QUOTE(simuliaa @ 2010 02 03, 19:06)
sveikutes, turiu toki klausimeli, katik pradejau megzti su neva 2, ir vis man akys nukrenta, gal galit pagelbeti?

kodel jos krenta, ir kruopsciai mezgu, bet vistiek nukrenta
Manau, kad įtempimas mezginio per mažas. Reikia kabinti svorius.
O Brother mašinose siūlai kabinasi už tų metalinių kabliukų irgi tada, kai įtempimas per mažas. Aš kol bandžiau mezginėti su viena fontūra, tai visada mezginys kabindavosi už metalinių kabliukų, o kai perėjau ant dviejų fontūrų ir užsidėjo normalūs svoriai, siūlai nei karto daugiau nebuvo užsikabinę.
Merginos, aš noriu jūsų paklausti kaip juūs mezgat įstatomas rankoves? Aš čia dabar bandau numegzti dukrai paprastą megztuką-golfą. Mezgiau pagal tokius mandrus paskaičiavimus. 6 metų vaikui rankovės lanko aukštį ėmiau 8cm ir kai jau bandžiau įstatyti rankovę, gavosi taip, kad rankovės plotis mažesnis už pažasties. Siuvime, tai rankovė turi gautis platesnė už pažastį ir tada rankovę sulaikant ji yra įstatoma į pažastį. O kaip mezgime turi būti?
Tai dabar nežinau permegzti rankoves su aukštesniu lanku ar ne.
Rodau foto megztinio:

Ir dar noriu paklausti ar mezgėt kas nors taip, kai nuo vienos fontūros pereinama prie dviejų? Jeigu taip, tai kokia gumyte: 2x2 per 2 adatas ar 2x2 per 1 adatą?