Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmoji Komunija

gal kas žino kur galima įsigyti pvz. sereveteles, balionus su 1 komunijos atributika - salės papuošimui, Vilniuje g.gif
Atsakyti
QUOTE(hi (: @ 2014 04 29, 12:00)

O pas mus - visiems vienodos albos už simbolinę sumą nuomai. O po ja - vilkis tai, ką nori. Aišku norėsis, kad vaikui šventė nesibaigtų vos ją nusivilkus (t.y. po Mišių), todėl apačioje vis tiek turėsim kažką puošnesnio.



pas mus ir bus albos (nemokamos) thumbup.gif . Bet kaip ir minejote norisi vis sventiskai pasipuosti tad suknele vis gi nuomavomes. Man ji wub.gif kukli, grazi taip kaip ir norejau
Atsakyti
QUOTE(Iš Stiklo @ 2014 04 29, 12:27)
Sakykit, o ką padovanoti berniukui? Mergaitei tai grandinėlę galima, o berniukui nesugalvoju unsure.gif

Berniukui taip pat tinka grandinėlė, kadangi vienu metu pas mus komunijos ėjo mergaitė ir berniukas, tai abiems ir dovanojom po grandinėlę, tik aišku atitinkamai, kaip mergaitei ir berniukui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledas @ 2014 04 29, 11:36)
už kokius mokslus cia pas jus dar reikia mokėti?


Uz pamokas,kurios vykdavo karta per savaite.Pirkom dar pratybas ir jose ten visko mokesi mirksiukas.gif
Atsakyti
Na stai mes jau po sventes wub.gif . Viskas buvo gerai ir grazus. na taip kaip as irnorejau. Tik nespejau uzsisakyti saules. blush2.gif . Bet oras ir nebuvo pats blogiausias smile.gif .

Visoms grazios sventes wub.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,mums komunija jau baigesi, buvo lb grieztas kunigas,Kaune, kai klausinejo vaiku poterius,daugiau negu puse vaiku neislaike,dauguma nuo isgascio verysad.gif ,teko po keliu dienu isnaujo eit i egzamina....bet viena mamyte is tos grupes buvo labai drasi ir pasake kunigui kad nebutu toks grieztas,nes vaikams ivarys baimes ir bijos eit i baznycia,tai antrakart visi islaike smile.gif ..
Atsakyti
QUOTE(hi (: @ 2014 04 29, 13:00)
Na yra daug parapijų, kur yra specialiai organizuojamos pamokėlės prie bažnyčios, tam darbui samdomi žmonės, kuriems iš to visus metus mokama alga, jie iš to gyvena


kad jie iš TO gyvena, tai teisingai. Bet kad mokamos algos.. ta prasme, kad fiksuoja gautas pajamas, sumoka mokesčius.. nu tai biggrin.gif
pasidarė biznį, ir tiek. ir dar nelegalų. Iš Dievo padarė pratybas, kokių 10 valandų, ir tai iš jėgos, supažindinimo kursą pavertė 35 valandomis,.. ir lupa nuo tėvų pinigus.
Dar prieš 20 metų užteko porą savaičių pavaikščiot į bažnyčią, vos ne bet kuriuo patogiu laiku, ir viskas buvo išmokstama.. o dabar? Kiekvieną sekmadienį, rinkit parašus, o paskui metų gale dar išsidirbinėja, dar matai tikrina, ar teisingai tiki į dievą.

Kažin kodėl yra bažnyčių, kuriose prie Pirmos komunijos vaikai eina nemokamai, o yra bažnyčių, kur lupa > 250 litų per 'kursą'? Ar jos ką nors kitaip daro?
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2014 10 16, 14:23)
Dar prieš 20 metų užteko porą savaičių pavaikščiot į bažnyčią, vos ne bet kuriuo patogiu laiku, ir viskas buvo išmokstama..

Kažin kodėl yra bažnyčių, kuriose prie Pirmos komunijos vaikai eina nemokamai, o yra bažnyčių, kur lupa > 250 litų per 'kursą'? Ar jos ką nors kitaip daro?

