie girdi su implantu...bet,tai vėl gi taip individualu.
kai paklausiau tų įrašų,taip baisu akimirką pasidarė,ką gi mano vaikas girdi.bet žiūriu į jį kitą akimirką,laksto patenkintas,neša tėčiui žaislus,taria tete{pirmieji bandymai smile.gif },sako mama ir atia,bando pakartoti kiekvieną sesės pasakytą žodį.ir nematau aš jo elgesyje nei jokios užuominos,kad tai ką jis girdi,jį nervintų,vargintų ar kaip kitaip neigiamai veiktų.Va tada ir supranti,kad mano sūnui implantas yra geriausias dalykas,koks yra sugalvotas bent jau šiuo laiku.
Bet silmgreen atveju...sunku net įsivaizduoti,kokios abejonės turėtų būti.Stiprybės Tau,silmgreen.kad ir ką nuspręstum
Atsakyti
Garsas tikrai nemalonus, bet iš kur žinoma, kad būtent taip girdima? Kad garsai nenatūralūs, esu skaičiusi, bet ko gero šiuose pavyzdžiuose glumina baisus pašalinis fonas...
Atsakyti
QUOTE(elemor @ 2010 03 31, 11:18)
Garsas tikrai nemalonus, bet iš kur žinoma, kad būtent taip girdima? Kad garsai nenatūralūs, esu skaičiusi, bet ko gero šiuose pavyzdžiuose glumina baisus pašalinis fonas...

Garsai nenatūralūs ir apie tai visi šneka, jokia čia paslaptis ax.gif . O pašalinis fonas yra ir girdintiems, nes garsų aplinkui visokių pilna. mirksiukas.gif

Aš tikrai esu visiškai už implantus, jei tik jie dedami tinkamam asmeniui (t.y. jei bent kuo padės jam) ir bent jau kol kas matau tik pliusus. reiktų antram vaikui dėt, dėčiau nedvejodama. reiktų kada pačiai, neduok diev, jei tik pinigo būtų irgi negalvočiau.

Čia matyt, dilema sunkiausia tik tiems, kurie nuo gimimo kurti ir užaugo negirdėdami arba silpstant klausai palaipsniui....

Man tai kažkaip nepasirodė tas garsas jau tooooks nemaolonus, nes galbūt kažko panašaus ir tikėjaus ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jusma: 31 kovo 2010 - 12:06
Labas,
galima isiterpsiu pas jus su savo klausimais ax.gif
nesiojam KA. ir matau, kad tie vamzdeliai aprasoje. kai isimu per nakti isgaruoja , o diena, kai idedu po kiek laiko vel aprasoja. ka cia reiskia ? ar tai trukdo klausytis?
ir dar. ,mano zirnis labai megsta su KA klausytis laaabai garsiai muzikos. tiesiog prieina prie muzikinio centro, uzsigarsina muzika ir soka. man per garsu. neleidziu. ar galima garsiai klausytis? ar nekenkia klausai?
Atsakyti
Garsai tikrai nera naturalus. Ta paliudija ir vaikai, kurie juos nesioje. Ir jie kurti nuo gimimo. Jau esu minejus, kad kai kurie vaikai pradeda verkti, vos tik pajungiamas implantas, daznai ji nuo saves plesia.
Morgana, jei garsas labai stiprus, nereiketu leisti vaiko labai arti koloneliu, nes klausa isties gali blogeti, jei muzika labai stipri. O is vamzdeliu rasa galima pasalinti labai paprastai - nuimkite ta vamzdeli nuo aparato ir burna ispuskite susikaupusi skysti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(morgana @ 2010 03 31, 20:57)
Labas,
galima isiterpsiu pas jus su savo klausimais ax.gif
nesiojam KA. ir matau, kad tie vamzdeliai aprasoje. kai isimu per nakti isgaruoja , o diena, kai idedu po kiek laiko vel aprasoja. ka cia reiskia ? ar tai trukdo klausytis?
ir dar. ,mano zirnis labai megsta su KA klausytis laaabai garsiai muzikos. tiesiog prieina prie muzikinio centro, uzsigarsina muzika ir soka. man per garsu. neleidziu. ar galima garsiai klausytis? ar nekenkia klausai?

