Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas lovoje

QUOTE(Kistina @ 2010 09 14, 20:49)
Labas vakaras  4u.gif

Norėčiau ir aš pasisakyti. Savo mergaitę maitinu pati, bet ji miega naktį savo lovelėje, mums tiesiog taip patogiau. Ji keliasi tik 1-2 kartus ir neverkia, o kniurza. Todėl aš ją tiesiog pamaitinu ir paguldau atgal, nes ji net neprasimerkia... Žinoma, jei ji keltųsi žymiai dažniau, tuomet tikriausiai miegotų su mumis.

Mėginau miegoti kartu pirmom savaitėm, tai tiesą sakant negalėdavau pilnai atsipalaiduoti, nes bijodavau prispausti, užmigti bemaitinant ir pan.

Be to, nesutinku, kad krūtis ne maitinimui. Labai gaila, kad vis daugiau atsiranda moterų, kurios nenori gimdyti be vaistų, maitinti pačios savo kūdikį, nors taip yra sutverta pačios gamtos..

lygiai taipo pat-maziukas miega savo lovytej salia musu,nes bijojau kartu savo lovoj migdyt
Atsakyti
Aš išviso nesuprantu, kaip gali vaikas miegoti kartu su tėvais (nesiskaito tie atvejai, kai blogą sapnelį susapnuoja ar pan.) schmoll.gif
Kūdikį galima netyčia užgauti, o didesnis vaikas.... tai paprasčiausiai "nesveika" doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Deimoote @ 2010 09 13, 11:54)
Na o ta nuomone labai jau paprasta  smile.gif  kazkaip man 'nesirisa' mama ir vaikas ciulpiantis kruti  schmoll.gif tam yra buteliukas  thumbup.gif  o tos pasakos kad mamos pienas geriausias tai jau nusibode  lotuliukas.gif  ne viduramziu laikai  lotuliukas.gif  zodziu mano nuomone tokia kad as uz maitinima is buteliuko ir viskas  drinks_cheers.gif
aisku kiek zmoniu tiek nuomoniu ir kiekvienai is musu gali atrodyti kitaip  rolleyes.gif

Mišinukas, tai tarsi skysto cemento kūdikiui į skrandį... mamyte, gal norėtum pati paragauti..? tongue.gif
Atsakyti
Manes pazistami ir giminaiciai kai suzinodavo, kad miegame kartun irgi klausdavo ar nebijau prispausti ar dar kaip suzaloti vaika. manau, jei esi pervargus ar isgerusi alkogolio, ar narkotiku pavartojusi, tada ir galima prispausti smile.gif Bet siaip juk girdime menkiausia vaikelio kruptelejima. tas pats ir su kunu. Jauciu savo vaika ir niekad gyvenime jo neprispausciau. beje, jei ir palieciu per miegus, tai is karto pabundu. Manoji pirmas dvi savaites irgi miegojo savo loveleje. Bet man nusibodo keltis kiekviena karta, kai girdziu vaiko kruptelejima ir pan. Keldavosi manoji irgi tik 1 - 2 k. per nakti, bet kai reikejo kelti is loveles ar guldyti atgal pabusdavo. O dabar per miegus duodu krutine ir miegame abi dvi toliau smile.gif Dar paguldziau salia saves, kadangi is pradziu buvo problemu su pienuku (vakarop jo neuztekdavo ir tekdavo abi krutines duoti). O dabar pieno upes, nes nakti dukrele ciulpia krutine kada nori smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ausra1976 @ 2010 09 14, 14:56)
O pirmais negerbe ir nevertino blink.gif kad su buteliuku sveika vaikuti uzauginot?

Gerbė ir tada, bet dabar matau jo pasitenkinimą, kad man pavyko maitinti. Mano vyrui rūpi kuo maitinasi jo vaikai, jam svarbu kad jie gautu viską kas geriausiai. Netik kalbant apie pienuką.
Atsakyti
QUOTE(Laurytė29 @ 2010 09 15, 14:51)
Gerbė ir tada, bet dabar matau jo pasitenkinimą, kad man pavyko maitinti. Mano vyrui rūpi kuo maitinasi jo vaikai, jam svarbu kad jie gautu viską kas geriausiai. Netik kalbant apie pienuką.

Supratau mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jamaica 06 @ 2010 09 15, 15:26)
Mišinukas, tai tarsi skysto cemento kūdikiui į skrandį...

