Įkraunama...
Įkraunama...

Ankstyvos daržovės šiltnamyje

sveikutes!pirmi metai ruosiuosi sodinti salotas ridikelius,krapus,svogunus i siltnami(stiklini) ax.gif galvoju,kada cia bus jau metas... g.gif gal atsiras bendraminciu? rolleyes.gif
Atsakyti
Svogunus tai tikrai galesi sodint anksti,kai zeme atsileis tiek,kad galetum ikist svoguno galvute.As taip sodinu ir uzdengiu agro plevele.
Atsakyti
aciu. 4u.gif turbut tuos valgomus ,paprastus is parduotuves g.gif o kitu darzoviu nesodinat?
Atsakyti
aš pernai sodinau ridikus ir salotas kovo 8 d. šiltnamyje
Atsakyti
Tik turiu vieną patarimą ax.gif Nesodinkite prekybos centre pirktų svogūnų. Jie yra kažkuo apdorojami, kad neleistų laiškų. Geriau "sodinimo medžiagos" paieškokit turguje pas bobutes arba pas pažįstamus, kurie juos augino savo darže.
Atsakyti
QUOTE(Ritutė90 @ 2010 01 15, 01:10)
aciu. 4u.gif turbut tuos valgomus ,paprastus is parduotuves g.gif o kitu darzoviu nesodinat?

Pas mane dar rabarbarai pasodinti kampe,tikiuosi anstyvaus derliaus.Ir iš rudens pasėtos morkos,pernai pasiteisino,labai anksti valgėme,galima sėti anksti ir pavasarį,beveik vienu metu valgėme ir rudenį sėtas ir pavasarį. bigsmile.gif Bandysiu šiemet dar žirnius sodinti anksti į šiltnamį. g.gif
Atsakyti
As svogunu galvutes perku is ukininko,sodinu tankiai,nes auginu laiskam.Dar auginu salotas,spinatus,krapus,ridikelius,pakrastyj truputi rugstyniu, keleta braskiu isodintu i lysve,na ir kol lauke dar saltoka,tai siltnamyj sildosi pasodintos vazoneliuose zemuoges ir svyrancios braskes. bigsmile.gif
Visi zalumynai uzauga,tada nuskinu (palaipsniui), israunu ir vietoj ju apsigyvena pomidorai,agurkai ir paprikos biggrin.gif
Atsakyti
Dar galima ankstyvųjų kopūstų pasisėti,kai atšils persodinti į lauką.Užauga žymai geresni daigeliai nei ant palangės.Aš dar prieskoninių žolelių pasisėju smile.gif
Atsakyti
Tai kopūstus ir ankstyvus,vėlyvus,brokolius,žiedinius visada pasisėju į šiltnamį,labai gerai sudygsta ir nereikia pirkti daigų.Dar pas mane pusė šiltnamio tulpių,braškių,vynuogę desertinę rudenį pasodinau ir pavasarį dar tris sutariau su vienu augintoju pasodinisu į likusius tris kampus šiltnamio.Pabandymui pasodinau kelias remontantines avietes,žiūrėime kiek ankščiau bus uogos?Braškės tai tikrai mažiausiai dviem savaitėm sunoksta ankščiau nei lauke,pernai pirmas braškes valgėme gegužės penkioliktą. bigsmile.gif
Atsakyti
Sakykit,ar auginate pekino kopūstus?Nu man niekaip jie neauga!Visi užsiaugina žiedynus unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(chasmina13 @ 2010 01 16, 16:14)
Sakykit,ar auginate pekino kopūstus?Nu man niekaip jie neauga!Visi užsiaugina žiedynus unsure.gif

Vienais metais bandžiau-nieko nesigavo,kirmėlės nugraužė.Sako juos reikia sėti ne ankščiau liepos menesio. schmoll.gif
Ai tiesa ,aš kasmet šiltnamyje pasisėju anksti pavasarį krapų,tai valgau visą sezoną,dar ir prisišaldau,prisidžiovinu,lauke tiek man nepriauga. g.gif
Šiemet dar bazilikus auginisu šiltnamyje,nes lauke jie man prastai auga,o daržininkės pataria geriau šiltnamyje auginti. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 16 sausio 2010 - 15:53
O aš kovo mėnesį sėju.Reikės bandyti liepą 4u.gif
Atsakyti