Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus gimdymo namai - VGN (6 tema)

QUOTE(shushushkin @ 2010 04 12, 15:43)
na va smile.gif prieš 12 parų labai sėkmingai ir aš pagimdžiau VGN. Atvykome antra nakties o be 15 septynios jau buvau pagimdžiusi mažytę mergytę. Kaip pirmam vaikui tai gimdymas buvo labai greitas ir nesudėtingas smile.gif aišku velniškai skaudėjo biggrin.gif Personalas man labai patiko, ypač akušerė ir gydytojas, kurie prižiūrėjo mano gimdymą. Akušerės tik varda bepamenu... Vilija atrodo. Gydytojas tai toks prie bajerio labai biggrin.gif nelabai suprasdavau kada juokauja, kada rimtai šneka. Gimdžiau natūraliai, nors galėjau su epidūrų. Bet gydytojas atkalbėjo. Palata buvo dvivietė, šalia suremontuoti tuoletai ir dušai. Nors lova ir maistas tikrai tragedija ;]] Šiaip nusiskundimų jokių neturiu smile.gif visi gydytojai malonūs. Tik viena persona, kuri maistą nešioja aprėkė, kad nevalgau biggrin.gif nes kaip ji poto išneš indus jei darbą baigia ;]]] viskas kaip ir gerai, tik jau guleti toj ligoninėje tikra nuobodybė. Baisiai namo norėjosi, ir tos dvi dienos tikrai labai prailgo. pasiimkit kokią knygą paskaityti, nes tikrai nebus ką veikti kai vaikutis miegos.

ar daug gimdanciu tuo momentu buvo?
Atsakyti
QUOTE(shushushkin @ 2010 04 12, 15:43)
na va smile.gif prieš 12 parų labai sėkmingai ir aš pagimdžiau VGN. Atvykome antra nakties o be 15 septynios jau buvau pagimdžiusi mažytę mergytę. Kaip pirmam vaikui tai gimdymas buvo labai greitas ir nesudėtingas smile.gif aišku velniškai skaudėjo biggrin.gif Personalas man labai patiko, ypač akušerė ir gydytojas, kurie prižiūrėjo mano gimdymą. Akušerės tik varda bepamenu... Vilija atrodo. Gydytojas tai toks prie bajerio labai biggrin.gif nelabai suprasdavau kada juokauja, kada rimtai šneka. Gimdžiau natūraliai, nors galėjau su epidūrų. Bet gydytojas atkalbėjo. Palata buvo dvivietė, šalia suremontuoti tuoletai ir dušai. Nors lova ir maistas tikrai tragedija ;]] Šiaip nusiskundimų jokių neturiu smile.gif visi gydytojai malonūs. Tik viena persona, kuri maistą nešioja aprėkė, kad nevalgau biggrin.gif nes kaip ji poto išneš indus jei darbą baigia ;]]] viskas kaip ir gerai, tik jau guleti toj ligoninėje tikra nuobodybė. Baisiai namo norėjosi, ir tos dvi dienos tikrai labai prailgo. pasiimkit kokią knygą paskaityti, nes tikrai nebus ką veikti kai vaikutis miegos.

thumbup.gif kaip smagu, kad viskas puikiai praejo, sveikinu 4u.gif
tai kaip supratau gulejai paprastoje palatoje su dar viena mamyte? Kaip ten tie remontai, ar labai triuksmas didelis?
Atsakyti
[quote=shushushkin,2010 04 12, 15:43]
na va smile.gif prieš 12 parų labai sėkmingai ir aš pagimdžiau VGN. Atvykome antra nakties o be 15 septynios jau buvau pagimdžiusi mažytę mergytę. ..

Sveikinimai su dukryte 4u.gif
ir čia be jokio išankstinio susitarimo ir vokelio?
Atsakyti
Merginos klizma pastato ligonineje, jeigu reikia, nieko ten baisaus ir skausmingo.gydytojas apziuri ir nusprendzia ar reikia, namie geriau neeksperimentuokit, tuo labiau manau, kad kai prasides gimdymas, bus ne iki to..geriau neprisikirsti sunkaus maisto ir kasdien i tulika bandyti nueiti,man labai padejo Danone activia su slyvom, kasdien valgiau smile.gif.joku pinigu, as apie tuos 500-700 LTL nemokejau, nors tariausi su akusere, galima sakyti vykau tiesiog gimdyti. Beje jeigu nenorit, kad vyras butu salia, per pati gimdyma jis gali iseiti...bet mano dalyvavo, nes viena numirciau turbut... sad.gif unsure.gif

Kovo 25 per pietus buvo 15 gimdanciu vienu metu...tai gydytojai ir seseles taip lakste.. thumbup.gif laugh.gif

o triuksmas isties didelis nuo to remonto..dvivietej palatoj taip karsta ir duru neina atidaryti i kolidoriu, nes diena ten grezia, remontuoja..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emanuel: 12 balandžio 2010 - 16:57
QUOTE(raneri @ 2010 04 12, 13:23)
Nelabai ir paciai smagu prisiminti.

