nagi, pratęskim valgymo pagerinimo idėjų paiešką

Švikas yra turėti alergiuką namuose, net neįsivaizduoju, kaip sunku, nes maniškis kaip ir nealergiškas niekam, tik nelabai viską virškina... manau, kad vienintelis būdas tai pataisyti yra prisiderinti didučiams prie mažučių... neskanu? nieko panašaus, tereikia trupučio fantazijos

Pirmiausiai reikia ssusižiūrėti, kokie prieskoniai mažiukui tinka, pavyzdžiui, kas gali gerti sirupą nuo kosiuto, tas gali patiekalus skaninti čiobreliais ir mairūnais, jei dar nėr neigiamos reakcijos į bazilikus ir svogūnus ar česnakus, tai viskas, ir iš ribotų išteklių galima pasigaminti tokių patiekalų, kad išrankiausias tėtis bus patenkintas. Pavyzdžiui mūsų šeima labai mažai valgo rūkytų gaminių, nebentš užkandai prie samanos

dešrų ir dešrelių taip pat neproipažystam jokių užtat pilna burna valgom tokį liuks nepelnytąi pamirštą valgi ŠALTIENĄ. Nesijuokit, čiagi grynas sultinio koncentratas, jokie kubeliai jos niekad nepakeis. Mano vaikis nevalgo saldžios košės, tai aš jam į paprastą košę (sorų, grikių, kuskuso) šaukštą šaltienos įkraunu, vualia

prie tokios košės dar sauja garuose virtų brokolių su lydyto sviesto trupinėliu, tėčiui su česnaku, puiki vakarienė. Aš visada turiu nedideliuose indukuose užšaldytos šaltienos šaldiklyje, tai mano sriubos zagatovai. šaltieną išsivirt tikriausiai mokat visos? tam nereiia jokių klaiulių kojų ar galvų, patikėkit, mūsų šeimoos absoliutus betselertis yra triušienos ir avienos šaltiena. ją galima virt iš paukštienų visokių (su antiena super skanu), veršienos, net iš žuvies, tik reikia virt mėsytę su kauliukais, nedideliam kiekį vandens, o nuėmus mėsytę nuo kauliukų juos dar šiek tiek papildomai pavirti. jei atrodo perskysta, kas gali, galima įmes žiupsniuką želatinos (želatina yra gyvulinis kolagenas, sudarytas iš mūsų organizmuose gaminamų amino rūgščių, tai gal neturėtų alergizuoti... išties tai nesu įsitikimusi). jei virdami mėsytę galite į sultinuką įdėti svogūno ar česnako ar salieros gabalą kokį, lauro lapą, čiupsnį čiobrelių ar mairūnų ar šalavijo lapą kokį - super, nors iš didelės bėdos galima išsivirti tik su druska ir vienu pipiru

Iš sultinio prieskonius reikia visus išimti prieš stingdant. kas gali, į šaltieną labai tinka morkos. Viskas. susitingo sau šaldytuve per porą valandų ir jau galima mėgautis ir su koše ir tik su kokia daržove ar tiesiog vienos duot vaikui pakabliuot, o tėčiui su kokiais krienais - super. taigi baltymų šaltinis ir sukramtyt nesunku.
Su tokia šaltiena labai patogu gaminti sriubas visokias - įmetei į puodą, daržovių pridėjai, saują ryžių ar sorų (mėgstu šitas papūgų kruopytes nuo vaikystės labai

) - viskas.
Pasakysiu iš savo patirties, patį nuobodžiausią patiekalą neretai galima pataisyti žiupsneliu prieskoninių žolių ar skiltele česnako. mano vaikinas prieskonius valgo nuo kokių 6 mėn. na kai pradėjo mėsą kirst. skaičiau va straipsnį apie prieskonines žoles, tai ten rašo, kad labai retai pasireiškia alergija į tuos priskoninius augalus, kurie natūraliai auga mūsų šaly, nes esam genetiškai prie jų pripratę. tai reiškia, kad galim nuo mažens bandyti vaikus pratinti prie čiobrelių, mairūnų, dašių, pertražolių, peletrūnų, kmynų, pankolių. visi šitie prieskoniai yra ir vaistas, tai suderinus su maisti gal net galima kažkokį gydomąjį ar bent profilaktinį poveikį gaut.. į patiekalą gi beriamas labai nedidelis jų kiekis.. jei ką sudomino, klauskit, pririnksiu konkretesnės info apie prieskonius. beje, nepirkit sufasuotų prieskonių. Fe, ten liaudiškai tariant šiukšlytės. Aš stengiuos užsiaugint pati ar nusipirkti vasarą turguj ir pasidžiovinti, o iš bėdos perku kai ką iš vaistinės arba specializuotuose prieskonių skyriuose. patikėkit merginos, aš kai pauosčiau tikrą šviežią lauro lapą, akys ant kaktos išvirto, nes tie lapeliai kuriuos perkam pardėj yra tokie išsibezdėję, kad graudu uostyti
va, kad prirašiau...

tikiuos, kam nors šita info pravers. dabar pabandysiu sugeneruot vieną kitą nepieniško padažo receptą, nes su padažu galima suvalgyti net kartoną