Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikis 1-12mėn. atsisako krūties

Bėda ta, kad priežasčių gali būti įvairių.
Nijolės Markauskienės knygelėje radau tokias kūdikio atsisakymo žįsti krūtį priežastis:
Liga. Dėl ligos kūdikis gali žįsti mažiau. Dažna priežastimi gali būti užgulta nosis arba pienligė.
Dažnai krūties atsisako kūdikis pamaitintas iš buteliuko, arba kai jau duodamas čiulpti žindukas.
Mama priglausdama prie krūties spaudžia kūdikio galvą, spaudimas verčia kūdikį priešintis.
Motina blogai laiko krūtį ir tai trukdo gerai prisiglausti.
Greitai bėga pienas ir kūdikis nespėja nuryti, springsta, verkia.
Čia dažniausiai pasitaikančios priežastys. Tikiuosi atrasi sąvaja ir pavyks sėkmingai ją pašalinti.
Beje, man buvo panašiai. Tik leliukas buvo bene trijų mėnesių. Nusprendžiau, kad buvo kaltas žindukas. Nors lyg šiol taip ir nesu tikra ... unsure.gif
Atsakyti
Mano suneliui bus 6 men. Kai buvo triju menesiu, taip pat buvo toks momentas,kai nenorejo imti kruties. Bet as nepasidaviau. Kai isalko, pradejo vel po truputi zisti. Bet kovot reikejo kokias 5 dienas. As arbeteles duodu nuo pat gimimo. Ciulptuka taip pat. Duodu ir dabar. Iki dabar sekmingai maitinu pati. Duodu ir koseles ir savo piena. Esam labai patenkinti ir laimingi. 4u.gif
Taigi ciulptukas ir buteliukas itakos neturejo. Paprasciausiai buna toks periodas, kai vaikutis nebenori kruties, bet jei nepradesi kisti buteliuko, jis toliau gales megautis motinos pienuku. Mano draugei irgi taip buvo. Ir ne viena karta.
Aisku gali buti, kad kruties neima del slogos, pienliges arba ausu uzdegimo. Bet del siu priezasciu neims ir buteliuko!!!!!!!!
Taigi pabandyk. Parasyk ar pavyko! doh.gif
Linkiu sekmes!
Atsakyti
Maniskiui jau 1m ir 9 men ir jis net neketina atsisakyt MP blink.gif maitinu diena ir nakti ir tai beveik pagrindinis jo maistas thumbup.gif Manau kai ateis laikas atsisakyt,suprasim 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(radastele @ 2005 11 21, 16:40)
Mano suneliui bus 6 men. Kai buvo triju menesiu, taip pat buvo toks momentas,kai nenorejo imti kruties. Bet as nepasidaviau. Kai isalko, pradejo vel po truputi zisti. Bet kovot reikejo kokias 5 dienas. As arbeteles duodu nuo pat gimimo. Ciulptuka taip pat.  Duodu ir dabar. Iki dabar sekmingai maitinu pati. Duodu ir koseles ir savo piena. Esam labai patenkinti ir laimingi. 4u.gif
Taigi ciulptukas ir buteliukas itakos neturejo. Paprasciausiai buna toks periodas, kai vaikutis nebenori kruties, bet jei nepradesi kisti buteliuko, jis toliau gales megautis motinos pienuku. Mano draugei irgi taip buvo. Ir ne viena karta.
Aisku gali buti, kad kruties neima del slogos, pienliges arba ausu uzdegimo. Bet del siu priezasciu neims ir buteliuko!!!!!!!!
Taigi pabandyk. Parasyk ar pavyko! doh.gif
Linkiu sekmes!

Aciu uz paguoda! 4u.gif Mes irgi ir ciulptuka ir arbatites pradejom gan anksti blink.gif
Bet man neatrodo tai baisus dalykas schmoll.gif O vaikiui as kruti vistiek kysiu ,nors ir nelabai nori!LLLLLLLLLAAAAAAAABBBBBBBBBBAAAAAAAAAIIIIIIII myliu avo suneli wub.gif wub.gif wub.gif ir noriu kad jis aygtu kuo sveikiasnis laugh.gif
Atsakyti
aš tai siūlyčiau nepult į patiką. maniškis porą mėnesių nevalgė. teko šaukšteliu maitint. pavargau ir pasakiau pientraukiam ne. na ir ką, valgo, nors ir ne su didžiausiu malonumu, nors ir įsuptas į kaldrelę ir būtinai ant rankų ir būtinai reikia vaikščiot, bet valgo. dar patarimas: stenkis pratinti prie kieto maisto ir įvairių skonių, tada bus lengviau ir ramiau kad sotesnis. o šiaip aš pradėjau duot atsigerti tik dabar ir niekad nedaviau iš buteliuko, geria iš puoduko. na ir žinoma jokių čiulptukų. štai ir viskas
Atsakyti
QUOTE(rynkeviciene @ 2005 11 22, 09:43)
Aciu uz paguoda! 4u.gif Mes irgi ir ciulptuka ir arbatites pradejom gan anksti blink.gif
Bet man neatrodo tai baisus dalykas schmoll.gif O vaikiui as kruti vistiek kysiu ,nors ir nelabai nori!LLLLLLLLLAAAAAAAABBBBBBBBBBAAAAAAAAAIIIIIIII myliu avo suneli wub.gif  wub.gif  wub.gif ir noriu kad jis aygtu kuo sveikiasnis laugh.gif

