Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas su klausos negalia 5

QUOTE(Jurgitele2 @ 2010 06 04, 11:27)
Mano nežinau gal tik netycia taip gaunas, kai nori namo ir sako "namo" o kai pvz kalsui kur deukas sako'namie"

mūsų tai apskritai sako "mamo", o ne "namo", bet surdoepdagogė minėjo, kad daugelis taip neteisingai taria, vėlaiu koreguosim. O ar namo ar namie, jau skiria. manau, kad viskas su laiku pas vaikiukus ateina mirksiukas.gif
Atsakyti
Na bet kai girdim ne taip senai ir klabam net iek jau ir daug tai viskas kolkas atrodo stebuklas. smile.gif
Atsakyti
Mes va sergam, sinusitas atsinaujino doh.gif Vasara, o vaikis su tempa....jau kitos žiemos su baime laukiu, nes šis pusmetis - ligų krūva doh.gif
Atsakyti
Vakar važiavom žemuogauti keik daug žemuogiu smile.gif mano mažius pamatęs puolė ant kelių ir skynė valgė.
Atsakyti
QUOTE(Jurgitele2 @ 2010 06 09, 09:03)
Vakar važiavom žemuogauti keik daug žemuogiu  smile.gif  mano mažius pamatęs puolė ant kelių ir skynė valgė.

Aha, šiemet daug, bet aš tik iš kalbų girdėjau, patys tik savo darželio žydinčias matom ax.gif
Atsakyti
Laba diena 4u.gif
Norėčiau prisijungti mirksiukas.gif
Auginu ketverių metukų Atėnę. Kai buvo trejų, buvo patvirtinti mūsų įtarimai, jog yra klausos problemų - pripažinta vidutinė klausos negalia.... Aišku, ta savaitė buvo juoda, turbūt daugumai iš jūsų ta diagnozė irgi nuskambėjo kaip nuosprendis...
Tačiau gyventi reikia toliau ir maksimaliai padėti vaikui pritapti... Sunkiai, bet išėjom iš darželio, kuriame ugdomi sveiki vaikučiai. Pradėjom lankyti darželį "Klausutis" ir pagaliau tikiu, kad juodu darbu ir surdopedagogės pagalba mano mergytė ne tik žaviai šypsosis, bet ir kalbės. Sunku papasakoti, kokia esu dėkinga jos surdopedagogei Eglutei už tas pastangas, atsidavimą, gebėjimą sutramdyti maištingąją merginą, už kelią pasaulio link...
Dabar nešiojam KA, ne visada juos noriai dedasi, tačiau tikiu, kad pripras.
Sunkiausia įtikinti artimuosius, kad einam teisingu keliu ir kad ji niekada nebus tokia pati kaip jie... doh.gif jog ją reikia priimti tokią, kokia ji yra, o ne kokios norėtum... Dabar ji mokosi pažinti pasaulį gestų kalba ir žodžiu... Ir pažanga stulbinanti thumbup.gif Ateis laikas, kai galbūt gestų nebereiks... O jei ir neateis toks laikas, juk meilės jai nebus mažiau. svarbiausia, kad būtų laiminga wub.gif
Atsakyti
Labas, Jolitele, gal galima būtų pasitikslinti - ar jūsų dukrytei nustatytas vidutinis neprigirdėjimas (parašėt, kad negalia, o negalia su klausos problemom niekada nebūna sunki, todėl neaišku) ar sunkus?
Mūsų sūnus kurčias nuo gimimo, 1 metų buvo implantuotas. Jau 2 metai su trupučiu gyvena garsų pasaulyje, kalba trumpais sakinukais, neverbalinė kalba puikiai išsivysčiusi. Be abejo, reikėjo, reikia ir reikės dar nemažai dirbti.
Atsakyti
Nemanau, kad dėlto kad mūsų vaikams padeda girdėt KA ar implantai jei skiriasi nuo kitu vaiku. Jie netgu šaunesni, aš pvz sakau kad nei vienas vaikas 5-6-7 menesiu nepradeda sakyt nei mama nei tete, o musu kai po impalntacijos tiek laiko praėjo snekejo. ir dabar tuoj 9 mėnesiai kaip girdime jau dėliojam ne sakinukus bet is 3 zodeliu sujungia kartais '"Tete namo lija" arba kai vakar skinem uogas ir jam atsibodo "mama, tete namuo gana" smile.gif ar tai nensuotabu.
Atsakyti
Sveikos merginos. Ir vėl aš čia. Jungiuosi ir nepuoselėju jokių vilčių. Taigi, stebuklų nėra. Ir mano berniukas tikrai turi klausos sutrikimą angel_sadangel.gif Aišku, jis dar galutinai nepatvirtintas, nes KMUK Kuzmina sakė, dar reiks pakartoti tyrimus, kai mums sueis 9 mėn., bet aš jau vsio - nebetikiu. Ir kaip jau jus vieningai patarėt, griebsiuosi darbų. Na o viskasbuvo taip: mums jau atrodė, kad viskas ok, mat jis reagavo į tuščio puodelio skambesį ir į kitą garsą (nors visiškai nereaguoja į savo vardą ir į įprastinę kalbą), net atrodė, kad jis atsakinėja GU tarsi girdėtų, betgi pakartotinas tyrimas parodė, kad nė velnio niekas negerai. OAE neigiamas, o girdim apie 60 dbl su klaustuku... Taigi lygiai tas pats rezultatas kaip ir kovo mėn... Tai va taip va pas mus. Dabar ima baimė pagavojus apie tai, kaip čia pasakyti uošviams, nes jie labai orientuojasi į visokius ten pasiekimus: ar nesėdi, ar nestovi, ar nevaikšto ir pan. Tai kai sužinos, kad anūkas turi negalią... Bet žinoma, ne tame esmė. Svarbiausia vaikas. Ir kad jo nenurašytų... nei seneliai, nei aplinkiniai. Juk mūsų visuomenė tokia žiauri...

