Įkraunama...
Įkraunama...

Palėpės išpirkimas/projektavimas/įrengimas

mamytes, padekit man issiaiskinti zmoniska kalba, nes tikrai niekada dar tokiu dalyku nedariau. situacija tokia, as gyvenu Vilniui, senamiesty, 3/2, namas yra ikures bendrija, as labai noriu nupirkti palepe. as kalbejau su pirmininke, tai ji man pasake, kad dabar visi mes turesim uzsiregistruoti savo daly, ok, as tai jau padariau, issiemiau is registro centro dokumenta, kur nurodo kiek man priklauso;] visai neseniai paklausiau pirmininkes kada galesiu pradeti supirkineti kitas dalis. ir is vis kazkokia pas mus nesamone. musu laiptinei, paskutine dalis ir be liko 33kv/m. o kitos laiptines issidalino palepes, nors mes, net negalejom i jas pretenduoti. tai kitos laiptines gyventojai pradejo kisti i musu palepe nosi. kai taisem stoga virs musu laiptines, tai visos laiptines atsisake moketi, o kai prsidejo palepes pardavimas, tai pradejo kisti kazkoki istatyma, kad dabar visiems prikaluso palepes gabalelis, ziauru ar ne? tai va, pirminike dar minejo, kad palepe piksiu ne is zmoniu, o is bendrijos. tipo as palepe issinuomosiu ir kazkaip veliau galesiu nupirkt, gal mergaites zinot kazka, labai jau laukiu jusu atsakymo, nes jau kaip metai as vargstu. vyko aukcionai, as manau diziausia kaina as pasiuliau, ir vel buvo nutyleta;[[[[. ka siulot mergaites man daryti? gal galit, kas jau isirenginejo palepe parasyti eiliskuma, kaip viskas vyksta. pas koki architekta, kiek kainavo, ziaurei busiu dekinga, gal nuo prazilimo isgelbesit;] pas mane palepe 33 kv/m, as manau faina 1kmbario butuka irengsiu;] per kiek laiko imanoma irengti, greiciausei? aciu labai;]
Atsakyti
tai man nei viena mamyte negali patarti? ;]
Atsakyti
NA aš galiu pridurt, pas mumi senamiesti namas 3 aukstu, laiptinėj 4 butai, palėpė jau įrengta pries n metų, nuo 1995m, kai vyko inventorizacija mes už ją mokam, bet iki šiol dar vaikšomi kryžiaus keliai ir niekaip neišeina!!!! Dabar vėl bandoma tvarkytis, tai sakė vien už apiforminimą min
10 000-15 000Lt. Beje, labai norėčiau sužinoti, iš kur Jūs žinot tą informaciją, kad jei yra bendrija, tai reikia tik 50proc parašų +1???
Atsakyti
QUOTE(scorpioneeee @ 2006 11 02, 21:46)
NA aš galiu pridurt, pas mumi senamiesti namas 3 aukstu, laiptinėj 4 butai, palėpė jau įrengta pries n metų, nuo 1995m, kai vyko inventorizacija mes už ją mokam, bet iki šiol dar vaikšomi kryžiaus keliai ir niekaip neišeina!!!! Dabar vėl bandoma tvarkytis, tai sakė vien už apiforminimą min
10 000-15 000Lt. Beje, labai norėčiau sužinoti, iš kur Jūs žinot tą informaciją, kad jei yra bendrija, tai reikia tik 50proc parašų +1???

