Na, jei jau už vaiką rašinėlius tenka rašyti, tai kas bus toliau? O jei klasėje daugiau tokių "mamų"? Kaip jaustis vaikui kuris pats viską daro, gal ir neidealiai..
Na, jei jau už vaiką rašinėlius tenka rašyti, tai kas bus toliau? O jei klasėje daugiau tokių "mamų"? Kaip jaustis vaikui kuris pats viską daro, gal ir neidealiai..

Jurevaga
Gal ne labai į temą, bet dar dėl to rašto. Aš ir nenoriu kad berniukas rašytų dailyraščiu, bet nors įskaitomai. Sunerimau dėl lietuvių kalbos, nes parsinešė 1.Šiaip mokosi gerai, klausiu už ką vienetas? Sako rašiau su juodu tušinuku. Na pasidarė įdomu,atsiverčiau... Vaikas vieną užduotį atlikęs juodu tušinuku, bet klaidų nėra. Žodžiu, mokytoja užduotį perbraukus, parašė kad juodu tuš rašyti negalima ir įvertino vienetu. Na tokios sistemos tai aš nesuprantu. Tai ir galvoju, gal čia kokia bauda už tą raštą. Ar jūsų vaikams mažinamas pažymys (ar raidė) už tai?

Sveikos, mano vaikas dar per mažas kad jį mokyt, bet dar atsimenu savo patirtį
Mano mama nesėdėdavo su manim visą laiką, bet iki kokios 5-6 klasės visada paklausdavo ar paruošiau pamokas, ir dažnokai patikrindavo, ar viską išmokau. Būdavo visko, ir pykau, ir nervinausi kad mane tikrina, bet užtat dabar tikrai dėkinga kad nepatingėjo
Iš tikro labai svarbu turėti tvirtus, gerus pagrindus, juk nemokėdamas daugybos, sunkesnių uždavinių niekaip neišspręsi 
Todėl tikrai siūlyčiau pavargti bent truputį, nes vėliau, kai vaikas bus paaugęs ir neturės pagrindinių žinių, mokytis tikrai bus daug sunkiau, o ir priversti tada jau nelabai galėsit

Todėl tikrai siūlyčiau pavargti bent truputį, nes vėliau, kai vaikas bus paaugęs ir neturės pagrindinių žinių, mokytis tikrai bus daug sunkiau, o ir priversti tada jau nelabai galėsit

kad dabar gi nelabai ir suprasi pagal ka ten juos vertina
atrodytu kad supranti- pas mus yra puiku, l.gerai,gerai...ir t.t.
bet kai nueini pas mokytoja paklaust kaip sekasi tai ji sako viskas gerai pagal programa
nu galvoju ciki:)
uz keliu dienu parkeliauja su pasiekimu knygele a ten
raso kad mano vaikas patenkinamai ysisavino lietuviu.

bet kai nueini pas mokytoja paklaust kaip sekasi tai ji sako viskas gerai pagal programa

uz keliu dienu parkeliauja su pasiekimu knygele a ten

Mano pirmokas dažniausiai paruošia pamokas prailgintoj grupėj ir mokytoja iškart patikrina arba paaiškina jeigu kas nors neaišku
Jeigu kartais nebūna prailgintoj tai namie prasideda ožiai, tada jis nesupranta, tingi pagalvot nori kad aš už jį atlikčiau. Amžiais būna konfilktas kuris baigiasi ašarom
Namie reikia tik skaityti, nors kartais pamiršta
O šiaip su raštu tai mes irgi turim problemų, svarbu kad greičiau

Supratau, kad daugeli musu kamuoja panasios problemos. Vaikui padeti reikia, ypac pradzioje, bet jau matau, kad galedama skirti mokymuisi su vaiku tik laika po 19 val., ir tai dar lipant mazajam ant ranku, nieko gero nepasieksim. Tiesiog nespejam per 1 val. papildomai pasimokyti ir matematikos, ir diktanta ir dar anglu pasimokyti. Todel nusprendziau, kad reikia ieskoti mokytojos, kuri galetu su vaiku 3 kartus per savaite papildomai pamokyti (Ypac anglu, nes tempai tokie, kad jis jau nespeja ismokti). Tad siandien vakare jau turesiu pokalbi su potencialia kandidate.
Nesutinku, kad pradinukams nereiktų namų darbų. Nereikia priimti visas mokslinininikų išvadas už gryną pinigą
Vaikui namų darbai yra reikalingi ne tiek dėl pačių žinių, kiek dėl pareigos ir atsakomybės jausmo išsiugdymo. Sutinku, programos šiais laikais mokyklose-nerealios. Bet, mielosios, yra kaip yra. Ir vaikus reikia prie to pratinti ir ruošti, nes nuo penktos klasės jiems bus "amba voveraitė", jei jie bus per daug atsipalaidavę.

QUOTE(Ryžulia @ 2005 11 23, 16:18)
Nesutinku, kad pradinukams nereiktų namų darbų. Nereikia priimti visas mokslinininikų išvadas už gryną pinigą
Vaikui namų darbai yra reikalingi ne tiek dėl pačių žinių, kiek dėl pareigos ir atsakomybės jausmo išsiugdymo. Sutinku, programos šiais laikais mokyklose-nerealios. Bet, mielosios, yra kaip yra. Ir vaikus reikia prie to pratinti ir ruošti, nes nuo penktos klasės jiems bus "amba voveraitė", jei jie bus per daug atsipalaidavę.

taigi, nieko asmeniško, bet posakis "yra kaip yra " man yra nepriimtinas.

Jei kas lieptų dirbti naktį , o miegoti dieną arba susikeisti butais su kaimynais, nejau irgi sakytume: " yra kaip yra" ir pirmyn..

canim

Del to, kad vaikai per daug apkrauti pradinese klasese as sutinku 200 procentu. Man irgi vargas su dukra. Nors mokytojai mokykloje tikrai geri. Tuo isitikinau, be to patys supranta kokia sunki vaikams programa. Namie as su vaiku (aisku arba vyras) pastoviai ruosiam pamokas aiskinam ir aiskinam. Samdom papildomai anglu kalbos mokytoja, dabar jau kogero teks ir lietuviu, nes tiesiog nespeja tuo tempu kaip visi drauge besistengtume. Man tai baisu
kartais norisi zliumti, kai atrodo tiek stengiesi, o vis nespeji koja kojon, o tai kaip tam vaikui jaustis. As tai labai esu pasipiktinusi mokymosi programa
Ir taip negali buti "yra kaip yra" jei del isgyvenimu del mokslu ketvirtoj klasej i lova... nakti tai ne juokas mielos mamos. Vaikai ne robotai.

Mano žiogas ketvirtokas. Mes irgi dar kartu ruošiam pamokas. Matematiką ir pats sugeba pats padaryt, o prie lietuvių tai net neina, tik su manim ar su tėčiu