Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikis 1-12mėn. atsisako krūties

QUOTE(Nikolia @ 2013 01 17, 12:27)
smile.gif ar ne per daug kitokio maisto kaip tokio amziaus kudikiui? (...)
.Mp iki metu yra mitybos pagrindas,

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Inge1 @ 2012 02 05, 18:27)
Mamytės, pagelbėkit, jau visai stogas čiuožia  doh.gif Trečia diena neįkišu dukrytei krūties... Nusisuka ir verkia. Naktį mieganti šiaip ne taip pavalgė, o dieną ir vėl tas pats... Burnytė švari, dantukai galbūt dar per anksti. Įtariu čiulptuką, nors naudojam jį jau pora mėnesių. Be galo irzli ir verksniukė.
Kas kiek laiko reikia nusitraukti pienelį, kad nedingtų? Kas 5 ar 6-ias? Ar dar dažniau?  verysad.gif

Sveikos,pienelis tikrai nepradings jei trauksites su elektriniu pientraukiu, kuris pries traukima pastimuliuoja pieno gamyba, kruti tarsi ismasazuoja. Traukimas turetu buti ne reciau kaip kas 5valandos norint uztikrinti pakankama pieno gamyba. Pati naudoju Medela swing elektrinį pientraukį, ir esu juo labai patenkinta, jį naudoju jau pusę metų pilnu tempu, traukiuosi kas 4-5val. po 20 min. Be jokio vargo ir diskomforto. Pilnai ištraukia visą pienuką, padeda isvengti mazgeliu susidarymo, nes nepalieka pieno sastovio.
Atsakyti
QUOTE(Nikolia @ 2013 01 17, 11:27)
smile.gif ar ne per daug kitokio maisto kaip tokio amziaus kudikiui? Berots tokiam amziui tik vienas su uodegele papildomas primaitinimas - PASKANAVIMAS, PARAGAVIMAS vyksta:)
o tokie atsisakymai tokiam amziui budingi..jis ne pries Mp konkreciai, tiesiog atsirado kazkokia aplinkybe, kurii gal jam nepatinka, suerzino ir ka reikia islaukti, pasitelkti kantrybe, elgtis kaip pirmais menesiais leliukiskai..zindyti kai labiau mieguistas, ramus , atsipalaidaves..gundyti mamos kuno kvapu, odos odos kontaktu, Mp kvapu..ir susitvarkys..
be to puses metu daro kraujo tyrima, ir jei jis tvarkoj..is tikro tiek daug neprimaitinciau..Mp iki metu yra mitybos pagrindas, po to jau prasideda zaidimai..daznesni valgymai...

o ciulptukas..kam jis jums, jei jis Mp zindo..kuriat kruva visokiu papildomu dalyku, kurie gali anksciau ar veliau isblaskyti..


taip vaikam ir atsiranda mazakraujystes ir pan. kai mamos issivaizduoja, kad 9 men kudikiui pagrindinis maistas yra mp, tokiam amziui mp gali atstoti 1-2 maitinimus, kuriu turetu buti 4-5, bet tikrai ne didziaja dali paros normos. Vaikas apie 1 metuku, jau turetu valgyti praktiskai viska, tai kaip tai imanoma, jeigu jis 9 menesiu dar maitinamas 1 karta ir tai, kaip jus sakote tik paskanavimas. Sutinku, kad nevalgiukam issigelbejimas yra mp, bet maitinimas kietu maistu ir yra skiriamas nuo 4-6 men tam, kad iki metuku palaipsiui pakeistu mp. Vyreniam kaip metuku vaiku, aplamai mp jau yra tik kaip atsigerima(skysciai) o ne kaip maistas.
Atsakyti
smile.gif kadangi man sis etapas jau praeitas..ir gaisti laika aiskinimams kodel ir nelabai yra prasmes, nes tai zymiai geriau gali padaryti jau uz nedideli mokesti prieinamos video paskaitos internetu....jei idomu..ir norit is tikro siek tiek pasigilinti savo zinias ir primaitinima atlikti kuo geriausiai naudngiausiai ir savalaikiai..pasiklausykit..ten bus dvi paskaitos apie tai, kitos taip pat, beje ne maziau idomios..

