Įkraunama...
Įkraunama...

Patogi virtuvė

QUOTE(epopėja @ 2011 04 15, 15:14)
http://public.fotki....e/pict3776.html

cia dar truksta stiklo ant sienos, nes kaip matot plika siena. virsutines spinteles norejau kad butu baltos, bet kai nudaze stikla baltai gavosi zalsva. butu aisku pakeite, bet man taip dar idomiau. na del skonio nesigincijama, kaip  sakoma  smile.gif  bendravimu, ilgu derinimu ir kokybe esu tikrai patenkinta.
saldytuvas irgi imontuojamas, tik nesimato, nes stovi priesais. buitine technika irgi patys pigiau pasiule negu pardese.

gamino PATOGI VIRTUVE
Papildyta:
dar del patogumo esu girdejusi, kad  nubraizius trikampi tarp KRIAUKLES , VIRYKLES IR SALDYTUVO, jis turi gautis kuo mazesnis. mazas trikampis- maksimalus patogumas. nezinau kaip istikruju  ax.gif

labai grazi thumbup.gif viena is grazesniu virtuviu, kokias esu maciusi. koks jusu stalvirsis?
Atsakyti
QUOTE(Smailiukas @ 2011 04 15, 19:38)
labai grazi  thumbup.gif  viena is grazesniu virtuviu, kokias esu maciusi. koks jusu stalvirsis?



dekui blush2.gif

stalvirsis, paprastas vokiskas, baltas. anksciau turejau marga stalvirsi, tai taip nervuodavo, nes nesimato kada svarus o kada ne. o cia tai jau tikrai matosi, valosi gan lengvai.
Atsakyti
O as turiu labai sudetinga bent jau man klausima.

Kokiam aukstyje nuo kaitlentes turetu kabeti gartraukis?? nes dabar yra namie 63cm, tai as visa laika dauzau kakta i ji.. nu taip nervuoja! blush2.gif blush2.gif

tai naujoje virtuveje galvoju reikia kazkaip kitaip daryti.
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2011 04 15, 21:49)
O as turiu labai sudetinga bent jau man klausima.

Kokiam aukstyje nuo kaitlentes turetu kabeti gartraukis??  nes dabar yra namie 63cm, tai as visa laika dauzau kakta i ji.. nu taip nervuoja!  blush2.gif  blush2.gif

tai naujoje virtuveje galvoju reikia kazkaip kitaip daryti.



tai priklauso nuo elektra ar dujos pajungtos biggrin.gif dujinems reik auksciau, elektrinems minimalus 65 cm., pas mane kabo 62cm nuo elektrines- nu nieko, galva nuo dureliu tai doh.gif verysad.gif bet reikejo grozio biggrin.gif
Atsakyti
pas mane bus dujine... g.gif o kur cia kazin rast tuos minimalius standartus??
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2011 04 15, 22:49)
O as turiu labai sudetinga bent jau man klausima.

Kokiam aukstyje nuo kaitlentes turetu kabeti gartraukis??  nes dabar yra namie 63cm, tai as visa laika dauzau kakta i ji.. nu taip nervuoja!  blush2.gif  blush2.gif

tai naujoje virtuveje galvoju reikia kazkaip kitaip daryti.

Aisku auksciau, koks ten skirtumas koks atstumas, jei gartraukis galingas tai ir metro atstumu istrauks. Man nuomojam bute teko kasdien trankyt tai jau savo kabinom normaliai. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2011 04 16, 21:10)
pas mane bus dujine...  g.gif  o kur cia kazin rast tuos minimalius standartus??



minimalus aukstis del saugumo, o ne del to, kad trauks ar ne; gartraukio pase (instrukcijoj) buna parasyta, bet siaip tai turi buti mazdaug pas visus panasiai (cia jau as taip galvoju); uzeikit i parduotuve ir pastudijuokit bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2011 04 16, 20:10)
pas mane bus dujine...  g.gif  o kur cia kazin rast tuos minimalius standartus??

dujinėms - 70cm. ax.gif
Atsakyti
Noriu pasidalinti susisteminta info apie buitį virtuvėje, gal kam nors ji pravers šie patarimai projektuojant virtuvę.