Sveikutė, išties viduje susikaupęs skystis trukdo girdėt. Garsas būna duslus arba jo išvis nėra, nes jis nepraeina pro vandens lašelius. O aprasoja todėl, kad ausies landa sušyla ir šiluma pereina į vamzdelį, kur susidaro lašeliai. Čia normalu, todėl, kad nereiktų laukti nakties, galima tiesiog išpūsti su burna. Yra dar tokios spec. pompelės, bet jų neturint galima puikiai ir pačiam išpūsti wink.gif O per didelis garsas kenkia ir girdinčiam žmogui, taigi negirdinčiam taip pat- tie klausos likučiai gali nusilpti. Vaikutis pagal viską neturėtų labai užsigarsinti, nes KA padeda jam girdėti- gal čia ženklas, kad jis blogai sureguliuotas g.gif Viskam yra ribos, muzika gal ir turi būti šiek tiek garsesnė, kad geriau girdėtų, bet ne tiek.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silmgreen: 31 kovo 2010 - 21:19
O man svarbu, kadmano vaikas gali girdėt, nezinau koki garsa jis girdi, akip jam skamba mano ir aplinkiniu balsai, bet zinau, kad jis girdi jis supranta ir koks tas garsas bebutu jam netrukdo mokintis kalbėti. Mes darėm operacija vien dėl to kad norėjom kad vaikas girdėtu ir giliai širdyte tikėjomes, kad išmoktų kalbėti.
Papildyta:
Už savus vaiksu nusprendžiame mes, o tu Smilgreen sprendi pati koki garsa nori ir kaip nori girdėt. Gal ir jie budami tavo vietoje nesirinktu KI abejotu ir panašiai, bet mes mamos manau darom visa kas mums atrodo kas mūsų vaikams geriausia, ir mes už juos nusprendėm, gal dėl to jiems bus lengviau nei tau nes nereikės daryt apsisprendimo, nes su tuo garsu jau bus susigyvene.
Kad ir koki garsa girdi mano vaikas manau jam patinka nes jis girdi, jis neplesia procesoriaus nuo ausytes, ryte pabudes liepai kuo greiciau zudėt, vadinas jam malonu, o mums tai kelia dziaugsma ir jokiu abejoniu, kad pasielgėm teisingai.
Atsakyti
Sveiki.Nors ir roboto kalba unsure.gif bet vaikas girdi.Mano Evelina skiria is kur garsas sklinda,skiria kas kalba ar as ar mociute ar dar kokia teta,pradeda daugiau tart zodzius,kiekviena zodi atkartoja jau ir bando delioti sakinius.Tai viskas ko reikia,vaikas eina i prieki.Jau pasake man kaip buvom lauke pasivaiksciot "mama masina paziuoja" lotuliukas.gif Niekaip negli smoks "V" raides,bet cia nieko.Tai viskas ko reikia,vaikas eina i prieki.Mano nuomone geriau taip girdeti negu visai nieko.Jai patinka KI,be jo ji verkia,reikia ko skubiau uzdeti.
Atsakyti
QUOTE(Natali21 @ 2010 04 01, 08:05)
Jau pasake man kaip buvom lauke pasivaiksciot "mama masina paziuoja" lotuliukas.gif Niekaip negli smoks "V" raides,bet cia nieko..

Oi mūsiškis, tai dar daug raidžių žodžiuose neištaria, arba vienam taria, kitam ne doh.gif "V" irgi netaria, "s" gale ir t.t. bet svarbiausia, kad girdi, supranta ir kalba ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jusma @ 2010 04 01, 07:34)
Oi mūsiškis, tai dar daug raidžių žodžiuose neištaria, arba vienam taria, kitam ne doh.gif "V" irgi netaria, "s" gale ir t.t. bet svarbiausia, kad girdi, supranta ir kalba ax.gif

Man atrodo, kad ''s'' gale yra visu musu vaikuciu problemyte... Musiskis zino, kad turi but ''s'', bet jei neprimeni, tai vis nukanda.... doh.gif Tik pasakyk- kalbek graziai, iskart prisimena viska biggrin.gif
Atsakyti