Užsiregistravom VUVL pas Gradauskienę, kad gautumėm daugiau atsakymų, nes KMUk labai aptakiai atsakinėja. O be to, nesitikėjau blogų rezultatų ir visiškai buvau nepasiruošusi. Tiesiog apšalau. Kuriam laikui įjungiau neigimą. Dabar sugrįžau smile.gif

Dabar kankinsiu ir jus visokiais klausimais blush2.gif
Atsakyti
Horoskopija kantrybės tau, o mus gali kankyt nes tik čia rasi daug kankynančių atsakymų. O dėl uošvių neimk į galvą vaikui svarbiausia tėvų meilė. Jūs dar maži dauk ką spėsit laiku išmokt, va mano zuikis didelsi implantuotas, nes KA nepadėjo turbut ir tai jau žengiam i prieki ir tikrai niekuo nesisikiria nuo bendraamžiu savo, o dėl kalbos kai dabar girdime, manau dirbdami ir su surdopedagogu pagalba tikrai pavysim ir šitoje srytije bendraamžius.
Atsakyti
QUOTE(Jusma @ 2010 06 09, 22:01)
Labas, Jolitele, gal galima būtų pasitikslinti - ar jūsų dukrytei nustatytas vidutinis neprigirdėjimas (parašėt, kad negalia, o negalia su klausos problemom niekada nebūna sunki, todėl neaišku) ar sunkus?
Mūsų sūnus kurčias nuo gimimo, 1 metų buvo implantuotas. Jau 2 metai su trupučiu gyvena garsų pasaulyje, kalba trumpais sakinukais, neverbalinė kalba puikiai išsivysčiusi. Be abejo, reikėjo, reikia ir reikės dar nemažai dirbti.

Atėnytei nustatytas vidutinis neprigirdėjimas.
Džiugu skaityti, kokie jūsų pasiekimai... Galiu tik įsivaizduoti, kaip džiaugiatės mirksiukas.gif

QUOTE(Jurgitele2 @ 2010 06 10, 07:14)
Nemanau, kad dėlto kad mūsų vaikams padeda girdėt KA ar implantai jei skiriasi nuo kitu vaiku. Jie netgu šaunesni, aš pvz sakau kad nei vienas vaikas 5-6-7 menesiu nepradeda sakyt nei mama nei tete, o musu kai po impalntacijos tiek laiko praėjo snekejo. ir dabar tuoj 9 mėnesiai kaip girdime jau dėliojam ne sakinukus bet is 3 zodeliu sujungia kartais '"Tete namo lija" arba kai vakar skinem uogas ir jam atsibodo "mama, tete namuo gana" smile.gif  ar tai nensuotabu.

O aš manau, kad jie labai skiriasi... wub.gif Bet ne ta neigiama prasme, kaip dauguma įsivaizduoja... Jie kitokie - mane žavi tas glaudus ryšys su pasauliu, tas ypatingas dėmesys smulkmenoms, gebėjimas numatyti, kam konkrečioj situacijoj ko prireiks wub.gif Tas jutimas širdimi, kad tau dabar klaikiai negera... Auginu antrą vaiką sūnų, nepaprastą jautruolį, kuris reaguoja žaibiškai, jei kuris iš mūsų šeimoje nuliūsta... Bet Atėnei nereikia matyti, ji kažkaip jaučia... bigsmile.gif Sako, kad šitie vaikai geresni...Be to, ar dauguma jų bendraamžių mokosi?
Jie tikrai skiriasi wub.gif

QUOTE(horoskopija @ 2010 06 10, 10:08)
  Dabar ima baimė pagavojus apie tai, kaip čia pasakyti uošviams, nes jie labai orientuojasi į visokius ten pasiekimus: ar nesėdi, ar nestovi, ar nevaikšto ir pan. Tai kai sužinos, kad anūkas turi negalią... Bet žinoma, ne tame esmė. Svarbiausia vaikas. Ir kad jo nenurašytų... nei seneliai, nei aplinkiniai. Juk mūsų visuomenė tokia žiauri...