Nesamone.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jamaica 06 @ 2010 09 15, 14:26)
Aš išviso nesuprantu, kaip gali vaikas miegoti kartu su tėvais (nesiskaito tie atvejai, kai blogą sapnelį susapnuoja ar pan.)  schmoll.gif
Kūdikį galima netyčia užgauti, o didesnis vaikas.... tai paprasčiausiai "nesveika"  doh.gif
Papildyta:

Mišinukas, tai tarsi skysto cemento kūdikiui į skrandį... mamyte, gal norėtum pati paragauti..?  tongue.gif

zinok tas sveika nesveika normalu nenormalu labai salyginias dalykas. yra tautu kur nesuvokiama kaip vaikas gali miegoti ne kartu. As asmeniskai manau kad tai yra naturalu ir tiap gamtos sutverta. Paziurejus i dauguma gyvunu - visi miega kartu tu 'tevais' t.y. mama. O kuo jau cia mes zmones labai skiriames smile.gif
Nesveikumo neizvelgciau cia, nes gi niekuo ten neuzsiimineji su vaiku, miegi salia ir tiek smile.gif Nezinau, man asmeniskai tai patinka ir jauciu kad jau savaime ateina laikas kai norisi po truputeli didinti atsuma tarp vaiku ir saves. Manau kad ir jiems greit ateis laikas kai nores savo lovu ir savo kambario smile.gif
Atsakyti
Na...nebūsiu kategoriška nei vienai diskusijų pusei. Žinoma, gerai, kai vaikiukas miega savo lovytėje, bet žindančiai mamai tikrai būna patogiau, kai jis šalia. Pati auginu antrą vaikiuką, pirmą maitinau pati neilgai, nuo 3 mėn - mišinukais, o va su antruoju pavyko labiau - matinu jau 8-ą mėnesį ir nežadu dar nutraukt šio mielo proceso wub.gif . Tačiau abu mano vaikai miegojo/miega savo lovytėse, kiek tai įmanoma. Sakau "kiek tai įmanoma"- nes pvz pirmoji dukra nuo 3 mėn išmiegodavo visą naktį, todėl nebuvo didelio reikalo jos guldytis šalia savęs. Tik paryčiais pasiguldydavau. Antrasis mažiukas iki šiol keliasi po 3-5 kartus naktį...todėl būna ir tokių naktų, kai jis miega su mumis kartu. Nieko blogo tame nematau, išskyrus tai, kad nelabai patogu - mažoka vietos. Kažkur "iškeldint" tėtį - nėra sąlygų (kitam kambary miega vyresnioji - ten jau jos kambarys). Todėl kasnakt pasistatom mažiuko lovytę šalia savo lovos ir jei reikia - aš naktį galiu jį ranka pasiekt, paglostyt...pamaitint išsikeliu ir paskui vėl paguldau atgal - dažniausiai jis miega. bet būna naktų, kai verkia ir daryk ką nori - tada guldausi šalia savęs. O paryčiais šiaip visada jau pamaitinus pasilieku jį šalia ir po kelių valandų jis atsibudęs man nusišypso wub.gif . Todėl gaunasi, kad mano vaikas miega ir kartu, ir nekartu smile.gif . Žinoma, gal ir patogu, kai mažiukai nuo pirmų savaičių "išmoksta" miegot atskirai (net kituose kambariuose), bet man taip nepriimtina, man norisi, kad vaikiukas būtų šalia, nors ir savoj lovytėj... Juk pažiūrėkim į gamtą - visi gyvūnai savo mažylius glaudžia prie savęs, nepalieka kažkur miegot vienų, kuo mūsų mažyliai blogesni? Čia tik mums,tėvams, galbūt patogiau, kad jie miega atskirai ir netrukdo. O jeims, manau, svarbu jausti mamos šilumą, jausti, kad ji kažkur šalia, kad jie yra saugūs. O protingi vyrai supranta tokią situaciją ir šeimos dėl to negriauna mirksiukas.gif
O dėl žindymo - visiškas absurdas yra kažkurios čia išsakytos mintys, kad tam skirtas buteliukas... Buteliukas - išeitis, kai mama dėl kažkokių priežasčių negali pati maitinti...O nenorėjimas - tai ne priežastis. Ir pati labai džiaugiuosi, kad antrąjį vaikiuką galiu maitinti pati. Beje, tai daug patogiau negu kaskart daryti mišinukus ir plauti buteliukus smile.gif
Atsakyti
O gal čia Jūsų gyvenimiška patirtis prabilo, kad tokia kategoriška nuomonė? g.gif

Gyvenimiska patirtis ne tokia dar ir didele, todel nemaisykite skirtingu dalyku smile.gif

