QUOTE(raneri @ 2010 04 12, 13:23)
Nelabai ir paciai smagu prisiminti.

labai gaila, kad taip atsitiko.
Pasidalint galiu ir as svieziausiais ispudziais. Balandzio 5 diena nuvaziavau i ligonine nes buvo suejusi 41 sav, o gimdymas neprasidejo. Gydytojas apziurejes priimamajam pasake, kad pavojinga buti namie, todel jei sutinku guldys i patalogini stebejimui. Atsiguliau. Kita diena apziurejo palatos gydytoja ir vedeja ir pasake, kad padarys dar echoskopija ir jei sutinku tai kita diena is ryto i gimdykla ir paskatins gimdyma. Apie patalogini: personalas malonus, lovos ziauriai nepatogios, fainos gulejusios merginos tai laikas neprailgo
Taigi is ryto susirinkau daiktus ir i gimdykla. Atejus prisistate akusere Bozena, pasake, akd bus mano akusere per gimdyma ir palydejo i gimdykla. Tada atejo gydytojas Razumas, nuleido vandenis. Tada iskart prisistate gydytojas Mileris ir pasake, kad jis mane priziures per gimdyma. Bozena ir Mileris labai viska smulkiai aiskino ka darys, kada skaudes, kada ne ir pan. Beje, Bozena iskart pasake, kokiu medikamentu reikes ir paklause ar galesime nusipirkti. Padare sarasiuka ir issiunciau vyra i vaistine. Pagal jos sarasiuka viskas kainavo apie 30 lt, bet as dar paprasiau vyro, kad ir epiduro rinkini nupirktu, nes tikrai zinojau, kad be jo neapseisiu. Taigi prasidejo saremiai, Mileris pasake, kad gal apseisim be skatinamu. Suleido epidura (anesteziologei vyras simboliskai atsidekojo, kad "nepamirstu" ir dazniau ateitu

) Siaip labai faina moteriske, bet nzn vardo. Paskui apie pirma val atejo Mileris su kita gydytoja, jai viska papasakojo ir man pasake, kad keiciasi pamaina ir dabar mane priziures kita gydytoja (pavardes neatsimenu, jaunute, siaip nieko tokia). Taigi puse keturiu pagimdziau vaikuti, labai dideli (pagal mane). Labai likau patenkinta Bozenos ir visu kitu darbu. Po gimdymo aptvarke, dar palaike gimdykloj, paskui nuveze i dviviete palata. Leido keltis praejus keturioms val po gimdymo. Tada atsikeliau, nuejau i dusa, persirengiau. Norejome mokamos palatos, deja gimdyviu buvo tiek daug, kad tai buvo neimanoma. Palata normali, personalas bent man pasitaike super (nuo valytojos iki gydytojos), tik va su palatos kaimyne tai nepasiseke

Negalejau patiket, akd yra tokiu nesupratingu zmoniu. Pas ja visa diena nuo ryto iki vakaro sededavo vyras ir mama ir dar sniurais vienas po kito keliavo lankytojai. Nei minutes ramybes

plius palatose ziauriai karsta.
Nu va kiek daug cia prirasiau

gal ka naudingo suzinojote

. Jei kas domina klausit.
Ai tiesa, kazkaip norejau atsidekot Bozenai, ale nusprendem su vyru, kad pinigu nemokesim, tai kita diena vyras jai nuveze didziuli glebi roziu ir padekojo. Sake liko labai maloniai nustebusi
Papildyta:
QUOTE(Emanuel @ 2010 04 12, 17:56)
Merginos klizma pastato ligonineje, jeigu reikia, nieko ten baisaus ir skausmingo.gydytojas apziuri ir nusprendzia ar reikia, namie geriau neeksperimentuokit, tuo labiau manau, kad kai prasides gimdymas, bus ne iki to..geriau neprisikirsti sunkaus maisto ir kasdien i tulika bandyti nueiti,man labai padejo Danone activia su slyvom, kasdien valgiau

.joku pinigu, as apie tuos 500-700 LTL nemokejau, nors tariausi su akusere, galima sakyti vykau tiesiog gimdyti. Beje jeigu nenorit, kad vyras butu salia, per pati gimdyma jis gali iseiti...bet mano dalyvavo, nes viena numirciau turbut...
Kovo 25 per pietus buvo 15 gimdanciu vienu metu...tai gydytojai ir seseles taip lakste..
o triuksmas isties didelis nuo to remonto..dvivietej palatoj taip karsta ir duru neina atidaryti i kolidoriu, nes diena ten grezia, remontuoja..
del klizmos nieks ten neklause ar reikia daryt, o man nelabai ir rupejo
o koridoriu bent dabar nieks nremontuoja, tai duris atsidaryt galima, tik islauko truputi triuksmas girdisi, bet nieko ten baisaus.