Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis (totoriškas pyragas)

[quote=Agniuk@s,2010 02 13, 11:56]
blink.gif is 4tadalio ir dar rieste isejo ???nu super. blink.gif blink.gif blink.gif nu negaliu patiket.. tik idomu kokio dydzio biggrin.gif biggrin.gif palyginimo nepadeda ..... o koks vidus neparodysi?

na taip riestė išeina, kai su kilimu būna viskas gerai - tai, ir pyragas nemažas gaunas smile.gif beje skarda mano tokia nedidukė -kvadratinė, o skersmuo 24 cm.,
o "vidaus" fotosesija laukia tik rytoj, tad kantrybės mirksiukas.gif mirksiukas.gif mirksiukas.gif
beje visoms ačiū už pagyras, net ūpas pakilo...bandyti vėl irvėl... lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pipire:): 13 vasario 2010 - 13:21
QUOTE(Ūla @ 2010 02 13, 13:09)
Ačiū už patarimus, iš tikrųjų, per daug kildinu turbūt - apie valandą. Bandysiu mažiau.
Einu darbuotis  showoff.gif

Aš lildinu labai trumpai - gal 10-15 min. ir tada jau būna apie 2kartus padaugėję tešlos (namie gana šilta, tai greitai kyla). Paprastai užsiminkau tešlą ir kol susimalu aguonas, pasisveriu cukrų, pasiruošiu stalą - jau pats laikas tešlos tampymui.
Atsakyti
Tokios nesėkmės dar nebuvo doh.gif , dabar jau juokas ima, bet vos neverkiau. Taip gerai tampėsi, taip džiaugiaus, suvyniojau, įdėjau skardon, žiūriu - aguonos ir razinos ant stalo guli ph34r.gif . Žodžiu, pamiršau jas. Vėl atgal, iškeliam su vyru, atvynioju... Įsivaizduojat, kaip atrodo viskas, kažkoks tešlos gumulas, ne šimtalapis sad.gif ). Kepa dabar, išvaizda normali, bet nujaučiu, kas prapjovus bus verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Ūla @ 2010 02 13, 17:06)
žiūriu - aguonos ir razinos ant stalo guli  ph34r.gif .

lotuliukas.gif Tik nepykit,bet prajuokinot biggrin.gif Cia is to dziaugsmo matyt,kad gerai tampesi ...Nors nemanau ,kad tas atvyniojimas labai jau pakenks mirksiukas.gif Skoniui tai tikrai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Evelincik: 13 vasario 2010 - 16:19
QUOTE(leandre @ 2010 02 12, 23:50)
Na va mergaites gal iseis jums paziureti ta mano pirmaji blyna,labai jau norisi pasigirti,tik kokybe nekokia nes telefonu daryta nuotrauka,bet kazkiek matosi.  sunglasses2.gif
Papildyta:
P.S NU ZIOPLUMAS NEIKELIAU NUORODOS

http://s54.radikal.r...cc0964389f8.jpg


bigsmile.gif skanumelis cool.gif
QUOTE(pipire:) @ 2010 02 13, 10:47)
štai čia mano vakarykštis šedevras: http://s003.radikal....818c067085a.jpg
toks mažas sliekiukas tongue.gif kadangi keptas iš ketvirtadalio normos, o dar be to neiškilęs, nes su mielėm nepavyko susikalbėt tongue.gif  tongue.gif
pažiūrėkit, tik jau labai nepeikit  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif


bigsmile.gif oho, nu nesitikejau, kad toks didelis gausis bigsmile.gif
QUOTE(Ūla @ 2010 02 13, 16:06)
Tokios nesėkmės dar nebuvo  doh.gif , dabar jau juokas ima, bet vos neverkiau. Taip gerai tampėsi, taip džiaugiaus, suvyniojau, įdėjau skardon, žiūriu - aguonos ir razinos ant stalo guli  ph34r.gif . Žodžiu, pamiršau jas. Vėl atgal, iškeliam su vyru, atvynioju... Įsivaizduojat, kaip atrodo viskas, kažkoks tešlos gumulas, ne šimtalapis sad.gif ). Kepa dabar, išvaizda normali, bet nujaučiu, kas prapjovus bus  verysad.gif

doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif visko buna ir man, as daznai i pyraga neydedu kepimo milteliu ar seip ko doh.gif
Atsakyti
Kepiau prieš porą mėnesiukų, puikiai pavyko thumbup.gif dar ir forume gyriausi - bet yra viena bėda - NORIU VĖL biggrin.gif
Labai mėgau šimtalapį kol nemačiau kiek ten sviesto dedasi..... bet man tai vienas skaniausių kepinių. Ir jaučiu kad vėl teks kepti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo PUCA: 14 vasario 2010 - 12:48
Nu ką, valgomas vis dėlto biggrin.gif . Tik išvaizda baisoka, viens galas kažkodėl bulkinis, kitas - normalus. Kuo toliau, tuo didesne analfabete šimtalapių kepime jaučiuosi lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
Aš irgi jau pasiilgau šito pyrago, mielės jau kyla. Buvau vakar susiruošusi, jau tešla buvau užminkiusi ir pasistačiau 'šiltai' kad kiltų (kepiau kitą pyragą ir pagalvojau, kad nuo tos šilumos labai gerai pakils - pastačiau ant dujinės viryklės viršaus, kur šiluma nuo orkaitės kilo). Tai žinokit taip 'gerai' man ta tešla pakilo, kad net pusė jos iškepė ten bestovint.... Todėl nuo vakar tebeturiu ir aguonų paruoštų, ir sviesto visą indą išlydyto smile.gif Vakar vos ne į ašaras iš žioplo apmaudo puoliau, o šiandien juokas ima biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(O'Hara @ 2010 02 15, 16:07)
Aš irgi jau pasiilgau šito pyrago, mielės jau kyla. Buvau vakar susiruošusi, jau tešla buvau užminkiusi ir pasistačiau 'šiltai' kad kiltų (kepiau kitą pyragą ir pagalvojau, kad nuo tos šilumos labai gerai pakils - pastačiau ant dujinės viryklės viršaus, kur šiluma nuo orkaitės kilo). Tai žinokit taip 'gerai' man ta tešla pakilo, kad net pusė jos iškepė ten bestovint.... Todėl nuo vakar tebeturiu ir aguonų paruoštų, ir sviesto visą indą išlydyto smile.gif Vakar vos ne į ašaras iš žioplo apmaudo puoliau, o šiandien juokas ima biggrin.gif

lotuliukas.gif nieko, visko pasitaiko 4u.gif
Atsakyti
Užtat dabar žinau, kad taip nebedarysiu smile.gif Gal ir kitos bepradedančios kepėjėlės pasimokys iš šito.
Atsakyti
QUOTE(O'Hara @ 2010 02 15, 16:23)
Užtat dabar žinau, kad taip nebedarysiu smile.gif Gal ir kitos bepradedančios kepėjėlės pasimokys iš šito.

dabar kai salta as padedu prie radiatoriaus, arba i orkaite 50 laispniu karstyje 4u.gif greit pakyla, o ir silta buna, lengviau tampyti bigsmile.gif
Atsakyti
Neišmetė kažkodėl man naujos temos paieška, taisausi.

O mes valgom dieviško skonio šimtalapius, receptas ir gamyba atėję iš senovės, tikrasis totoriškas pyragas, pagamintas su meile. Mačiau, kaip gamina. Tešlos lapai tiesiog permatomi, gaunasi ploni atskiri sluoksniukai, o ne bulka kaip daug kur. Niekada ne sausas, apačioje karamelės dažnai būna, labai skanus. Imam tik ten. Galiu pasidalint kontaktais, Vilniuje.

Mano foto (kokybė ne puiki, bet šis tas matosi)

user posted image

Šitas su blykste fotkintas, patamsino gerokai, realiai spalva buvo vos vos tamsesnė nei pirmojo

user posted image

user posted image
Atsakyti