http://mamospienas.l...kiu-maitinimas/





QUOTE(idomi @ 2013 01 20, 14:05)
taip vaikam ir atsiranda mazakraujystes ir pan. kai mamos issivaizduoja, kad 9 men kudikiui pagrindinis maistas yra mp, tokiam amziui mp gali atstoti 1-2 maitinimus, kuriu turetu buti 4-5, bet tikrai ne didziaja dali paros normos. Vaikas apie 1 metuku, jau turetu valgyti praktiskai viska, tai kaip tai imanoma, jeigu jis 9 menesiu dar maitinamas 1 karta ir tai, kaip jus sakote tik paskanavimas. Sutinku, kad nevalgiukam issigelbejimas yra mp, bet maitinimas kietu maistu ir yra skiriamas nuo 4-6 men tam, kad iki metuku palaipsiui pakeistu mp. Vyreniam kaip metuku vaiku, aplamai mp jau yra tik kaip atsigerima(skysciai) o ne kaip maistas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nikolia: 20 sausio 2013 - 16:06
Mano irgi keista situacija merginos su tuo pienuku...
Maitinu nuo pat pradziu,2 men vaikas valge super,jokiu problemu,graziai eme kruti, valge pakankamai(sveriau pries ir po) ...Tai yra mano 2 vaikas,pirma maitinau beveik metus kol nepastojau su antru... Taip kad apie technika kalbet nelabai yra ka...
bet vaikas paeme ir atsisake krutu,nu nezinau,kramto spenelius ir viskas ir taip kramto,kad vizualiai as nematau jokiu itrukimu bet maitint tapo tiesiog kosmaras,jis spjauna lauk,as net ikist jam negaliu...bandziau uzspaust nosyte kad placiau issiziotu bet nieko,kramto TIK speneli...
Kentejau visa menesi,bet jau dabar nebegaliu...pieno ima mazeti matyt nuo to kad nesuvalgo normaliai,pientraukiu bandau traukt sunkiai traukiasi, pritraukiu gal 125 is abieju...
Kakoja jis zaliai nuo pat pirmu dienu ir su gleivem,tyrimus darem,geriam tuos probiotikus ir nezinau....
Paskutinem dienom daviau jau ir misinuko,nes matau kad vaikui neskanu( jis blogiau geria mano piena is to paties buteliuko nei misini...)
GAL su krutim kas netaip? Priedo is pradziu turejom tipo uzsitesusia motinos pieno gelta....
Atsakyti
Kiizu, 4u.gif
Kaip išsitrauki pieną, ir mišinuką- kaip sugirdai?
Čiulptuką gauna?
Atsekt priežastį, kas padarė/ daro įtaką įdingam krūties ėmimui.
Atsakyti
Keliu temą į viršų, gal atsiras mamyčių su panašia problema. unsure.gif
Mažyliui 9 mėn. Iki tol buvęs papinukas, naktimis gerdavo kas 2 val, dienomis irgi pasiprašydavo kokius 3-4 kartus. Prieš savaitę pradėjo labai blogai imti krūtį, tiksliau vieną vakarą tiesiog neėmė. Maniau gal dėl to, jog išgėriau lašelį vyno. Ta naktis iš tiesų buvo tikrai nieko gero. Ir taip sekančias dienas tai ėmė, tai neėmė. Tiksliau ėmė gal vos porą kartų. Košes gauna tris kartus, bet jomis jis nėra sužavėtas, todėl suvalgo nedaug. Ir vakar vakare mažius vėl užprotestavo visiškai. Naktį šiaip ne taip pavyko pamaitinti, nes norėjo, žviegė, o neėmė. Dėja, bet šiandien visą diena jei tik glaudžiau prie krūtinės žviegė tarsi skerdžiamas. Bet vakare užsupus miegantį pavyko pamaitinti.

Nežinau iš tiesų kaip dabar elgtis, pienelio turiu daug. Nustoti maitinti dar tikrai nenorėčiau, nes ksysščius jis geria sunkiai.
Prie košių naudojam kartais buteliuką, kartasi gertuvę. Bet nemanau jog tai galėjo turėti įtakos.

Matysim kokia bus ši naktis, tikiuosi jog nepabus visas verkiantis...