4u.gif labai gaila, kad taip atsitiko.

Pasidalint galiu ir as svieziausiais ispudziais. Balandzio 5 diena nuvaziavau i ligonine nes buvo suejusi 41 sav, o gimdymas neprasidejo. Gydytojas apziurejes priimamajam pasake, kad pavojinga buti namie, todel jei sutinku guldys i patalogini stebejimui. Atsiguliau. Kita diena apziurejo palatos gydytoja ir vedeja ir pasake, kad padarys dar echoskopija ir jei sutinku tai kita diena is ryto i gimdykla ir paskatins gimdyma. Apie patalogini: personalas malonus, lovos ziauriai nepatogios, fainos gulejusios merginos tai laikas neprailgo biggrin.gif
Taigi is ryto susirinkau daiktus ir i gimdykla. Atejus prisistate akusere Bozena, pasake, akd bus mano akusere per gimdyma ir palydejo i gimdykla. Tada atejo gydytojas Razumas, nuleido vandenis. Tada iskart prisistate gydytojas Mileris ir pasake, kad jis mane priziures per gimdyma. Bozena ir Mileris labai viska smulkiai aiskino ka darys, kada skaudes, kada ne ir pan. Beje, Bozena iskart pasake, kokiu medikamentu reikes ir paklause ar galesime nusipirkti. Padare sarasiuka ir issiunciau vyra i vaistine. Pagal jos sarasiuka viskas kainavo apie 30 lt, bet as dar paprasiau vyro, kad ir epiduro rinkini nupirktu, nes tikrai zinojau, kad be jo neapseisiu. Taigi prasidejo saremiai, Mileris pasake, kad gal apseisim be skatinamu. Suleido epidura (anesteziologei vyras simboliskai atsidekojo, kad "nepamirstu" ir dazniau ateitu biggrin.gif ) Siaip labai faina moteriske, bet nzn vardo. Paskui apie pirma val atejo Mileris su kita gydytoja, jai viska papasakojo ir man pasake, kad keiciasi pamaina ir dabar mane priziures kita gydytoja (pavardes neatsimenu, jaunute, siaip nieko tokia). Taigi puse keturiu pagimdziau vaikuti, labai dideli (pagal mane). Labai likau patenkinta Bozenos ir visu kitu darbu. Po gimdymo aptvarke, dar palaike gimdykloj, paskui nuveze i dviviete palata. Leido keltis praejus keturioms val po gimdymo. Tada atsikeliau, nuejau i dusa, persirengiau. Norejome mokamos palatos, deja gimdyviu buvo tiek daug, kad tai buvo neimanoma. Palata normali, personalas bent man pasitaike super (nuo valytojos iki gydytojos), tik va su palatos kaimyne tai nepasiseke doh.gif Negalejau patiket, akd yra tokiu nesupratingu zmoniu. Pas ja visa diena nuo ryto iki vakaro sededavo vyras ir mama ir dar sniurais vienas po kito keliavo lankytojai. Nei minutes ramybes doh.gif plius palatose ziauriai karsta.
Nu va kiek daug cia prirasiau biggrin.gif gal ka naudingo suzinojote biggrin.gif . Jei kas domina klausit.
Ai tiesa, kazkaip norejau atsidekot Bozenai, ale nusprendem su vyru, kad pinigu nemokesim, tai kita diena vyras jai nuveze didziuli glebi roziu ir padekojo. Sake liko labai maloniai nustebusi smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Emanuel @ 2010 04 12, 17:56)
Merginos klizma pastato ligonineje, jeigu reikia, nieko ten baisaus ir skausmingo.gydytojas apziuri ir nusprendzia ar reikia, namie geriau neeksperimentuokit, tuo labiau manau, kad kai prasides gimdymas, bus ne iki to..geriau neprisikirsti sunkaus maisto ir kasdien i tulika bandyti nueiti,man labai padejo Danone activia su slyvom, kasdien valgiau smile.gif.joku pinigu, as apie tuos 500-700 LTL nemokejau, nors tariausi su akusere, galima sakyti vykau tiesiog gimdyti. Beje jeigu nenorit, kad vyras butu salia, per pati gimdyma jis gali iseiti...bet mano dalyvavo, nes viena numirciau turbut... sad.gif  unsure.gif

