Įkraunama...
Įkraunama...

Ar ruošiate pamokas kartu

Mano sunus antrokas, taciau pamokas turime ruosti ir kontroliuoti ar padare ar ne.
Jei mokytoja neuzduoda, jis anglu zodzius net nesimoko. O juk ir taip aisku, kad butina ismokti n aujus zodzius. Tai ir mokomes kiekviena vakara - atvirai tariant as jau kantrybes neturiu kiekviena vakara mokyti. O kaip Jus ismokete vaikus pacius mokytis ?
Atsakyti
mhm tikiuosi kad mes sulauksim atsakymo wub.gif maniskis irgi nenori ruost blush2.gif kariaujam verysad.gif tikiuosi kad persilaus dar doh.gif ax.gif
Atsakyti
Aš manau, kad tėvai turi stipriai kontroliuoti vaiką, kad jis darytų pamokas, o jei jam nesiseka-daryti jas kartu. Laikui bėgant, manau, vaikui išsiugdys pareigos jausmas, nes jis turėtų suprasti, kokios jo pareigos ir kad jas reikia vykdyti. Bet , esu įsitikinusi, kad vaikui reikia padėti tai suvokti.
Atsakyti
Sveikos ir as vargstu su sunum nuo pirmos klases,sedziu ir kartu ruosiam pamokas.Galvojau kad paugs ,persilauz bet kur tau jau ketvirtokas ir niekas nesikeicia,Nezinau ka daryt jau net nervas ima cry.gif jokio savarankiskuma schmoll.gif
Atsakyti
Maniškė jau ketvirtokė, bet savarankiškumo pas ja, kas liečia pamokų ruošimą nepastebiu jokio schmoll.gif . Jei užduoda anglų žodžių - neišmoksta,jei pasakoti pasaulio pažinimą- neskaito ir t.t. doh.gif . Bandau ją kontroliuoti,bet nevisada užtenka laiko ir jėgų. Dabar jau dvi savaites žiūrėjau tik į pasiekimų knygelę, pamokų nebetikrinu ax.gif . Bandau jai išaiškinti, kad mokytųsi pati, o manes tik paklaustų, kas neaisku, bet rezultato jokio. Jei su bizunu už nugaros nestovi- pamokos nė iš vietos blink.gif . Na as čia perkeltine prasme apie bizuną unsure.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo indreja: 17 lapkričio 2005 - 17:49
QUOTE(Ryžulia @ 2005 11 17, 17:26)
Aš manau, kad tėvai turi stipriai kontroliuoti vaiką, kad jis darytų pamokas, o jei jam nesiseka-daryti jas kartu. Laikui bėgant, manau, vaikui išsiugdys pareigos jausmas, nes jis turėtų suprasti, kokios jo pareigos ir kad jas reikia vykdyti. Bet , esu įsitikinusi, kad vaikui reikia padėti tai suvokti.