Ir apskritai labai sunku emociškai atlaikyti tokiį vaiko savotišką "atsiskyrimą". Nebuvau dar tam pasiruošusi visai.
Atsakyti
Sveiki, esu labai pasimetusi. Mano maziukui jau keturi menesiai ir savaite. Viskas atrodo buvo gerai. Normaliai augom. Visa laika maitinau pati. Priaugdavom virs kilogramo, buvo net pusantro. Taciau suejus 4 menesiams pasverus gydytojai pasirode kad priaugo tik 150g.sad.gif Sako gydytoja labai mazai. Liepe paziuret kas kiek laiko valgo ir kiek trunka maitinimas, o po savaites (t.y. siandien) nuejus priauges tik 80g. Sako tikrai truksta. Duokit misiniu papildomai. As taip nusiminiau. sad.gif Negi tikrai truksta pienelio?? Pats vaikutis atrodo zvalus, linksmas. Beda tik tokia kad valgo labai trumpai. apie 10 min. buna 5 ar 8 net. Na o jei 20 kokia tai tik snausdamas jau, su pertraukelem. Ir taip jau turbut pastarasis menuo. O poto tarsi pasisotina ir viskas, paleidzia nusisuka ir bandai duoti vel, ar po keliu minuciu tai muistosi, sukasi, pyksta. Nenori. Valgom i para mazdaug 10 kartu. Gal jis neprieina iki to riebesnio pienelio? Nes pienuko krutyje tai dar buna like pabandzius isspausti, tik nezinau kiek daug. Tustinasi i diena tai bent kokius 3 kartus tai tikrai. Tik gan skystai. O slapinasi irgi atrodo gan daznai.
Ka man daryti? As taip bijau to papildomo primaitinimo misiniais. Bijau kad su laiku visai pienuko nebeliks. Nors gydytoja sako cia pora kartu per diena misinuko tikrai pienelio nesustabdys...
Patarkit prasau.sad.gif
Atsakyti
QUOTE(linacka421 @ 2015 02 26, 01:52)
Sveiki, esu labai pasimetusi. Mano maziukui jau keturi menesiai ir savaite. Viskas atrodo buvo gerai. Normaliai augom. Visa laika maitinau pati. Priaugdavom virs kilogramo, buvo net pusantro. Taciau suejus 4 menesiams pasverus gydytojai pasirode kad priaugo tik 150g.sad.gif Sako gydytoja labai mazai. Liepe paziuret kas kiek laiko valgo ir kiek trunka maitinimas, o po savaites (t.y. siandien) nuejus priauges tik 80g. Sako tikrai truksta. Duokit misiniu papildomai. As taip nusiminiau. sad.gif Negi tikrai truksta pienelio?? Pats vaikutis atrodo zvalus, linksmas. Beda tik tokia kad valgo labai trumpai. apie 10 min. buna 5 ar 8 net. Na o jei 20 kokia tai tik snausdamas jau, su pertraukelem. Ir taip jau turbut pastarasis menuo. O poto tarsi pasisotina ir viskas, paleidzia nusisuka ir bandai duoti vel, ar po keliu minuciu tai muistosi, sukasi, pyksta. Nenori. Valgom i para mazdaug 10 kartu. Gal jis neprieina iki to riebesnio pienelio? Nes pienuko krutyje tai dar buna like pabandzius isspausti, tik nezinau kiek daug. Tustinasi i diena tai bent kokius 3 kartus tai tikrai. Tik gan skystai.  O slapinasi irgi atrodo gan daznai.
Ka man daryti? As taip bijau to papildomo primaitinimo misiniais. Bijau kad su laiku visai pienuko nebeliks. Nors gydytoja sako cia pora kartu per diena misinuko tikrai pienelio nesustabdys...
Patarkit prasau.sad.gif


Visų pirma, tai kalbant apie priaugtą svorį, reikia vetinti ne vieno mėnesio prieaugį, tačiau viską kiek priaugo jūsų vaikutis iki šios dienos. Per mėnesį turi būti minimum 500gr., net neabejoju, kad net ir su paskutiniu mėnesiu kai mažylis priaugo nedaug, svorio vidurkis vistiek būtų didesnis nei 500gr. Pasiskaičiuokit smile.gif
Antra, ko gero pas visus mažylius ateina diena, kai jie nebepriauga tiek daug, kiek ankščiau ir tai yra normalu. Pvz mano sūnus iki 5mėn priauginėjo beveik po 1kg, o vėliau priaugamo svorio vis mažėjo ir tai yra visiškai natūralu.
Trečia, jūsų atveju akivaizdu, kad mažylis pats nenori pienuko, kad atsigeria tiek, kiek jam pakanka, todėl nemanau, kad yra reikalas kiški per prievartą ar tuo labiau duoti mišinuko. Galbūt jam dabar toks periodas, kai neturi apetito, o galbūt jau dantukai ima kaltis ir dėl to nesinori ilgai žįsti šiltą krūtį, kuri didina dantenų jautrumą.
Katvirta, dažnas šlapinimasis vis dar yra vienas pagrindinių rodiklių, rodančių, kad pienuko pakanka. Ir, žinoma, mažylio savijauta. O juk niekas geriau už jus nežino kaip jaučiasi jūsų vaikutis smile.gif