Žinai, mažiausiai dabar suk galvą, ką pasakys uošviai...Jei jiems kas nepatinka, čia jau jų problemos... 4u.gif Dabar jūsų tikslas maksimaliai padėti savo vaikučiui ir visa kita neverta dėmesio...

Nekokį požiūrį ir visišką abejingumą esu patyrusi iš labai artimų žmonių, kurie bet kokia kaina nori Atėnę padaryti normalia (jų supratimu). Netgi primygtinai liepia ieškoti būdų, kad jai įdėtų implantą blink.gif Bandžiau įtikinti, kad jai kol kas jų nereikia (klausa 50-60dcb), ji pakankamai gerai girdi doh.gif O...Bet.... Tačiau.... Prasideda visokie išvedžiojimai.... Tada aš visada sakau, na, nebus ji niekada tokia kaip aš ar jūs... Dabar man svarbiausia, jog ji išmoktų gyventi, kalbėti, suprastų, ką kalbame, integruotųsi, kad būtų laiminga ir didžiuotųsi savimi, o ne gėdytųsi... Patyriau ir kitą požiūrį, kai sako: o kas čia tokio, gi ne ant patalo guli, pati nueina į tualeta, mato, rankas, kojas turi, kokia čia negalia ir bla bla bla... Norėtųsi tą žmogų įmesti į tą akimirką, kai negali susikalbėti su vaiku, kai jis klykia, kad tavęs nesuprantą, o tu nebežinai, kaip jam paaiškinti... Kai tavo vaikas akimirksniu užsidaro kiaute, kai pribėgusi kieme mergytė paklausia, koks tavo vardas... Tik nemanau, kad taip mąstančiam širdis suskaustų...
Taigi, yra žmonių, kurių nuomonės nepakeisi ir neverta eikvoti energijos mirksiukas.gif biggrin.gif Tegu jie gyvena savo pasauly, o mes savo... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolitele @ 2010 06 10, 13:32)
Atėnytei nustatytas vidutinis neprigirdėjimas.
Džiugu skaityti, kokie jūsų pasiekimai... Galiu tik įsivaizduoti, kaip džiaugiatės mirksiukas.gif
O aš manau, kad jie labai skiriasi... wub.gif Bet ne ta neigiama prasme, kaip dauguma įsivaizduoja... Jie kitokie - mane žavi tas glaudus ryšys su pasauliu, tas ypatingas dėmesys smulkmenoms, gebėjimas numatyti, kam konkrečioj situacijoj ko prireiks  wub.gif Tas jutimas širdimi, kad tau dabar klaikiai negera... Auginu antrą vaiką sūnų, nepaprastą jautruolį, kuris reaguoja žaibiškai, jei kuris iš mūsų šeimoje nuliūsta... Bet Atėnei nereikia matyti, ji kažkaip jaučia...  bigsmile.gif Sako, kad šitie vaikai geresni...Be to, ar dauguma jų bendraamžių mokosi?
Jie tikrai skiriasi wub.gif
Žinai, mažiausiai dabar suk galvą, ką pasakys uošviai...Jei jiems kas nepatinka, čia jau jų problemos... 4u.gif  Dabar jūsų tikslas maksimaliai padėti savo vaikučiui ir visa kita neverta dėmesio...

Nekokį požiūrį ir visišką abejingumą esu patyrusi iš labai artimų žmonių, kurie bet kokia kaina nori Atėnę padaryti normalia (jų supratimu). Netgi primygtinai liepia ieškoti būdų, kad jai įdėtų implantą  blink.gif Bandžiau įtikinti, kad jai kol kas jų nereikia (klausa 50-60dcb), ji pakankamai gerai girdi  doh.gif O...Bet.... Tačiau.... Prasideda visokie išvedžiojimai.... Tada aš visada sakau, na, nebus ji niekada tokia kaip aš ar jūs... Dabar man svarbiausia, jog ji išmoktų gyventi, kalbėti, suprastų, ką kalbame, integruotųsi, kad būtų laiminga ir didžiuotųsi savimi, o  ne gėdytųsi... Patyriau ir kitą požiūrį, kai sako: o kas čia tokio, gi ne ant patalo guli, pati nueina į tualeta, mato, rankas, kojas turi, kokia čia negalia ir bla bla bla... Norėtųsi tą žmogų įmesti į tą akimirką, kai negali susikalbėti su vaiku, kai jis klykia, kad tavęs nesuprantą, o tu nebežinai, kaip jam paaiškinti... Kai tavo vaikas akimirksniu užsidaro kiaute, kai pribėgusi kieme mergytė paklausia, koks tavo vardas... Tik nemanau, kad taip mąstančiam širdis suskaustų...
Taigi, yra žmonių, kurių nuomonės nepakeisi ir neverta eikvoti energijos mirksiukas.gif  biggrin.gif Tegu jie gyvena savo pasauly, o mes savo... wub.gif

Jolitele, o Jusu mergaite nesioja klausos aparatelius?
nes mano berniukas lygiai taip pat neprigirdi ir nematau jokiu bedu ir be KA su juo susikalbu.
Atsakyti