(Šiaip - o jūs nors ką nors, kas susiję su Bažnyčia, pozityvaus matot ar iš principo tik trūkumus ir "trūkumus" skaičiuojat?)
Taip, todėl dabar kalbama apie poreikį katechizuoti tų vaikų tėvus, nes jie ne tik praktikoje, bet ir minimalioje teorijoje daugelis (kurie nepraktikavo šeimose), deja, nė bum bum. Iš asmeninės patirties - pernai mano pačios vaikas ėjo Pirmosios Komunijos. Kai buvo šventės Mišios, Komunijos ėjo gal 80 vaikų ir gal 5 tėvai be mūsų... doh.gif Tai štai jums ir akivaizdus faktas apie "supratimo per 2 sav. įgytą pakankamumą". wink.gif Tiesa, vaikai po Komunijos ir dabar dauguma išsilaksto. Žaibiškai, nes tėvams "nebėra reikalo" atvesti, nes to niekas nebekontroliuoja. Nes tėvams tos visos religinės praktikos realiai "dzin", bile "vaiką sutvarkyt". Bet yra kiek ciniška priekaištauti tiems žmonėms, kurie daro tai, ką turi ir patys krikščionys tėvai daryti. Suprantama, kad ne visi daro, nes trūksta žinių. Bet suprantantis - džiaugsis, kad kažkas tai daro. Ir pats šį tą iš to "pasiims".
Šiaip nėra prievartos. Niekas vaikų negaudo ir maiše užrištų į bažnyčią neatneša. Nekiškit savo vaikų ten, kur tesugebat matyti "plėšikų lizdą".
Nemokamai yra ten, kur savo laiką, pastangas ir darbą sutinka be atlygio paaukoti kokios vienuolės, geraširdės davatkėlės ir t.t. Bet šiais laikais ruošia ne tik jos, bet ir žmonės įgiję dalykinį išsilavinimą, šeimos mamos ir tėvai (ir kai kurių tai vienintelis darbas), kurie nei patys, nei jų vaikai "už dyką" deja nevalgo. Tiesa, kur tikrai yra negalėjimas skirti prašomos sumos, jei kalba, į tai ir atsižvelgiama.
Ar kas kitaip - neatsakysiu, nes nesu kiekvienos situacijos po vieną individualiai išnagrinėjus. O jūs esat? Bet yra racijos, kad dalyko specialistas gali daryti kiek kitaip, nes jo žinios yra gilesnės. Nors tai ne taisyklė. Tiesiog tikėtina. Nes tam pažinimui jis skyrė ne vienus savo studijų metus.

Antra vertus, jei tokie nuoširdžiai tikintys, gerai besiorientuojantys tikėjime ir besitengiantys tikėjimo grynumą apsaugoti nuo "finansinės pusės purvo" tėveliai pasisiūlytų tą patį padaryti nemokamai - prašom, visi jūsų tokių laukia rankas išskėtę. Apsiimkit ir parenkit kokią grupelę tose "besipinigaujančiose" parapijose. wink.gif Pati tokio darbo (net už pinigus) atsisakyčiau dėl to, kad suvokiu kokio pasiaukojimo jis reikalauja. Savo šeimos savaitgalių (ir ne vienų metų)paaukojimo ir t.t. už, deja, bet paskirsčius per metus "mizerną" atlygį. Nes "lankyt" turi ne tik besiruošiantys, bet ir katechetas, kuris nematytų jokios problemos sudalyvauti Mišiose kitur. Ir jie tai daro. Lieka nebambėdami, kad būtų su jūsų vaikais. Ir su "kenčiančiais" tuo metu kažkur už bažnyčios klajojančiais tėveliais (neapibendrinu, laimei yra ir kitokių, bet vėlgi - asmeninė patirtis, kai matai tėvus "numetančius" vaiką prie bažnyčios ir dingstančius "pasivaikščioti"). Nuostabus tikėjimo pavyzdys vaikui.

Diskusijoje dalyvauti neketinu, nes ji iš esmės krypsta lauk nuo pagrindinės temos paskirties. Tiesiog šiaip kartais verta ir kito darbe dėl tavo vaiko matyti ir įdėtas pastangas, ir įdėtą širdį, o ne amžinai visų (na jei ne visų, tai Bažnyčios jau būtinai) skriaudžiamas aukas vaizduoti, kurių tereikia tam, kad pinigus atiminėtų.
Arba žmonėms svarbus tikėjimas, arba ne. Ir tam, kuris svarbus, parapijos sielovadininkus jis laikys savo bendradarbiais, siekiančiais gero tavo vaikui, o ne kažkokius tėvelių ir vaikučių skriaudikus. Jei nesvarbus - suprantama, kad geriausia būtų, kad apskritai brangaus laiko ir pinigų vagys neatiminėtų...ale kad "nėra kur dėtis", tai svarbu atsigriebti ir bent "visą teisybę" pasakyti. wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi (:: 16 spalio 2014 - 16:32
QUOTE(hi (: @ 2014 10 16, 18:03)

Nemokamai yra ten, kur savo laiką, pastangas ir darbą sutinka be atlygio paaukoti kokios vienuolės, geraširdės davatkėlės ir t.t. Bet šiais laikais ruošia ne tik jos, bet ir žmonės įgiję dalykinį išsilavinimą, šeimos mamos ir tėvai (ir kai kurių tai vienintelis darbas), kurie nei patys, nei jų vaikai "už dyką" deja nevalgo. Tiesa, kur tikrai yra negalėjimas skirti prašomos sumos, jei kalba, į tai ir atsižvelgiama.


