Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiškos buitinės priemonės V tema,

QUOTE(Diva:) @ 2010 07 21, 13:02)
Ir as patenkinta, bet tai nera ekologiska preke smile.gif  .Praso ekologiskos priemones, man gal is ekologisku  tas muilas Sonnet nieko, bet ar isimtu labai kazkokia deme, tai nepasakysiu, as ji naudoju apatiniams, kojinems, skudureliams namu ukio  skalbti, tai visai neblogai...

o kokiu blogieciu yra ringuvos muile??
merginos pasakojo, kad naudoja stai si valikli visur, tiek pavirsiams, tiek demems, ji vieninteli visiems atvejams. Tik atsargiau su spalvotais audiniais ir dazyta oda, nes as jau pavaliau odinius baldus, tai iseme spalva doh.gif gerai, kad tik gabaliuka pavaliau, o ne visus baldus nupurskiau
http://www.sanga.lt/index.php?cid=109
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 21 liepos 2010 - 12:59
QUOTE(Nidulia @ 2010 07 21, 13:49)

Buvo cia diskusija kadaise, jau pamirsau biggrin.gif - as naudoju ir Ringuvos ta su tulzimi ir Sonnet .Mane Pikkolo senokai itikinus, kad skalbikliai, plovikliai nera vienas brudas, kad ir neekologiski nieko ten labai nekenkia. As be abejo stengiuosi naudoti eko , bet tikrai turiu namie ir Ringuvos, ir net Persil milteliu , kurie jau 2 metai man nesibaigia, nes deze yra uz mane didesne biggrin.gif . Kartais paperku koki skysta eko skalbikli, bet ne visada.
Tiesa, dar gavau is Vokietijos "tikrai geru " doh.gif tu paciu Persil, dovanu- vos nepradejau verkt, bet ikele i bagazine deze vel sulig mano ugiu ir nurijus seile parsitysiau namo... Jau taip dziaugiausi anos dezes mazejimu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 21 liepos 2010 - 13:01
QUOTE(Diva:) @ 2010 07 21, 13:57)
Buvo cia diskusija kadaise, jau pamirsau biggrin.gif  - as naudoju  ir Ringuvos ta su tulzimi ir Sonnet .Mane Pikkolo senokai itikinus, kad skalbikliai, plovikliai nera vienas brudas, kad ir neekologiski nieko ten labai nekenkia. As be abejo stengiuosi naudoti eko , bet tikrai turiu namie ir Ringuvos, ir net Persil milteliu doh.gif , kurie jau 2 metai man nesibaigia, nes deze yra uz mane didesne biggrin.gif . Kartais paperku koki skysta eko skalbikli, bet ne visada.
Tiesa, dar gavau is Vokietijos "tikrai geru "  doh.gif  tu paciu Persil dovanu- vos nepradejau verkt, bet ikele i bagazine deze vel sulig mano ugiu ir nurijus seile parsitysiau namo... Jau taip dziaugiausi anos dezes mazejimu  doh.gif

pritariu drinks_cheers.gif nereikia pulti i krastutinumus, kad neduok die kazkas nevisiskai eko namie atsiras. Teisingai Pikkolo paaske, kad ir nesertifikuotas dalykas sudetyje gali netureti piktuju sudedamuju daliu. As uz aukso viduriuka
Atsakyti
QUOTE(~VEGA~ @ 2010 07 21, 13:41)
O vadinamieji deguonies balikliai - tai kaip suprantu jie skirti tik siek tiek pabalinti skalbiamus baltus drabuzius?

Ne. Deguonies balikliai tai balikliai kuriuose aktyvusis komponentas yra deguonis. Jis išskiriamas dažniausiai iš perkarbonatų. Norint, kad toks baliklis veiktų ir žemoje temperatūroje, dedami aktyvatoriai (pvz. tetraacetiletilendiaminas). Chloro pagrindu balikliai daug geriau balina (prisimenat pirmuosius ACE?), dezinfekuoja, tačiau labai žalingi gamtai, nes nebiodegraduojantys. Dabar net nežinau ar dar būna chloro pagrindu baliklių. Gal daugiau pramonėje naudojami ar ten kur būtina užtikrinti dezinfekciją (pvz. ligoninėse). Žinoma deguoninių baliklių balinimo efektas yra prastesnis, ypač žemose temperatūrose.
QUOTE(Nidulia @ 2010 07 21, 13:49)

Į ūkinius muilus deda titano dioksido (kad sušvelninti spalvą), o į kai kuriuos dar ir EDTA. Aplamai ūkinis muilas nesiskaito kaip ekologiškas, nes gaunamas iš gyvulinės kilmės riebalų, o tai nėra ekologiška. Bet čia jau plonybės.

QUOTE(Nidulia @ 2010 07 21, 14:01)
pritariu  drinks_cheers.gif  nereikia pulti i krastutinumus, kad neduok die kazkas nevisiskai eko namie atsiras. Teisingai Pikkolo paaske, kad ir nesertifikuotas dalykas sudetyje gali netureti piktuju sudedamuju daliu. As uz aukso viduriuka

Svarbiausia saikas visur ir visada. Jeigu eko skalbiklių pilsite dvigubai daugiau nei rekomenduoja, ar jie bus tikrai eko? O gal tada geriau kokio Ariel, bet per pus mažesnę dozę.