Gydytojams visada svarbu, kad tik skaičiukai gražūs būtų, į vaiką jie retai pažiūri ir pirmai progai pasitaikius siūlo mišinuką, tačiau galutinį sprendimą primate jūs. Pasikliaukite savo nuojautą ir sveiku protu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(linacka421 @ 2015 02 26, 00:52)
Sveiki, esu labai pasimetusi. Mano maziukui jau keturi menesiai ir savaite. Viskas atrodo buvo gerai. Normaliai augom. Visa laika maitinau pati. Priaugdavom virs kilogramo, buvo net pusantro. Taciau suejus 4 menesiams pasverus gydytojai pasirode kad priaugo tik 150g.sad.gif Sako gydytoja labai mazai. Liepe paziuret kas kiek laiko valgo ir kiek trunka maitinimas, o po savaites (t.y. siandien) nuejus priauges tik 80g. Sako tikrai truksta. Duokit misiniu papildomai. As taip nusiminiau. sad.gif Negi tikrai truksta pienelio?? Pats vaikutis atrodo zvalus, linksmas. Beda tik tokia kad valgo labai trumpai. apie 10 min. buna 5 ar 8 net. Na o jei 20 kokia tai tik snausdamas jau, su pertraukelem. Ir taip jau turbut pastarasis menuo. O poto tarsi pasisotina ir viskas, paleidzia nusisuka ir bandai duoti vel, ar po keliu minuciu tai muistosi, sukasi, pyksta. Nenori. Valgom i para mazdaug 10 kartu. Gal jis neprieina iki to riebesnio pienelio? Nes pienuko krutyje tai dar buna like pabandzius isspausti, tik nezinau kiek daug. Tustinasi i diena tai bent kokius 3 kartus tai tikrai. Tik gan skystai.  O slapinasi irgi atrodo gan daznai.
Ka man daryti? As taip bijau to papildomo primaitinimo misiniais. Bijau kad su laiku visai pienuko nebeliks. Nors gydytoja sako cia pora kartu per diena misinuko tikrai pienelio nesustabdys...
Patarkit prasau.sad.gif


Vaikas svorį priaugina šuoliais, vieną savaitę gali nieko nepriaugti, o kitą gali priaugti net ir 500 g. Todėl nereikėtų vertinti svorio tik po vienos savaitės. Aš susilaikyčiau nuo primaitino iki mėnesio galo ir žiūrėčiau kiek priaugo. Jei prieaugis po mėnesio vėl būtų mažas, tada galbūt pagalvočiau apie mišinuką. drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(pupkis @ 2015 02 26, 21:55)
Vaikas svorį priaugina šuoliais, vieną savaitę gali nieko nepriaugti, o kitą gali priaugti net ir 500 g. Todėl nereikėtų vertinti svorio tik po vienos savaitės. Aš susilaikyčiau nuo primaitino iki mėnesio galo ir žiūrėčiau kiek priaugo. Jei prieaugis po mėnesio vėl būtų mažas, tada galbūt pagalvočiau apie mišinuką.  drinks_cheers.gif


Tiesa, o gal vaikelis labai į ūgį priaugo? jei taip, todėl visiškai normalu, jog svorio tuomet mažiau šiek tiek.
Atsakyti
Laba diena, prašau patarimo
Mano 4 mėn. sūnelis maitinamas vien tik mamos pienu. Iki šiol viskas buvo gerai, svorio priaugdavom vidutiniškai 900 gr. per mėnesį. Tačiau dabar nesuprantu kas atsitiko, jis visai nenori žysti krūties..anksčiau valgydavo apie 15-20 min.kas 2 valandas, dabar per vargus vos 5 min. ir tai jau tęsiasi kokios 2 savaites, bijau kad per tokį trumpą laiką vaikas nepavalgo, nors iki sekančio maitinimo nerodo jokių alkio požymių. Krūtį įsiūlau tik jam atsibudus iš miego, o jei vėliau bandau duoti, tai pyksta, riečiasi, sukasi į šoną ir viskas, prieš miegą taip pat neima.. Be to mažylis ištisai čiulpia savo pirštukus, gal tai turi įtakos, kad trumpai valgo? Nei žindukų, nei buteliukų nenaudojam ir neesam net bandę

Ir dar yra viena problema, man niekaip neina nusitraukti pieno. Sakau jei jau vaikas neima krūties, tai bent nutrauktu savo pienu maitinčiau, tačiau pieno pritraukti pavyksta ne daugiau kaip 20-30 ml. ir viskas, nesvarbu ar vaikas valgė iš tos krūties ar ne. Bandžiau ir su pientraukiu ir su rankom vistiek tas pats..iš pradžių bėga kelios čiurkšlės gan stipriai, o vėliau srovė vis mažėja, silpnėja, krūtis subliūkšta ir visai pienas nebebėga.. Manau, kad aš pieno turiu daugiau, nes kitaip vaikas nebūtų priaugęs normaliai svorio. Ar yra vilties, kad kažkokiu būdu dar galima sužadinti pieno tekėjimo refleksą ir pritraukti pieno bent po 100 ml., nors jau atrodo viską išbandžiau..
Atsakyti