Jūs man neatsakėt į klausimą - kodėl toje vietoje, kur kaip suprantu, tikimasi aukos gera valia, vaikų tėvai yra reketuojami po 250 litų už 'pamokėles'? Plius ir vėl einama su 'trilitriaku' šventų mišių metu per tuos pačius tėvus? Kodėl vienos bažnyčios gyvena vien iš geranoriškų aukų, o kitos - reketuoja?

Jeigu tai darbas - tai ar išsirašo algalapius? Ar sumoka mokesčius?

Aš sutinku, žmonės dirba darbą - dirba su vaikais, lavina, kaip sakot. OK. Kur kasos pajamų orderis, kad jie paima po 250 litų nuo vaiko? Kaip Jums atrodo tokia sistema, čia viskas gerai?

Kuo tokie 'atsidavėliai' geresni už šešėlinius garažinukus? už prekeivius tarpuvartėj?

Nekiltų joks pasipiktinimas, jeigu tie bažnyčios atsidavėliai neprisistatinėtų šventeivomis. Matai, tos kur dirba su vaikais už dyką, tai vadinamos davatkėlėmis, o atsidavę šventeivos - tai jau 'su išsilavinimu' biggrin.gif, neva tai kažką geriau papasakos.

Nesuprantu aš to gerumo. Argi tie vaikai ruošiasi stoti į kunigų seminariją? Vaikams dar tik po 9/10/11 metų. Manot, jiems tikrai reikia IŠSAMIŲ žinių? Čia juk filosofiniai dalykai. Ar tikrai bažnyčia galvoja, kad 10 metų vaikai reikalingi filosofijų?
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2014 10 16, 17:19)
Matai, tos kur dirba su vaikais už dyką, tai vadinamos davatkėlėmis, o atsidavę šventeivos - tai jau 'su išsilavinimu'  biggrin.gif, neva tai kažką geriau papasakos.

Tarp kitko - man "davatkėlės" terminas neneša jokio neigiamo turinio. Panaudojau jį kaip draugišką terminą tikinčiam ir prie sielovados prisdedančiam žmogui apibūdinti.
Išsilavinę paminėti ne tam, kad juos priešpastatyti. wink.gif Galbūt ne visada išsilavinmas yra svarbiausiais, o bet tačiau... tada imkimės nuoseklumo - tai ir darželiuoe, mokyklose lai su mūsų vaikais žmonės neturintys spec. išsilavinimo dirba ir t.t., ir pan. Nu kas čia tokio - gi lygiai tas pats, užtenka meilės dalykui. Ir dar geriau, kad dirbtų be algos, nes praktiškai tik iš to galima pažinti atsidavimą. Na ir kas, kad šeimą turi ir jo paties vaikai valgyt gal nori... Jei atsidavęs, lai nekuria šeimos. O dar geriau - lai net pats nevalgo.
Kiti klausimai - taip, tie žmonės, kurie samdomi, viskas su mokesčiais ir sodrom yra sutvarkoma, nes jai žmogui tai yra jo vienintelis darbas, jam yra aktualu būti soc. draustam.
Dėl aukų - kad ir kaip jums nepatiktų - jos LT neapmokestinamos. Ir bažnyčios tarnai gali kuo teisėčiausiai gyventi iš aukų. Patinka, nepatinka - kitas klausimas, bet teisėta. Tik ne visiems tai patogu, kaip galit įsivaizduot, todėl ir sudaromos sutartys. Nes ir tie žmonės serga, ir jiems svarbu gauti med. pagalbą ir t.t. Beje, jau ne kartą minėjau, kad aš būčiau už oficialių mokesčių įvedimą su visom iš to išplaukiančiom pasekmėm. Aukojančių reguliariai tai neišgąsdintų, nes nebūtų nieko naujo, o va nuolatiniam kritikam tam tikras sumas išdrebinantiems tik tam tikromis progomis kai kas pasidarytų gerokai aiškiau. Nėr mokesčio, nėr "paslaugos" - viso gero. Ir jokios vienkartinės baisinį pasipiktinimą keliančios, praktiškai iš rankų "išplėštos" "injekcijos" nebepadėtų, nes pats pasirinkai būt ar nebūtų pilnaverčiu tos bendruomenės nariu su visom iš to išplaukiančiom atsakomybėm už jos išlaikymą. Į kažkokį "trilitriaką" niekas jums jūsų neįkainuojamų 2Lt mest neliepia ir to nefiksuoja. Jei pati dėl pro šalį praeinačio ir laivanoriškas aukas renkančio žmogaus žmogaus kompleksuojat ir jaučiatės reketuojama, čia jau jūsų bėda. Matot į Mišias ateina ne tik tuos kelis mėnesius Mišiose besilankantys tėveliai, bet ir kiti parapijos nariai, o ant pajautrintų tėvelių kaktos "apeit 5 metrų spinduliu" neparašyta.
Apie seminarijas. Jei jums tikėjimo pradžiamokslis atrodo pakankamu stoti seminarijon, tai nelabai ką čia ir pakomentuosi... Nebent tai, kad atspindi kokios yra kai kurių tėvų žinios apie tikėjimą, jei pradžiamokslį "išsamiomis" žiniomis laiko. Ir kad vaiko žinios būna didesnės nei tėvų. Bet tai tėra pradžiamokslis.