Kovo 25 per pietus buvo 15 gimdanciu vienu metu...tai gydytojai ir seseles taip lakste.. thumbup.gif  laugh.gif

o triuksmas isties didelis nuo to remonto..dvivietej palatoj taip karsta ir duru neina atidaryti i kolidoriu, nes diena ten grezia, remontuoja..

del klizmos nieks ten neklause ar reikia daryt, o man nelabai ir rupejo biggrin.gif
o koridoriu bent dabar nieks nremontuoja, tai duris atsidaryt galima, tik islauko truputi triuksmas girdisi, bet nieko ten baisaus.
Atsakyti
QUOTE(Emanuel @ 2010 04 12, 17:56)

Kovo 25 per pietus buvo 15 gimdanciu vienu metu...tai gydytojai ir seseles taip lakste.. thumbup.gif  laugh.gif

blink.gif Oho, idomu VGN visada tiek gimdanciu, ar tik sunkmeciu? biggrin.gif
Atsakyti
[quote=Justikunina,2010 04 12, 16:04]
ar daug gimdanciu tuo momentu buvo?
[/quote]
is viso buvome 5 smile.gif) beveik visos vienu metu suvaziavom.

[quote=ssaule,2010 04 12, 16:33]
thumbup.gif kaip smagu, kad viskas puikiai praejo, sveikinu 4u.gif
tai kaip supratau gulejai paprastoje palatoje su dar viena mamyte? Kaip ten tie remontai, ar labai triuksmas didelis?
[/quote]
dekoju smile.gif taip gulejau paprastoje su dar viena mamyte. o remontu isvis nepastebejau. net nepamenu, kad butu buve kazkokie remonto garsai. tiesa, viena diena vaiksiojo visokie vyrai po palatas del remonto, ziurinejo, ka reikia ir kur paremontuoti ir pan. tai nelabai smagu buvo kai isiverzdavo kokie 6 zmones ir aptarinedavo kriaukles bukle ;]]

[quote=nasata,2010 04 12, 17:16]
[quote=shushushkin,2010 04 12, 15:43]
na va smile.gif prieš 12 parų labai sėkmingai ir aš pagimdžiau VGN. Atvykome antra nakties o be 15 septynios jau buvau pagimdžiusi mažytę mergytę. ..

Sveikinimai su dukryte 4u.gif
ir čia be jokio išankstinio susitarimo ir vokelio?
[/quote]
taip, nemokejau ne cento niekam :> labai neplanuotai atvykome. nes turejau gimdyti tik po dvieju savaiciu, o gavosi anksciau. nors, atvirai, ir laiku gimdant nebuciau niekam nieko mokejusi ;]]
Atsakyti
QUOTE(Ra$a @ 2010 04 12, 18:28)
4u.gif labai gaila, kad taip atsitiko.

Pasidalint galiu ir as svieziausiais ispudziais. Balandzio 5 diena nuvaziavau i ligonine nes buvo suejusi 41 sav, o gimdymas neprasidejo. Gydytojas apziurejes priimamajam pasake, kad pavojinga buti namie, todel jei sutinku guldys i patalogini stebejimui. Atsiguliau. Kita diena apziurejo palatos gydytoja ir vedeja ir pasake, kad padarys dar echoskopija ir jei sutinku tai kita diena is ryto i gimdykla ir paskatins gimdyma. Apie patalogini: personalas malonus, lovos ziauriai nepatogios, fainos gulejusios merginos tai laikas neprailgo  biggrin.gif
Taigi is ryto susirinkau daiktus ir i gimdykla. Atejus prisistate akusere Bozena, pasake, akd bus mano akusere per gimdyma ir palydejo i gimdykla. Tada atejo gydytojas Razumas, nuleido vandenis. Tada iskart prisistate gydytojas Mileris ir pasake, kad jis mane priziures per gimdyma. Bozena ir Mileris labai viska smulkiai aiskino ka darys, kada skaudes, kada ne ir pan. Beje, Bozena iskart pasake, kokiu medikamentu reikes ir paklause ar galesime nusipirkti. Padare sarasiuka ir issiunciau vyra i vaistine. Pagal jos sarasiuka viskas kainavo apie 30 lt, bet as dar paprasiau vyro, kad ir epiduro rinkini nupirktu, nes tikrai zinojau, kad be jo  neapseisiu. Taigi prasidejo saremiai, Mileris pasake, kad gal apseisim be skatinamu. Suleido epidura (anesteziologei vyras simboliskai atsidekojo, kad "nepamirstu" ir dazniau ateitu  biggrin.gif ) Siaip labai faina moteriske, bet nzn vardo. Paskui apie pirma val atejo Mileris su kita gydytoja, jai viska papasakojo ir man pasake, kad keiciasi pamaina ir dabar mane priziures kita gydytoja (pavardes neatsimenu, jaunute, siaip nieko tokia). Taigi puse keturiu pagimdziau vaikuti, labai dideli (pagal mane). Labai likau patenkinta Bozenos ir visu kitu darbu. Po gimdymo aptvarke, dar palaike gimdykloj, paskui nuveze i dviviete palata. Leido keltis praejus keturioms val po gimdymo. Tada atsikeliau, nuejau i dusa, persirengiau. Norejome mokamos palatos, deja gimdyviu buvo tiek daug, kad tai buvo neimanoma. Palata normali, personalas bent man pasitaike super (nuo valytojos iki gydytojos), tik va su palatos kaimyne tai nepasiseke  doh.gif  Negalejau patiket, akd yra tokiu nesupratingu zmoniu. Pas ja visa diena nuo ryto iki vakaro sededavo vyras ir mama ir dar sniurais vienas po kito keliavo lankytojai. Nei minutes ramybes  doh.gif plius palatose ziauriai karsta.
Nu va kiek daug cia prirasiau  biggrin.gif gal ka naudingo suzinojote  biggrin.gif . Jei kas domina klausit.
Ai tiesa, kazkaip norejau atsidekot Bozenai, ale nusprendem su vyru, kad pinigu nemokesim, tai kita diena vyras jai nuveze didziuli glebi roziu ir padekojo. Sake liko labai maloniai nustebusi  smile.gif
Papildyta:

