reiks poros puodukų miltų (tiks paprasti ar spelta, kukurūzų, net grikių)
puoduko lydyto sviesto
kokių 4 obuolių
pusės puoduko cukraus (geriau rudo)
žipsnis cinamono, truputis vanilės
Puoduko dydis nesvarbus, svarbu, kad viską seikėtumėt vienodo dydžio puoduku. kuo puodukas didesnis, tuodidesnis pyragas

Miltus su sviestu, venile ir gera puse cukraus pirštais sutrinti į tokis smulkius trupinėlius. sviestą tai aš tiesiog išsitirpinu, kad būt paprasčiau (P.S. kūčioms tokį pyragą kepu vietoj sviesto naudodama alyvuogių aliejų perpus su graikiškų riešutų aliejum, liuks, irgi skanu).
Obuolius reik nusilupt ir susitarkuot su burokine tarka, pasaldint ir pagardint cinamonu. Na va, viskas paruošta. Dabar reikia bert į skardą 1/3 trupinėlių, ant viršaus 1//2 obuolių, vėl 1/3 trupinėlių, vėl obuolių ir galiausiai vėl trupinėlių. Ant viršaus pamėtyt lydyto sviesto drožlių ar pašlakstyt tirpintu. Šmukšt į orkaitę 180 C apie 40 min. kol viršus gražiai pasiskrudės.
Nerealiai skanu su mėtų arbata. o su ledais (kai vaikai nemato) suvis gardumėlis.