pas mus taip pat 3 aukstu, bet bendrijoi yra 96 butai, tai kaip isivaizduojat, kaip galima suringti 50+1, o ka sneketi apie 100%parasu;[[[[[[[[[[[[[[[. kaip pamastau tai plaukai siausiasi;] bet ziauriai noriu, man vienas zmogus pasiule, kad galima apeiti istatyma.tau bendrija duoda tipo naudotis patalpomis, tai tada isirenineji, o kai noresi parduoti, tipo galesi. tai as nelabai randu logikos, kaip as galesiu parduoti, kai ji man nepriklauso, o priklauso visai bendrijai? ir dar geriau pirmininke pareiske, kad man palepe tokiom salygom[nuomos], parduos uz rinkos kaina, nes atsius ivertintoja, ir tada pasakys kaina. as siuliau uz kv/m 1000lt., bet ji tik nusijuoke, ir palaike optimistais;], ir dar cia ne viskas. atejo laiskas, kaip mamytes jums, ar nebuvo tokiu apsurdu.tai va laiske, nuo bendrijos parasyta, kad mes turim istiklinta balkona, tai vadinasi yra gyvenamas plotas, ir dabar paskaicuos, liek reikia sumoketi uz tuos 5m, nes istatymas isleistas 2001m., kam jau taip atsitiko? ar mokesit? ar kelsit kokias pretenzijas?is vis mano bendrija is proto issikrauste;]]]]]]]
scorpioneeee, del tu procentu 50+1 tai pilnai prirase kitos mamytes, bet kaip tau pas mus chaosas? o kaina, tai normaliai,tik mokek, ir baik tas visas nesamones, nes tau irgi ten nesamoniu kampelis, nervai daugiau kainuoja;]
Atsakyti
nesuprantu, cia neaktuali tema? mamytes bendraukim,nes kai dalinsimes patirtim, busim stiprenes ir protingesnes;]
Atsakyti
QUOTE(rutuxs @ 2006 11 05, 14:15)
nesuprantu, cia neaktuali tema? mamytes bendraukim,nes kai dalinsimes patirtim, busim stiprenes ir protingesnes;]

na pas mus nėra bendrijos, tai ir problemos kitos. o be to pati rašai šiek tiek emocingai ir chaotiškai mirksiukas.gif jei rašytum trumpiau ir konkrečiau formuluotum klausimus gal daugiau kas nepatingėtų paskaityti ir atsakyti smile.gif
Atsakyti
Ai, nusprendėm advokatams ir teisininkams paaukoti apie 15000Lt, kaimynui, kuris nepasirašo dalį rūsio ir gal galų gale po tiek metų bus viskas sutvarkyta...
Atsakyti
QUOTE(scorpioneeee @ 2006 11 05, 21:58)
Ai, nusprendėm advokatams ir teisininkams paaukoti apie 15000Lt, kaimynui, kuris nepasirašo dalį rūsio ir gal galų gale po tiek metų bus viskas sutvarkyta...

O ką už tokią sumą darys teisininkai? Labai įdomu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ifigenija @ 2006 11 05, 18:27)
na pas mus nėra bendrijos, tai ir problemos kitos. o be to pati rašai šiek tiek emocingai ir chaotiškai  mirksiukas.gif jei rašytum trumpiau ir konkrečiau formuluotum klausimus gal daugiau kas nepatingėtų paskaityti ir atsakyti  smile.gif

gal pas jus ir nera bendrijos, bet dauguma namu prikluso bendrijoms, bent vilniui tongue.gif o, kad rasau emociskai ir chaotiskai, tai todel, kad pasimetusi tarp tokiu biokratiniu labirintu g.gif sorry, kad taip daug prirasiau, norejau, kad suprastu teisingai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ifigenija @ 2006 11 06, 12:24)
O ką už tokią sumą darys teisininkai? Labai įdomu  ax.gif

NA ne tik teisininkai, bet ir architektai ar pan. NA o jei kyla klausimas ką jie darys? kažkam pamokės, kažkiek ir sau į kišenę įsidės, mums jau dzin kam ten mokės, svarbu, kad galų gale dok būtų sutvarkyti iki galo...
Atsakyti
QUOTE(scorpioneeee @ 2006 11 07, 13:48)
NA ne tik teisininkai, bet ir architektai ar pan. NA o jei kyla klausimas ką jie darys? kažkam pamokės, kažkiek ir sau į kišenę įsidės, mums jau dzin kam ten mokės, svarbu, kad galų gale dok būtų sutvarkyti iki galo...

as taip pat pasiruosus sumoket tokia suma, kad tik viska stvarkytu biggrin.gif
Atsakyti
Jau dokumentai sutvarkyti dėl palėpės clap.gif thumbup.gif
Atsakyti