Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų dienos meniu

QUOTE(hela77 @ 2010 03 15, 20:50)
prisijungiau noredama pasisemti ideju, nes jau visai nieko nesugalvoju ka gaminti..  doh.gif 
gal galit paaiskinti kas yra "brandinta dilgeliu sriuba" ??
aciu!

spėju neaiškus tik pirmasis žodis BRANDINTA, taigi: jis yra paaiškintas primajame temos puslapyje smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(deimapov @ 2010 03 14, 13:53)
Ką tik papusryčiavau be galo skaniai wink.gif dėkui merginai kuri mane pamokė kaip tuos cipakus virti biggrin.gif Taigi virtų bulvių cepelinus iš kameros vakar atsišildžiau, šiandien apkepinau, po to įpyliau vandens į keptuvę, kad apsemtų cepelinus, paviriau, nupyliau vandenį ir vėl apkepinau, pasaka wink.gif

4u.gif wub.gif JEI TAI MAN:)
O aš šiandien pridariau katilą vištienos baltame padaže.
Šiandien valgysim ją su bulviu koše, o ryt kas liks sudėsiu į a la lazania.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adia3: 16 kovo 2010 - 09:09

pusryciams vyras sumuštiaką su marinuotom paprikom, dukra kepesi plaktą kiaušinį, mažoji nieko -gaus darzely, nes as pramiegojau, sūnus sumuštiaka+ balta mišrainę, aš kavos ir 2 plikytus, tik tiek liko (parsivežėm iš Kauno, ten Kauno Šiaurinė, tokia parduotuvė yra, plikyti pasaka, suvorovo sausainiai pirstus apsilaižysi niam niam ir gana gerom kainom, visad vaziuodami pro sali užvaziuojam).
Atsakyti
QUOTE(deimapov @ 2010 03 15, 22:04)
spėju neaiškus tik pirmasis žodis BRANDINTA, taigi: jis yra paaiškintas primajame temos puslapyje smile.gif  4u.gif

aciu!
bet ne tik "Brandinta" neaisku smile.gif is tikruju labai idomus receptas dilgeliu sriubos g.gif mes tokia verdam, kai svieziu dilgeliu pasirodo. O dabar kaip?? ir dziovintu verdate? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2010 03 15, 17:49)
Gal galima plačiau?


smile.gif čia pagal Giedrių, nusipirkau per išpardavimą vištienos krūtinėlę, pagooglinau, nes standartiškai gaminta nusibodusi ir sausa, ir radau, bet dabar kaip tyčia nerandu to receptuko....

Bandysiu nupasakot kaip aš dariau:
Prikepiau 7-8 pasūdytus lietinius blynus, išviriau krūtinėlę (manau galima bet kokią vištos vietą), tada ją labai smulkiai supjausčiau (kas turi manau ir per mėsmalę galima praleisti, tik aš neturiu), apkepiau su svogūnais, kitoj keptuvėje padariau padaža (sviestas, pienas, miltai) ir sumaišiau su jau pakepta krūtinele ir svogūnais ir pritarkavau sūrio. Tada paėmiau torto "blėka" (ta kuri atsisega) ištepiau sviestu ir susluoksniavau: lietinis - perteptastuo padažu, vėl lietinis - vėl padažas ir t.t. ant viršaus dar užbarsčiau tarkuoto sūrio ir krapų ir i orkaitę 15-20 minučių.

Šeimynai labai patiko. Ganėtinai nebrangu, nes jis labai sotus gaunasi, daug nesuvalgysi, ir tikrai labai skanu. Dar pekino kopūsto ir morkų salotas buvau prie to torto padariusi. Šlamštė visi, net ausys lapsėjo thumbup.gif

O vat ir receptuką radau :

http://www.vyrasvirt...tas-su-vistiena

Atsakyti
pusryciams - po virta kiausini su majonezu , 5 grudu kose , vaikui dar surelis kava/arbata
pietums- tusinsiu vistienos ketvircius su bulvem ,morkom,svogunais.
vakarienei- vyrui vakarykste agurkine sriuba , man kefyras , vaikui varsketuku isvirsiu.
Atsakyti
QUOTE(MamaGita @ 2010 03 16, 12:05)
smile.gif čia pagal Giedrių, nusipirkau per išpardavimą vištienos krūtinėlę, pagooglinau, nes standartiškai gaminta nusibodusi ir sausa, ir radau, bet dabar kaip tyčia nerandu to receptuko....