del klizmos nieks ten neklause ar reikia daryt, o man nelabai ir rupejo  biggrin.gif
o koridoriu bent dabar nieks nremontuoja, tai duris atsidaryt galima, tik islauko truputi triuksmas girdisi, bet nieko ten baisaus.

o su siuntimu vazevai i priimamaji?
Atsakyti
QUOTE(raneri @ 2010 04 12, 08:09)
Sveikos,
gal kuri buvot susidurusios su akusere Bozena ir gydytoju Razumu? Man labai reikia akuseres pavardes ir gydytojo vardo. Turejau daug bedu su jais. Nesinori gasdinti busimu mamyciu - ne visoms gi nepasiseka...

pati skambinau siam gydytojui Mindaugui Razumui jis iseina atostogu nuo 04 20 dienos.Tai susitariau su gyd Tvaronaviciene,
Atsakyti
Kai vaziuoji gimdyti jokio siuntimo is niekur nereikia mirksiukas.gif

lovos potologiniame kurkas patogesnes negu pogimdyvineje palatoje, na man taip pasirode smile.gif

o del vyro sedejimo visa diena pas kaimyne tai nemanau kad labai jau keista, na nebent ateidavo 8ryto ir iseidavo 12 nakties tai tada taip. Bet seip kai as gulejau tai ir pas kaimyne ir pas mane vyrai praleido didziaja dienos dali smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pupune @ 2010 04 11, 17:46)
O gal žinot kiek gydytojų vienu metu darbo dieną (savaitgaliais manau mažiau) gimdymus priiminėja? Ir jei nesitarus atvažiuoji - priimamajame paskiria gydytoją? O gal atvažiavus paklausus "kas dirba" - galima pasirinkti?  g.gif kokia ten tvarka nesusitarus?

Ačiū  4u.gif

Labas,

atvaziavau 5 ryto, tai kadangi teko gimdykloje iki 19h pasikankinti pagimdziau tik prie 3-cios akuseres smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Ruanda @ 2010 04 11, 22:45)
Sveikutes  4u.gif

Norejau tokiu "buitiniu" dalyku paklausti  ax.gif
Kaip viskas vyksta po gimdymo, tave aptvarko gimdykloje ir veza i pogimdyvine palata? o kur ir kada persirengi ar apsiprausi?

Siek tiek apiprausia gimdykloje, o paskui kai jau gerai jausies pati nueini i dusa. smile.gif

QUOTE(Fabula @ 2010 04 13, 17:46)
Kai vaziuoji gimdyti jokio siuntimo is niekur nereikia  mirksiukas.gif

lovos potologiniame kurkas patogesnes negu pogimdyvineje palatoje, na man taip pasirode  smile.gif

Pritariu. Nes ten teko net 2 sav praleisti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dovivana: 13 balandžio 2010 - 17:39
merginos, sakykit, o po gimdymo i palata nuveza kartu su kudikiu ar kudikis atskiram skyriuje guli(ta prasme atnesa tik pamaitinti ar visa laika buna su mama)?
Atsakyti