Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis (Totoriškas pyragas), 4 tema

QUOTE(Ūla @ 2010 10 11, 16:26)
Man vis tiek pats sunkiausias ir mistiškiausias dalykas visame procese - vyniojimas ir perkėlimas. Prilimpa amžinai, vargstu ir keikiuos atplėšdama nuo stalo visad, o dar kai įdėt skardon reik  doh.gif . Barsčiau ir miltais, ir aliejum, tas pats. O kai kelt bandau, plyšta. Gal ant kepimo popieriaus bandyt dėt lakštus, sukt ir paskui, susukus, skardon dėt?

kažkas labai protingai patarė: keliu ant popieriaus, o tada su popierium prašydinu į skardą. taip keliant nė sykio neplyšo. o stalų svarbiausia nepermirkyt, dar ir pirmą lakštą stengiuos per daug nepermirkyt sviestu.... tada ir nebekimba. dar reikšmės turi sviesto temperatūra, negalima labai karšto pilt ant pirmojo lapo... gal kas nors iš parašyto padės. 4u.gif
Atsakyti
na ka ir as kaip puse metu ruosiuasi ir iskepiau simtalapi,galiu pasakyti,kad gavosi valgomas,bet netoks koks turi buti.dabar,daugiua ismananciom turiu klausimuku,ar visom kaip minket tesla daresi oro burbuliukai?as minkiau 1h,bet niekaip jie nesirode,ir koioj temperaturoj kepat?ACIU 4u.gif cipciukui uz recepta,o kitoms uz patarimus. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dangiuk @ 2010 10 11, 16:48)
kažkas labai protingai patarė: keliu ant popieriaus, o tada su popierium prašydinu į skardą. taip keliant nė sykio neplyšo. o stalų svarbiausia nepermirkyt, dar ir pirmą lakštą stengiuos per daug nepermirkyt sviestu.... tada ir nebekimba. dar reikšmės turi sviesto temperatūra, negalima labai karšto pilt ant pirmojo lapo... gal kas nors iš parašyto padės.  4u.gif

ačiū, bandysiu ir aš taip 4u.gif
Atsakyti
niekad nekepiau su popierium,lengvai atsoka nuo jo,ten gi tiek tos lipnios karameles susidaro? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Evelincik @ 2010 10 20, 08:10)
niekad nekepiau su popierium,lengvai atsoka nuo jo,ten gi tiek tos lipnios karameles susidaro? g.gif


As kai kepu tai ant popieriaus smile.gif kai iskepa laikau formoje, kad sviestas susigertu kokias 45 min, tada ciumpu uz sviestinio popieriaus ir su juo perkeliu visa pyraga i lekste 4u.gif tada atsargiai pakeldama pyrago krastus nuimu popieriu, kadangi pyragas dar buna siltas, tai nusiima lengvai thumbup.gif tai tokiu budu man ir pyragas lieka sveikas ir formos nereikia drozti thumbup.gif
Atsakyti
Laba diena nu ir as pagaliau prisiverciau pabandyti ta simtalapi dariau pagal Cipsiuko recepta tik man cukraus atrode kad per daug tai nedadejau gal 100gr.ir sviesto nepilna stikline liko nes man nesusigere gal nu sekanti karta bandysiu sutalpinti viska nes cukraus kaip ir uzteko bet galejo but daugiau ir sviesto jei butu daugiau buve gal butu jis riebesnis buves o dabar isejo riebumas iki puses nu dar bandyti ir bandyti kita karta vesiuos i kaima po krosnim kept turetu skonis skirtis tiesa kepiau is vienos normos 45min.tai kaip tik buvo smile.gif
cia nufotkinau jei kam idomu
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
]http://hotimg23.fotki.com/a/77_79/28_140/DSCN1460-vi.jpg[/img][/url]
[/quote]
thumbup.gif thumbup.gif super atrodo tavo simtalapis 4u.gif .
Atsakyti
simtalapis wub.gif 4u.gif ,sukirsciau dabar gabaliuka smile.gif
Atsakyti
neteko tokio dalyko net ragauti.. čia kas? ar riebu, ar saldu? koks apibūdinimas labiau tinka: bandelė, pyragas, vos ne tortas? hm... bigsmile.gif g.gif
Atsakyti
jei tikras simtalapis po pecium keptas tai ji labai skanus ir saldus ir truputi riebus bet gal daugiau slapias nu skanus verta isbandyt
Atsakyti
QUOTE(dangiuk @ 2010 10 11, 17:48)
kažkas labai protingai patarė: keliu ant popieriaus, o tada su popierium prašydinu į skardą. taip keliant nė sykio neplyšo. o stalų svarbiausia nepermirkyt, dar ir pirmą lakštą stengiuos per daug nepermirkyt sviestu.... tada ir nebekimba. dar reikšmės turi sviesto temperatūra, negalima labai karšto pilt ant pirmojo lapo... gal kas nors iš parašyto padės.  4u.gif

Sveikos 4u.gif Pagaliau ir aš subrendau šiam kepiniui blush2.gif kadangi perskaičiau begalę komentarų,tai bais bijojau tų lakštų tampymo ir perkėlimo į skardą doh.gif dariau pagal Cipciuko receptą.Nu ir ką galiu pasakyt,kai pirmas mano darbas su mieline tešla,tai manau pusė velnio cool.gif aš ant stalo patiesiau popieriaus kepimo ir ant jo dėjau ištampytus lakštus,tai susukti nebuvo jokių problemų thumbup.gif tik popierių pamažu kėliau,kuo gražiausiai susivyniojo.nuo to pačio popieriaus ir į skardą gražiai įdėjau ax.gif dabar kvepia visi namai ,laukiu nesulaukiu kol iškeps cool.gif
Atsakyti
Rueta, papasakokit man blondinei kaip jūs ten su ta pagalve darot? 4u.gif nu nedaeina, nors tu ką doh.gif Vakar perskaičiau ir pamačiau foto, tai visą naktį sapnavau tą vaizdelį ir nesuprantu kaip daryt doh.gif
Patampytą lakštą dedant ant pagalvės (apvilkta drobe?), pabaigiat tampyt ir tada kaip perkeliat ant lakšto sulaistyto sviestu: su kočėlu, ar tiesiog apverčiat? g.gif

Kepiau jau ne kartą šimtalapį, bet ne tokia technika smile.gif
Dabar turiu galvos skausmą, nes ryt išprašė, kad pardavimui vieną padaryčiau, tai suku galvą kaip čia kuo geresnį padaryt biggrin.gif

Klausimas žinovėms: ar EKSTRA miltai tinka? Vietoj Karališkų, paėmiau ekstra doh.gif Rašo 405D. Ar geriau nerizikuot ir nusipirkt kitus? 4u.gif

Dar įdaras.... girdėjau. kad kitos deda truputį pieno, miltų ir kiaušinį, tada netrupa. Gal kas bandėt?
Aš tai su blenderiu pamaldavau ir dėdavau, bet kad labai trupa iškepus doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Burtininke: 27 spalio 2010 - 14:53