Ir šiaip - galima rinktis. Ypač miestuose. Netinka "diplomuoti šventeivos", pasieškokit žmonių be išsilavinimo ir algos neimančių. Turbūt pats svarbiausias kriterijus. Gal lengviau metus ištverst, paskui ramia sąžine vėl galėsit tą bažnyčią pamiršt, kad kas kokio euro su "trilitriaku" neatimtų. O diplomuotas gi nei nuoširdus, nei joks kitoks būti negali vien dėl to, kad už darbą pinigus ima. Gi jei kažkur kažkas piktina, rinkitės ten, kur nepiktina. Tėvai turi padėti tą laikotarpį savo vaiku išgyventi kaip gražų ir prasmingą, o ne atvirkščiai - stumti žūt būt ten, kur patiems nepatinka, nuolat apie tai ūžti ir iš viso to savo paties vaikui padaryti didžiausią kančią. Žmonės labai gudrūs teisybės dėl pinigų ieškoti, bet labai mažai linkę į kitą, gerokai svarbesnę pasiruošimo pusę pasižiūrėti. Tą, kuri priklauso nuo jų pačių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi (:: 31 gruodžio 2014 - 14:15
QUOTE(naitas @ 2014 10 16, 18:19)

Nesuprantu aš to gerumo. Argi tie vaikai ruošiasi stoti į kunigų seminariją? Vaikams dar tik po 9/10/11 metų. Manot, jiems tikrai reikia IŠSAMIŲ žinių? Čia juk filosofiniai dalykai. Ar tikrai bažnyčia galvoja, kad 10 metų vaikai reikalingi filosofijų?

Reikia 4u.gif Nenuvertinkit to mokymo. Dievas nesėdi danguje ant debesėlio. Išaiškint ir paprastai suprantamai vaikui pateikti gali ne bet kas.

Labai keistas jūsų pasipiktinimas dėl tų trilitriakų mišių metu blink.gif Tai neikit!!! Kam jums ta bažnyčia? Dėl nuotraukų, kaip ne kuriems jaunavedžiams?
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2014 10 16, 18:19)
Jeigu tai darbas - tai ar išsirašo algalapius? Ar sumoka mokesčius?


Nesuprantu aš to gerumo. Argi tie vaikai ruošiasi stoti į kunigų seminariją? Vaikams dar tik po 9/10/11 metų. Manot, jiems tikrai reikia IŠSAMIŲ žinių? Čia juk filosofiniai dalykai. Ar tikrai bažnyčia galvoja, kad 10 metų vaikai reikalingi filosofijų?

Jus taip pat dirbat su savo vaiku -jums moka ir israso algalapius kazkas? Nebent ir cia jus matot, kad vaiko nereikia ruosti tolesniam gyvenimui

Lenk medi kol jaunas... Ateina paskui toks kokiu -niolikos metu ir net nezino kaip ir kurioj vietoj persizegnot jau nekalbnat apie kitus dalykus ir taip lieka iki sliubo-nes taip grazu.

Jai traktuot baznycia ir religija kaip kiausiniu pasventinima "per graziausia pavasario sventes" kam isvis ten "kistis", kam gadinti sau nervus, juk galima gi gyventi be visu sakramentu, pasokinet per ugni, apsikabinti medi, kur niekas auku nereikalauja ir niek is vaiko kunigu seminaristu ir filosofo nepageidauja padaryti. Kam jums visa tai?

Atsakyti