Ir isviso pacios ir uzvirete tokia kose cia nes kiekvienas gali issakyti savo nuomone kokia ji bebutu cool.gif nieks jusu nevercia komentuoti dalyku, i kuriuos ziurite kitaip smile.gif
Man istikro visiskai nerupi kas kaip maitina, miega su vaiku ar atskirai ir pan. kas kaip nori taip ir daro smile.gif todel nemoralizuokime viena kitos nes vistiek niekas nepasikeis mirksiukas.gif
kaip sakoma gyvenkime draugiskai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Deimoote @ 2010 09 15, 17:25)
O gal čia Jūsų gyvenimiška patirtis prabilo, kad tokia kategoriška nuomonė?  g.gif
Gyvenimiska patirtis ne tokia dar ir didele, todel nemaisykite skirtingu dalyku  smile.gif

Ir isviso pacios ir uzvirete tokia kose cia nes kiekvienas gali issakyti savo nuomone kokia ji bebutu  cool.gif nieks jusu nevercia komentuoti dalyku, i kuriuos ziurite kitaip  smile.gif
Man istikro visiskai nerupi kas kaip maitina, miega su vaiku ar atskirai ir pan. kas kaip nori taip ir daro  smile.gif  todel nemoralizuokime viena kitos nes vistiek niekas nepasikeis  mirksiukas.gif
kaip sakoma gyvenkime draugiskai  4u.gif

Protingos moters komentaras thumbup.gif Kiekviena mama zino kaip jos vaikui geriausia, dar ir nuo vaiko priklauso.Prisiskaiciau cia jusu net galva uzkaito doh.gif
As turiu dvi dukreles ,viena nuo gimimo miegojo savo lovyteje ,kita nuo gimimo su manimi ,bet manau tai lemia netgi situacija ir pats vaikas ,koks charakteris , jautrus ir t.t Aisku tevams geriau kaip vaikutis miega savo lovyteje , bet mano atveju mazke gime neisnesiota kilogramo su trupuciu ,kai parsiveziau namo buvo 1680g,pati nelaike dar temperaturos ,tai ne tik nakti bet ir diena ji man pastoviai gulejo ant krutines.Taip miegodavom mazdaug iki kokiu 4 men.Bijodavau ne tik ,kad neprispausti ,bet kiekvienas kniurzelejimas ,pasikuitimas neleisdavo ramiai miegoti.Bet esme tame ,kad as buvau rami ,nes jeigu as buciau ja padejus su penkiais adijalais i jos lovyte is vis negaleciau miegoti ,nes nzn kaip tavo vaiko situacija.Dabar mes jau didutes ,jau 1m2men miegam toliau kartu ir nematau dideles problemos,nenoriu vaiko traumuot ir jauciu didele palaima kai mazke kiekviena karta malasi kol uzmiega ,bet uzmigti ateina prie mano sono biggrin.gif Ateis laikas ir pati suoliuos i savo lovyte savo noru ,juk mes po truputeli pratinames ,diena visada savo loveleje jaumiegam biggrin.gif Tai va ir koks cia gali buti samone -nesamone biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Deimoote @ 2010 09 15, 17:25)
O gal čia Jūsų gyvenimiška patirtis prabilo, kad tokia kategoriška nuomonė?  g.gif
Gyvenimiska patirtis ne tokia dar ir didele, todel nemaisykite skirtingu dalyku  smile.gif

Ir isviso pacios ir uzvirete tokia kose cia nes kiekvienas gali issakyti savo nuomone kokia ji bebutu  cool.gif nieks jusu nevercia komentuoti dalyku, i kuriuos ziurite kitaip  smile.gif
Man istikro visiskai nerupi kas kaip maitina, miega su vaiku ar atskirai ir pan. kas kaip nori taip ir daro  smile.gif  todel nemoralizuokime viena kitos nes vistiek niekas nepasikeis  mirksiukas.gif
kaip sakoma gyvenkime draugiskai  4u.gif

tiesiog atsitokekite - niekas nekalba cia apie nuomone. Elementarios biologines zinios - krutys - pieno liaukos ir gamina piena. Pas visus zinduolius sitaip. Vistos neturi krutu, savo vaikus peri ir veda slieku ieskot mirksiukas.gif
peace 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(skristi @ 2010 09 16, 16:28)
tiesiog atsitokekite - niekas nekalba cia apie nuomone. Elementarios biologines zinios - krutys - pieno liaukos ir gamina piena. Pas visus zinduolius sitaip.  Vistos neturi krutu, savo vaikus peri ir veda slieku ieskot  mirksiukas.gif
peace  4u.gif

biologijos pamokos vyksta mokykloj lotuliukas.gif lotuliukas.gif gal biski ne cia papuoliai lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif tongue.gif
Atsakyti