Kažkada darbe buvau padariusi mini apklausėlę: kiek pila kolegės skalbimo priemonės. buvau gerokai nustebinta, nes dauguma atsakė, kad daugiau nei rekomenduoja gamintojas, net jei tai ir koncentruota priemonė blink.gif Bet juk skalbimo efekto tai nepadidina, o kaip tik sumažina, nes skalbimo miltelių perteklius lieka audinyje. Tai tokiu atveju ekologija net iš tolo nekvepia, nepriklausomai nuo to kokias priemones naudoji. O paskui dar visokios alergijos prasideda ir priekaištai gamintojams.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pikkolo: 21 liepos 2010 - 13:15
QUOTE(pikkolo @ 2010 07 21, 14:08)
Svarbiausia saikas visur ir visada. Jeigu eko skalbiklių pilsite dvigubai daugiau nei rekomenduoja, ar jie bus tikrai eko? O gal tada geriau kokio Ariel, bet per pus mažesnę dozę.

Tai cia viena medalio puse- eko turi buti naudojama su saiku, taciau yra kita medalio puse- kai perki eko todel, kad tikiesi geresnes sudeties, maziau kenksmingumo sau ir gamtai smile.gif , nes tiki, kad ekologiskas produktas daug sveikesnis uz neekologiska. Nemanau, kad kas naudoja eko, piltu dviguba doze smile.gif , jei jau gyveni eko idejomis, tai kaip tik pili maziau, nes nuolatos apie tai galvoji, gyveni tuom.
Na, o jei tik siaip perki eko priemones- kad dabar labai madinga, tada taip- geriau jau Ariel drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 21 liepos 2010 - 13:17
QUOTE(Diva:) @ 2010 07 21, 14:15)
Na, o jei tik siaip perki eko priemones- kad dabar labai madinga, tada taip- geriau jau Ariel  drinks_cheers.gif

Manau, kad daug kas perka dėl mados arba kad ir kaimynas naudoja. Tikrai mažai kas pasidomi prieš pirkdami. Tuo labiau, kad eko priemonių efektas būna kiek kitoks, dažnai prastesnis, o tai nuvilia vartotoją. Nors gal vėl gi būna suklaidinti mados, tikisi efekto to pačio ir mažesnės žalos gamtai. Dar daug priklauso nuo to kaip užnešiojami rūbai. Jei tik prakaitas tai išskalbs bet kokie milteliai. Dabar perėjau prie Bobo, nu efektas tas pats kaip ir Rex ar Bonux. Pilu mažiau nei rekomenduoja. Bet ir rūbai neužnešioti. Kartais tenka kokią dėmę pavalyti ir perksalbti iš naujo. Tai nusipirkau Ringuvos tulžies muilo. Iš eko naudoju Ecover minkštiklį audiniams, bet nepilu pilno kaušelio.
Atsakyti
jaučiu pareigą pasisakyti ax.gif po ilgų dvejojimų, įsigijau megnetą skabliniams minkštinti ir ka..nebepilu jokio audinių minkštiklio thumbup.gif skalbiniai ne šilko švelnumo, bet tikrai ir nesuragėję, praktiškai nematau skirtumo kaip, kad ankščiau kai pildavau minkštiklio smile.gif

Atsakyti
oi mergaites,man gal labai kvaila mintis sove 4u.gif maciu yra ringuvos skystas tulzies muilas.man tas gabalinis tai stebuklas.net saltam vandeny isskalbia puikiai.ir sudetis manau jo nelabai bloga.tad apie minti,o jeigu tik viena jy pilti i skalbykle ir skalbt.kaip manot,a but gerai ane ax.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristukas94 @ 2010 07 21, 16:55)
oi mergaites,man gal labai kvaila mintis sove 4u.gif maciu yra ringuvos skystas tulzies muilas.man tas gabalinis tai stebuklas.net saltam vandeny isskalbia puikiai.ir sudetis manau jo nelabai bloga.tad apie minti,o jeigu tik viena jy pilti i skalbykle ir skalbt.kaip manot,a but gerai ane ax.gif  blush2.gif

Kad nėra Ringuvos muilas jau toks nekaltas, nors skystas skalbiklis(tik nežinau ar tas pats apie kurį kalbi) lyg ir nekenksmingas.
Atsakyti
QUOTE(ernesin @ 2010 07 21, 18:55)
Kad nėra Ringuvos muilas jau toks nekaltas, nors skystas skalbiklis(tik nežinau ar tas pats apie kurį kalbi) lyg ir nekenksmingas.

na gal ir nera.bet galbut ner ir toks prastas .o ir siap,manau,kad visiskai nekaltu skalbimo priemoniu ir ner.nebent riesuteliai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristukas94 @ 2010 07 21, 22:00)
na gal ir nera.bet galbut ner ir toks prastas .o ir siap,manau,kad visiskai nekaltu skalbimo priemoniu ir ner.nebent riesuteliai  ax.gif

Tema juk apie ekologiškas buitines priemones mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ernesin @ 2010 07 21, 23:31)
Tema juk apie ekologiškas buitines priemones mirksiukas.gif

na sita tai zinau,bet kaip matau ne as viena cia lyginu vienas priemones su kitom.o apie ri nguvos muila yra ir kitu kalbanciu.juk palygint galima manau 4u.gif
Atsakyti