Nu negaliu sutikt, kad turi , vat, kad neišeina tai kitas klausimas. Mano įsitikinimu visus reikalus gadina vertinimo sistema ir jei galėčiau ką nors padaryt sad.gif Tos saulutės, blyneliai arba kaip pas mano dukrą raidės A, P, V ir kotos, kurių reikšmės neatitinka jų žymimos reikšmės ir net man žiūrint pasiekimų knygelę reikia atsiverst pasitikrint kas ką reiškia doh.gif jie neįpareigoja vaikų, nes jiems nesuprantamos schmoll.gif tada nelieka jokio stimulo ir aiškumo. manau ir iš mokytojų pusės yra tas pats doh.gif Bet vat ką daryt g.gif Dukra trečiokė ir pamokas ruošt nelabai su manim nori, bet liepiu rodyt kas kur, taisom klaidas. O kai taisom - dar kur ir kas nedadaryta darom. O muzikalkėj rašo pažymius (irgi 3 klasė) tai ten nereikia liept ruošt, žino kiek klaidų ir kad 10 gerai, o 7 jau nelabai
Bet jei kas turit kokį receptą kaip priverst juos pačius ruošt pamokas, tai lenksiuos iki žemės blush2.gif
Atsakyti
jauciu tokio recepto nera cry.gif
siaip tai galetu grizt prie seno vertinimo thumbup.gif
iki penktos klases vidurio tik saulytes , menuliukai ar dar kas nors_ man atrodo yra negerai sad.gif
bet jauciu yra vaiku kurie noriai patys ruosia pamokas rolleyes.gif tikiuosi ir mano mazesnis taip darys doh.gif
Atsakyti
Mano sūnus- antrokas. Pirmoje klasėje ruošdavome pamokas kartu. Tiek ten tų namų darbų ir tebūdavo, dažniausiai tik peržiūrėdavom kokios bus rytoj pamokos, gal ką atsinešt papildomo reikia ir pan. Šiais metais iš pradžių vis mane kviesdavo "einam ruošti pamokų". Bet po truputį imu atpratinti nuo to. Tiesiog sėdžiu tam pačiam kambary (skaitau, mezgu...), o jis dirba. Jei reikia, paprašo pagalbos, paklausia ir aš tada padedu. Namų darbus atlieka sąžiningai, kas užduota tą išmoksta. Manau, kad ilgainiui atpras ir nuo mano "budėjimo". Beje, anglų labai mėgsta, su didžiausiu malonumu mokosi žodžius. Paskui "moko" tėtį, kuris kažkada mokėsi vokiečių ir angliskai moka tik I love you ir f... you. tongue.gif
Atsakyti
Mano sunus ketvirtokas.Kai buvo pirmokas,pamokas padedavau paruosti,bet pratinau po truputi kad ruostu savarankiskai.Antroj-trecioj klasej ruose savarankiskai,kaip ir jokiu problemu nebuvo,mokykloje irgi.Bet siais metais persikelem i Vilniu,teko keist mokykla,ir prasidejo...Mokausi kartu su vaiku.Pasirodo lietuviu taisykliu jokiu nemoka,apie rasinelio rasima tai kaip kad butu pirma kart isgirdes,gerai kad nors matematikoj gabus,tai cia maziau vargo.Na bet cia esme ne namu darbu ruosime,o mokytojoje.Budavo neuzduoda pamoku ruost is viso,arba labai nedaug,o dabar sedi prie pamoku kelias valandas.Baigia persilauzti.Gerai kad jis pas mus stiprus,gerai kad neissivyste baime mokyklai.Nes tris klases baige labai gerai,o dabar klasej vos ne paskutinis.
Atsakyti
Sūnus penktokas, niekada nelindau prie vaiko namų darbų. Kai jų nepadaro, gauna pastabą, bet mokosi gerai. Pykstamės dėl tvarkos ir baisaus rašto.Bet ką daryti, neišmanau sad.gif
Atsakyti
QUOTE(canim @ 2005 11 18, 11:49)
Sūnus penktokas, niekada nelindau prie vaiko namų darbų. Kai jų nepadaro, gauna pastabą, bet mokosi gerai. Pykstamės dėl tvarkos ir baisaus rašto.Bet ką daryti, neišmanau sad.gif

Mano tai irgi tvarka nepasizymi,o rastas blink.gif ...,bet mokytoja sake,kad jau rasto nelabai ir ka pakeisi,reikejo nuo pirmos klases spaust.Mano laikais tai dailyrascius rasydavom,labai grieztai budavo net del raidziu pasvirimi.O dabar laisve kas kaip moka,tas taip raso ir su kuo nori su tuo raso
Atsakyti
Sutinku, kad vaikui demesio reikia, bet grizus po darbo daryti pamokas, kai mazasis irgi lipa ant ranku tai jegu nera. Pamokas, ka mokytoja uzduoda, tai dienos metu padaro, bet juk norint, kad gerai mokytusi reikia ir papildomai padirbeti. Mes vakarais rasome diktantus, nes jei tik savaitele nerasom, tuoj 5 - 8 klaidos mokyklos diktante. Su anglu tas pats. Pasirodo zodzius reikia ne tik ismokti, bet ir moketi parasyti, nes raso zodziu diktantus, o mokykloje mokytoja net w raides neparode kaip rasoma. Tai va ir mokomes dar papildomai namie, taciau galvoju ieskoti aukles - mokytojos, kuri 3 kartus per savaite ruostu su vaiku pamokas. Gal turite tokios patirties ?
Atsakyti