Įkraunama...
Įkraunama...

Implantai ir dantų protezavimas

QUOTE(Florestina @ 2010 04 25, 12:28)

O aš neatsidžiaugiu naujuoju vainikėliu, nes senasis truputį per tamsus buvo, o dabar spalva parinkta idealiai. Ir, aišku, išspręsta dantenų dirginimo problema.

Kaip aš Tau pavydžiu.O man nesiseka su vainikėliais.Perdarė tris kartus, ir vistiek man nepatogus, dirgina dantenas verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Karklas @ 2010 04 25, 13:47)
Kaip aš Tau pavydžiu.O man nesiseka su vainikėliais.Perdarė tris kartus, ir vistiek man nepatogus, dirgina dantenas  verysad.gif

Nežinau, kaip bus toliau, bet kol kas viskas gerai. g.gif
Atsakyti
QUOTE(ta pati Sonecka @ 2010 04 24, 21:06)
Procedura buvo pakankamai skausminga

Keista unsure.gif Aš absoliučiai ničnieko nejutau.

QUOTE(Florestina @ 2010 04 25, 13:28)
O aš neatsidžiaugiu naujuoju vainikėliu, nes senasis truputį per tamsus buvo, o dabar spalva parinkta idealiai.

Sveikinu thumbup.gif Kai sutaupysiu pinigėlių, turbūt ir aš į "tavo" kliniką persikraustysiu cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2010 04 25, 14:12)
Keista unsure.gif Aš absoliučiai ničnieko nejutau.

As irgi tokia "atsiputus" is pradziu sedejau,labai gerai nusiskausmine buvo,bet kai grezimas buvo i pabaiga,tai pajutau toooki blink.gif skausma,kaip kad nervas dirgintusi.Pradejau sokciot po tuo apklotu, gydytojas sako,nesuprantu kodel skauda,nes lyg ir nera cia toj vietoj kam skaudet g.gif Na, tai su asarom akyse atkenciau,skausmas pasimirso,dabar svarbiausia,kad sugytu,prigytu ten viskas ir lauksiu protezavimo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ta pati Sonecka @ 2010 04 25, 18:07)
gydytojas sako,nesuprantu kodel skauda,nes lyg ir nera cia toj vietoj kam skaudet g.gif Na, tai su asarom akyse atkenciau,skausmas pasimirso,dabar svarbiausia,kad sugytu,prigytu ten viskas ir lauksiu protezavimo smile.gif

O kur čia toks "sadistas" dirba?
Atsakyti
Kartais skausmas parodo arti tos vietos esančius "pavojingus" anatominius darinius, tokius kaip šalia implantacijos vietos praeinantys nervai ir pan. ir taip suteikti informacijos, kad nereikia persistengti su gręžimu ir pan.
Geriausiai, aišku, daryt kompiuterinę tomografiją prieš ir po implantacijos, kad būtų ivertintos 'pavojingos' anatominės struktūros, tačiau tai labai padidina procedūros, kuri ir šiaip jau nepigi, kainą, be to tokius diagnostikos aparatus turi vos kelios klinikos Lietuvoje. Sudėtingais atvejais, aišku, be to neįmanoma išsiversti..
Atsakyti
norėčiau paklausti tų, kuriem ant implanto jau uždėjo keramiką. Įsukus varžtą reikėjo gerti antibijotikus. O kaip po to, kai statė patį dantį ar reikėjo gerti vaistus, ar nuskausmino, ar darė nuotrauką?
Atsakyti
QUOTE(taja:) @ 2010 04 27, 09:34)
norėčiau paklausti tų, kuriem ant implanto jau uždėjo keramiką. Įsukus varžtą reikėjo gerti antibijotikus. O kaip po to, kai statė patį dantį ar reikėjo gerti vaistus, ar nuskausmino, ar darė nuotrauką?

mane irgi domina ar reikes gerti antibiotikus, kai gijimo galvutes suks? 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Kalpana @ 2010 04 26, 23:02)
Kartais skausmas parodo arti tos vietos esančius "pavojingus" anatominius darinius, tokius kaip šalia implantacijos vietos praeinantys nervai ir pan. ir taip suteikti informacijos, kad nereikia persistengti su gręžimu ir pan.
Geriausiai, aišku, daryt kompiuterinę tomografiją prieš ir po implantacijos, kad būtų ivertintos 'pavojingos' anatominės struktūros, tačiau tai labai padidina procedūros, kuri ir šiaip jau nepigi, kainą, be to tokius diagnostikos aparatus turi vos kelios klinikos Lietuvoje. Sudėtingais atvejais, aišku, be to neįmanoma išsiversti..

as del ramios galvos pasirinkau daktara kuris daro tomografija pries implantavima
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simsimas2002: 27 balandžio 2010 - 09:23
Skirtingos kainos yra skirtingiems implantams, kuo vieni geresni už kitus gal gali kas palyginti?
Man reikia pasirinkti tarp Strauman-šveicarų ir Biohorizons JAV)
Ar tas visai neturi jokios reikšmės implantuojant dantukus?
Atsakyti
QUOTE(taja:) @ 2010 04 27, 09:34)

Ne, nereikėjo. Tik po gijimo galvutės prisukimo pirmą vakarą išgėriau nuo skausmo. Prieš protezavimą darė nuotrauką, kad įsitikinti, jog viskas tvarkoje. Tačiau ne panoraminę, o mažą nuotraukėlę. Panoraminę darė po protezavimo ir tikriausiai todėl, kad norėjo pasirodyti, kokį šustrą aparatą nusipirko. Padarė už pusę kainos. g.gif
Stato dantį be nuskausminimo, nuskausmina tik sukant gijimo galvutes, bent jau man taip darė, nes dantenos buvo aklinai užsiūtos.
Papildyta:
QUOTE(LT @ 2010 04 27, 14:59)
Skirtingos kainos yra skirtingiems implantams, kuo vieni geresni už kitus gal gali kas palyginti?
Man reikia pasirinkti tarp Strauman-šveicarų ir Biohorizons JAV)
Ar tas visai neturi jokios reikšmės implantuojant dantukus?

Pas mane amerikoniški "3i" firmos.
Atsakyti
Kai suka gijimo galvutę, antibiotikai nėra skiriami. Tačiau, jei tuo pačiu metu atliekama dantenų, esančių apie implantą, formavimo, storinimo ir kitos operacijos, antibiotikus gali tekti tokiu atveju gerti.

LT, abi firmos yra labai geros. Straumann sena kompanija, turinti didelę patirtį implantų, regeneracinių medžiagų gamyboje. Implantų paviršius labai geras, labai greitai prigyja. Didelis protezavimo elementų pasirinkimas. Trūkumas - aukštesnė kaina. Biohorizons - "jaunesnė" kompanija, tačiau ilgalaikių tyrimų ir stebėjimų rezultatai yra tikrai geri. Paprastesnis protezavimas, mažesnė savikaina. Rezultatus irgi galima gauti nuostabius.
Pasitaiko, kad kažkurios firmos implantas konkrečioje situacijoje yra labiau tinkamas (atsižvelgiant į kaulo aukštį, į laiką, praėjusį po danties, kurio vietoje sukamas implantas, rovimo ir t.t.). Jei ne ta situacija, kur tam tikras implantas tiktų geriausiai, tai čia Jūsų pasirinkimas. Tikrai abi šios kompanijos gerai žinomos ir gamina kokybišką produkciją.
Atsakyti
Kvailas klausimas biggrin.gif Einant per visokius saugos potsus (oro uoste ir t.t.), nepypsi dantys? biggrin.gif
Atsakyti