Įkraunama...
Įkraunama...

Stalo žaidimai (3 tema)

Apklausa: Kokius stalo žaidimus labiausiai mėgstate (257 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
Sveiki,
Gal kas turite arba žinote kur rasti šių žaidimų lietuviškas taisykles? g.gif
user posted image
user posted image
user posted image
Bučiau labai dėkinga. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Simakas @ 2011 04 29, 13:48)
Na "deck building" žaidimų banga kilo iš  Magic the Gathering , o po to jau prasidėjo klonavimas. Visgi kas yra gerai, kad Dominion ir pan. turi baigtinį skaičių kortų, t.y. vosos žaidime naudojamos kortos jau yra dėžėje, o MTG tai jau reiktų vagono smile.gif

ot ir nekilo. Iš MTG kilo kolekcinių kortų žaidimų banga.
o iš Dominion - deck building žaidimų banga.

MTG ir Dominion mechanika skiriasi.

p.s.

apie Resident Evil, jei kam įdomu plačiau, tai yra čia:
http://boardgames.bl...spudis-990.html
Atsakyti
QUOTE(profesorius @ 2011 05 09, 00:03)
ot ir nekilo. Iš MTG kilo kolekcinių kortų žaidimų banga.
o iš Dominion  - deck building žaidimų banga.

MTG ir Dominion mechanika skiriasi.

jei MtG ne deck buildingas, tai man nėra su tavim ko diskutuot.

p.s. supaprastink 4 splavų maną į auksą ir VP
Atsakyti
QUOTE(Simakas @ 2011 05 09, 10:38)
jei MtG ne deck buildingas, tai man nėra su tavim ko diskutuot.

p.s. supaprastink 4 splavų maną į auksą ir VP

tai aš ir nesakiau, kad mtg ne deck bilding.

bet, tai gal skiriasi, kur blidini savaitę ar mėnesį, galvodamas ką įdėti į kaladę ir po to gali pakeitimus kaladės ne tokius didelius daryti ir kai viso žaidimo metu savo kaladę sudarinėji ir keiti pagal situaciją.
Atsakyti
QUOTE(profesorius @ 2011 05 10, 23:39)
tai aš ir nesakiau, kad mtg ne deck bilding.

bet, tai gal skiriasi, kur blidini savaitę ar mėnesį, galvodamas ką įdėti į kaladę ir po to gali pakeitimus kaladės ne tokius didelius daryti ir kai viso žaidimo metu savo kaladę sudarinėji ir keiti  pagal situaciją.

Užsisakai kaladę kokios nori ir nusiperki, arba perki reikiamas kortas, nerikia jokių savaičių (nebent kol atsius)..
na dar yra MTG draft žaidžiamas, kai visi plėšia random pakus ir susidaro kalades draftindami ..
o Dominion paėmę ir gabalais pardavinėja tą patį deck buildinga, be abejo mechanika pakeista, bet kaip matome kuo daugiau papildinių, tuo kompleksiškas šis žaidimas tampa ir visai pradės apimtimis artėti prie MTG smile.gif
Atsakyti
Tai ką, visai nežaidžiam?

aš pvz Race for the Galaxy analogą nusipirkau: "51st State"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Simakas: 21 birželio 2011 - 09:01
tai jau atzaidem ta analoga, tik kad jam toli iki originalo wink.gif Beje RftG gryzau prie bazinio ir visai nepasigendu tu prapletimu smile.gif

Is 2011 naujienu galima pamineti:
Nightfall - tema vampyrai, pats interaktyviausias is visu deck-building serijos
Pastiche - abstraktus spalvu kombinavimas ir zymiausiu pasaulio paveikslu "tapymas". Labai estetiskas, auksciausios kokybes komponentai, edukacinis puiki proga susipazint su 17 zymiausiu visu laiku dailininku. Kazkodel jis man labai limpa, noris vel ir vel zaisti
K2 second edition - fun kopimas i antra pasaulio virsune

Is 2010 ryskesniu:
Innovation - kortinis BGG 2010 laimetojas
Martin Walleso dvi naujienos Age of Industry (light Brass) ir London
Dominant Species - evoliucinis islikimas aukstai uzlipes topuose. Visiem labai, man nelabai
Grand Cru - fainas vyndarystes verslo zaidimukas
Inca Empire - perleista patobulinta versija, teritoriju ir keliu pletimas
Hansa Teutonica - BGG 2010 metu zaidimas ir geriausias strateginis zaidimas. Taip pat East Expansion su itrauktu Baltijos juros regionu
7 wonders - jau daug prisneketa. Laukiam prapletimo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tms: 21 birželio 2011 - 10:37
QUOTE(tms @ 2011 06 21, 11:36)
tai jau atzaidem ta analoga, tik kad jam toli iki originalo wink.gif Beje RftG gryzau prie bazinio ir visai nepasigendu tu prapletimu smile.gif

na man dar atsižaidimas priekyje smile.gif

beje, kuo toliau, tuo labiau man netinka žaidimai:
Extensive use of text - massive conversion needed to be playable
o traukia prie:
No necessary in-game text

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Simakas: 21 birželio 2011 - 12:25
he he.. as taip pat po sudetingu zaidimu periodo praejau zavetis paprastais zaidimais su aiskia mechanika. Labiausiai nemegstu visokiu fantasy kur ant kiekvienos kortos paragrafas teksto apie suer duper galias. Na Innovation isimtis, nors kiekviena korta turi unikalu teksta, bet sis zaidimas kazkuo man primena RftG.