Mano mazuciui pradejo dygti dantukai. Todel taip pat nenoriai ima kruti. Atrodo per prievarta turiu kisti. Galjam paprasciausiai apetitas dingo??? g.gif Nes is buteliuko irgi nevalgo. Bet tai dar nereiskia, kad jis nenori imti kruties. Gal ir tavajam taip?
Atsakyti
Man irgi taip buvo, kad dukryte nenorejo imti kruties, tai tada nesiodama ir supdama ant ranku jai duodavau. Tada jau valgydavo lotuliukas.gif Gerai, kad tai neilgai truko biggrin.gif
Atsakyti
Mano dukryte budama 3 menesiu atsisake kruties visiskai. Nors is buteliuko tam momentui net nevalge. Tiesiog klyke. Man tai buvo sokas, krutine pilna o vaikas nevalgo. Teko nusipirkti pientrauki. Tik kad labai jau daug laiko uzima tas reikalas. Tokiu budu maitinu iki siol, mums uz 3 dienu 8 men. Pilu pienuka kur tik galima....i koses, i darzoves. smile.gif Kitu skysciu, pvz. sulciu, vandeni, arbatos neisiulisi. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(radastele @ 2005 11 22, 13:25)
Mano mazuciui pradejo dygti dantukai. Todel taip pat nenoriai ima kruti. Atrodo per prievarta turiu kisti. Galjam paprasciausiai apetitas dingo???  g.gif Nes is buteliuko irgi nevalgo. Bet tai dar nereiskia, kad jis nenori imti kruties. Gal ir tavajam taip?

QUOTE(Tute @ 2005 11 27, 23:26)
Man irgi taip buvo, kad dukryte nenorejo imti kruties, tai tada nesiodama ir supdama ant ranku jai duodavau. Tada jau valgydavo  lotuliukas.gif Gerai, kad tai neilgai truko  biggrin.gif

Analogiški variantai, kaip ir Radastelei bei Tutei buvo ir mums nutikę. Dygstant dantukams, o kartą užpuolus pienligei - atsisakė mano 6 mėn panelė žysti. schmoll.gif Bet aš nepasidaviau, ir vis siūlydavau. Labai trumpai žysdavo tik nešiojant ir supant ant rankų ( ne ilgiau 1 min.). Matyt užeko, nes iš bado nenumirė, biggrin.gif o po savaitėlės pradėjo pati normaliai žysti. Mums jau bus tuoj 8 mėn, o dukrius vis dar gauna MP.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dyna: 28 lapkričio 2005 - 13:14
Pas mus viskas thumbup.gif Jua vel gerai valgom!!!Aciu visoms uz patarymus! clap_1.gif

Kitoms palinkeciau DAUG kantribes ir nepasiduoti!!! wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Mano abu irgi nelabai eme kruti.Nutraukinejau su pientraukiu ir girdziau is buteliuko.
Atsakyti
QUOTE(rynkeviciene @ 2005 11 16, 22:12)
Kaip suprasti,kad vaikiukas atsisako kruties?
Mums 6 men jau karta per diena valgom kokia tyrele arba kosyte,geriam arbatele.
Bet vis dazniau pasitaiko,kad vaikiukas zirzia kaip ir valgyti laikas atejo bet siulau jam kruti,o jis pradeda verkti ir atsisukineti cry.gif nuraminu,pazaidziam,vel siulau ir jis suprates,kad daugiau nieko negaus,tarsi is nevilties valgo!
Niezinau ka man daryti?! g.gif  Norisi kaip ir ilgiau maitinti... bet ir vaikiuko kankinti nesinori...
Nesuprantu kaip zurnalose parasyta "maitinkit kol vaikiukas neatsisakis kruties"?
Gal maniskis atsisako? angel_sadangel.gif

Man taip buvo bent kelis kartus, kažkokiais laiko tarpsniais. Bet viskas praeidavo. Kantrybės ir tik kantrybės. Ir viskas būna gerai.

QUOTE(Veite @ 2005 11 17, 12:35)
Tai gal pradejot arbateles is buteliuko gert? Ar ir anksciau is buteliuko gere leliukas? Mat daznai buna taip, kad kudikiai pabande gert is buteliuko pajunta, kad taip lengviau traukti, todel ir atsisako mamos kruties, mat is kruties pieneli  "pumpuot" maziukui reikia daugiau pastangu, nei gert is buteliuko...gal atsisakymo priezastis tame???

Na mano nuomone tai gali pakenkti tik tuyo atveju, jei pienas visai nebėga ir jį per jėgą reik traukti, bet juk natūraliai vaikui pradėjus valgyti pienas pradeda pats tekėti...
Atsakyti