Bandysiu nupasakot kaip aš dariau:
Prikepiau 7-8 pasūdytus lietinius blynus, išviriau krūtinėlę (manau galima bet kokią vištos vietą), tada ją labai smulkiai supjausčiau (kas turi manau ir per mėsmalę galima praleisti, tik aš neturiu), apkepiau su svogūnais, kitoj keptuvėje padariau padaža (sviestas, pienas, miltai) ir sumaišiau su jau pakepta krūtinele ir svogūnais ir pritarkavau sūrio. Tada paėmiau torto "blėka" (ta kuri atsisega) ištepiau sviestu ir susluoksniavau: lietinis - perteptastuo padažu, vėl lietinis - vėl padažas ir t.t. ant viršaus dar užbarsčiau tarkuoto sūrio ir krapų ir i orkaitę 15-20 minučių.

Šeimynai labai patiko. Ganėtinai nebrangu, nes jis labai sotus gaunasi, daug nesuvalgysi, ir tikrai labai skanu. Dar pekino kopūsto ir morkų salotas buvau prie to torto padariusi. Šlamštė visi, net ausys lapsėjo  thumbup.gif

O vat ir receptuką radau :

http://www.vyrasvirt...tas-su-vistiena


kaip idomiai , reiks kada pabandyt. tik kaip ta padaza darai parasyk aiskiai , nes man kazkada susigumulavo ,tai niekad jo ir nebedarau.
Atsakyti
Šiandien:
I-avižinių dripsnių košė, rauginti kopūstai, brandintos kepenėlės.
II-pyragas (pirktinis), na ten labiau būlka saldi tokia, kava.
III-tas pats kas I
Atsakyti
I. kava/arbata
II. tuno salotos, kepta duona
III. spageciai su maggi ideja (kazkada per akcija buvau pirkus pabandymui), obuoliu/svarainiu kompotas.
IV. brandintos virtos bulves, pakeptos su kiausiniu.
Atsakyti
QUOTE(kristyyynyte @ 2010 03 16, 12:55)
kaip idomiai , reiks kada pabandyt. tik kaip ta padaza darai parasyk aiskiai , nes man kazkada susigumulavo ,tai niekad jo ir nebedarau.


4u.gif tikrai skaniai gaunasi

padažą darau taip:
įdedu sviestą į keptuvę, kai jis ištirpsta, bet dar ne burbuliuoja, dedu miltus ir labai stipriai iš kart maišau, truputį susigumuluoja, bet tada aš pilu šaltą pieną ir nenuimu nuo ugnies, o palieku mažytę ir visą laiką stipriai maišau maišau.... nu nežinau, man taip darant nesusigumuliavo, labai lygus padažiukas gavosi... tiesa, pieno pyliau gan daug, jis pas mane ne toks kietas kaip pas Giedrių nuotraukoje tas padažas gavosi, bet kai įkišau į orkaitę sustangrėjo thumbup.gif

o šiaip labai mėgstu gaminti šitą padaža, tai viską dar paprasčiau yra padaryti: į pieną sudėti miltus, išplakti su mikseriu, kad gumuliukų neliktų, o tik tada į keptuvę supilti kur sviestas ištirpintas smile.gif
Atsakyti
Su padažu situacija tokia: miltai kepami svieste ar kituose riebaluose tam, kad lengviau - be gumuleliu susimaisytų padažas ir, kad įgautų tam tikrą skonį. Turi buti tam tikra temperatura. Toks padažas išties yra puikus be jokių ypatingų prieskonių.

Tačiau kai laiko nėra ir reikia kad butų puikiai mirksiukas.gif -pats paprasciausias balto padažo pagaminimo būdas yra į užvirusį "skystį" (pienas, sultinys, vanduo) įpilti miltus, ismaisytus su saltu "skysciu"(maišyti kaip blynus- į miltus pilti skysti, ismaisyti tirsta, tuomet atskiesti iki reikiamos konsistencijos). Tuomet gaunasi negumuluotas padažas visuomet:))))))
Atsakyti
QUOTE(adia3 @ 2010 03 16, 15:55)
Tačiau kai laiko nėra ir reikia kad butų puikiai  mirksiukas.gif -pats paprasciausias balto padažo pagaminimo būdas yra į užvirusį "skystį" (pienas, sultinys, vanduo) įpilti miltus, ismaisytus su saltu "skysciu"(maišyti kaip blynus- į miltus pilti skysti, ismaisyti tirsta, tuomet atskiesti iki reikiamos konsistencijos). Tuomet gaunasi negumuluotas padažas visuomet:))))))

va aš taip darau, nes man amžiais nėra laiko biggrin.gif bet dabar galvoju ir su blenderiu neblogai gi būtų, reikės pabandyti, ten tikrai išplaks be gumulėlių, bet vėl laikas, plauk indukus, o čia supili sumaišai sumaišai ir yra biggrin.gif
Papildyta:
Žiūrėkit kokį fainą receptuką radau, gal rodė per susitikime virtuvėje nežinau, aš nelabai žiūriu tv, bet kaip užsimaniau perskaičius, įdarą gali kokį nori gi dėti, su pievagrybiais kaip norėčiau ir kitokiom daržovėm mmm...
skanumas
Atsakyti