Beje vienu momentu tiek norejosi paprastumo kad atradau flicking (sprigtavimo) zaidimus biggrin.gif tokius kaip Pitch Car, Carrom smile.gif Nugi geris. Dabar laukiu savo Crokinole. Tai yra nacionalinis kanadieciu zaidima kuriam gerokai virs 100metu. Su juo cia visa Odiseja smile.gif Menesi laukiau kol kanadieciu kontorele rankom pagamins, dabar jau menesi kaip plaukia per Atlanta i UK. Is UK servisas persius i Lietuva. Viskas taip sudetinga del nelogiskai dideliu teisioginio siuntimo i Lietuva kastu. Taigi tikiuosi kad jau neilgai liko laukt ir viskas bus gerai smile.gif Crokinole nera paprastas stalo zaidimas, galima uzsisakyti savo piesinius, medzio inkrustacijas, tai kaip meno kurinys, kuris seimoje perduodamas is kartos i karta. Paprastai be to kad zaidziama Crokinole namuose kabinamas ant sienos kaip paveikslas
Atsakyti
QUOTE(Simakas @ 2011 06 21, 09:59)
Tai ką, visai nežaidžiam?

aš pvz Race for the Galaxy analogą nusipirkau: "51st State"

žaidžiam, žaidžiam. va visos ataskaitos: http://boardgames.blogas.lt/

51st State jau išbandžiau ir jis man patiko, ir žymiai labiau už RFTG. Na ne toks galvalaužis.

O paskutinis hitas, tai "filckinimo" žaidimas ascending empires. Tikejausi kažko nesudėtingo, o gavau labai puiku strateginį žaidimą su šiek tiek "flickinimo". Smarkiai rekomenduoju.

Atsakyti
QUOTE(profesorius @ 2011 07 07, 03:40)
51st State jau išbandžiau ir jis man patiko, ir žymiai labiau už RFTG. Na ne toks galvalaužis.

RftG galvalauzis tik pradedantiems. Ismokus zaist jis yra greitas ir elegantiskas su neissememom slfavimo ir tobulejimo galimybem. Gaila kad tamstai nelemta pajaust sio zaidimo grozio wink.gif

O Ascending Empires... kirto kaip griaustinis is giedro dangaus ir apverte supratima apie teritoriniu kovu zaidimus. Tai pirma zaidimas kuris mane is tiesu "veza" sioje kategorijoje ir aplamai esu visiskoj euforijoj nuo sio "grajaus" bigsmile.gif Nekantriai laukiam "literaturinio" sio zaidimo aprasymo profesoriaus bloge smile.gif As tik pateiksiu sausus savo aprasymus smile.gif Labai patiko kosmine tema, erdve ant lentos kurioje isdestytos 28 stambios medines planetos. Zaidejas keliauja savo laivais po erdve juos sprigtuodamas. Nevaldomas kauliukas cia pakeistas zaidejo sugebejimu kuo tiksliau sprigtuoti. Taciau net ir prastas sprigtuotojas gali nugaleti jei jo strategija bus sekmingesne uz priesininku, nes keliu i pergale daugybe. Didziulis pliusas kad nera jokiu kortu, visa situacija guli presais ant lentos ir tik nuo zaidejo veiksmu viskas priklauso: ar jis keliaus uzimt naujos planetu, ar susirems su priesininko laivais, ar bandys atimt planeta, ar statys miestus stiprindamas gynyba, ar vystys technologijas. Zaidimo eigoje gaunami pergales taskai uz laimetus musius, atimtas is priesininku planetas, isvystyta technologija kai padari tai pirmas. Gale pridedamas taskai uz zaidejo isvystyta imperija. Taigi zaidime pasiektas nuostabus balansas tarp ekonomikos(technologiju), nuosaikios pletros ir avantiurizmo, teritoriniu musiu, diplomatijos ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tms: 07 liepos 2011 - 13:53
QUOTE(Simakas @ 2011 03 19, 23:58)
Maišai, maišai kortas - po to darai Actiona, Buy'jų, diskardini, permaišai kortas.

lotuliukas.gif

pavarčiau pavarčiau rankose 7 wonders dėžę ir likau nesupratusi - noriu/reik man jo ar nė velnio... reik?

mes pažiūrėjome į žaidimų kampą, nupūtėme dulkes ir ištraukėme Puerto rico. visi žaidžia atsidžiaugt negali "koks naujas ir smagus" žaidimas...

įdomu ar Pandemicą nuo visiškos užmaršties išgelbėtų papildymas? čia toks hipotetinis pasvarstymas?

RFTG pats geriausias reikalas kelionėse - kaladę į kišenę ir ramu. sugebėjom dar pamiršt veiksmų korteles, bet ir be tų įmanoma smile.gif
Atsakyti