Virtuvės įranga ir produktų talpinimo sąrašas:

Maistas
1. Duona, jos produktai
2. Grūdai, košės, dribsniai
3. Kava/arbata
4. Sausas maistas (makaronai, sausiukai, sausainiai, trapučiai)
5. Miltai, krakmolas ir kt.
6. Pusgaminiai (pusiau paruošti, reikai tik užpilti vandeniu ir pan.)
7. Koncervai
8. Aliejus
9. Užkandžiai (tortilijos, čipsai ir kt)
10. Vaiko maistelis
11. Saldumynai
Tokius gaminius geriausia laikyti ŪKINĖSE SPINTOSE .
12. Šaltai dedami produktai (mėsos, pienos produktai, šaldytos gėrybės-grynai, mėsa, uogos) savaime suprantama, šaldytuvas, šaldiklis

Indai ir įranga:
1. Stalo įrankiai (viršutinis stalčius)
2. Lėkštės (stalčius vidutinis, gana gilus,gali būti ir džiovykla virš plautuvės, bet tai jau po truputį išeina iš šiandieninės virtuvės, ypač pas tuos, kurie turi indaplovę.
3. Arbatos/kavos komplektas (viršutinės spintelės)
4. Stiklinės (viršutinės spintelės)
5. Maži dubenėliai (viršutinės spintelės)
6. Tuščios dėžutės (žemiausias stalčius)
7. Maži reikmenys (tarkutės, atodarytuvai, atidarytuvas ir kt. viršutinis stalčius)
8. Servetėlės (viršutinis stalčius)
9. Kavos aparatas statomas ant stalo
10. Tosteris (į stalčių arba ant stalo)
11. Mėsyčių pjaustymo mašina (į stalčių arba ant stalo)
12. Virdulys (į stalčių arba ant stalo)

Švaros zona:
1. Šiukšlės (po plautuve, geriausia su šiukšlių skirstytuvu, su dangčiais)
2. Valymo rakandai-priemonės kaip kempinės, šveistukai (stalčius po arba šalia plautuvės, gali būti su šiukšlių konteneriu, kuris yra sandarus, turi būti naudojami skirtukai dėl higienos)
3. Indaplovės valikliai, plovikliai (geriausia iš karto po plautuve, kur yra vandens alkūnė, naudoti „kiauro stalčiaus“ mechanizmą)
4. Namų švaros valikliai (apatinis stalčius)
5. Rankšluosčiai (viršutinis stalčius)
6. Šiukšlių maišai (apatinis stalčius, gali būti šalia namų švaros valiklių)
7. Parduotuvės maišeliai (apatinis stalčius)
8. Gyvūnų maistas (apatinis stalčius)
9. Namų valymo įrankiai (šluota, dulkių siurblys, šiukšlių semtuvėlis. Gali būti ūkinėje spintoje, kurios plotis nuo 300-600mm

Maisto ruošimo zona:
1. Virtuviniai įrankiai (galastuvai, samčiai, skustukai, plakikliai. Viršutinis stalčius)
2. Peiliai (viršutinis stalčius)
3. Pjaustymo lentos (apatinis stalčius, geriausia sudėti ne suguldytas, o pastatytas tarsi ant šono)
4. Gilūs maišymo dubenys (geriausia ūkinėse spintose, stalčiuose, kurių aukštis iki 1100mm)
5. Aliejus/actas/salotų balzamas (siauras krepšys, bet aukštas)
6. Prieskoniai (arba tarp stalviršio ir viršutinių spintelių arba viršutinėse spintelėse. Galima išnaudoti gartraukio vietą, kai jis yra įmontuojamas ir apsiųtas plokšte. Ten ideali vieta prieskoniams)
7. Popieriai kepimui, folija, kepimo rankovės (patartina po orkaite padaryti stalčiuką, jeigu ji po kaitente. Kitu atveju-apatinis stalčius)
8. Virtuviniai kombainai, mikseriai ir kt. Elektrinė įranga-ūkinės spintos.
9. Puodai, keptuvės, (vidutinis stalčius)
10. Tortų, pyragų, sausainių formos (apatinis stalčius)
11. Kočėlas, sausinių formelės (apatinis-vidurinis stalčius)
12. Kepimo milteliai ir panašaus „kalibro“ reikmenys (apatinis stalčius)

Kad viskas tilptų ir būtų kaip įmanoma kuo geresnė tvarka, reikia naudoti skirtukus. Kuo daugiau dėsite ant stalviršio įrangos: kombainą, duoninę, tosterį, virdulį, vienkartinius rankšluosčius, prieskonines, peilius mediniame laikiklyje, tuo mažiau turėsite darbastalio. Taip pat virtuvė atrodys labai buitiškai, todėl būtų geriau turėti ją atskirą, o ne sujungtą su svetaine.
Šeimininkė turėtų įvertinti savo darbo įpročius virtuvėje-jeigu ji viską mėgsta "turėti po ranka" virtuvę geriau projektuoti kaip atskirą patalpą. Dažniausiai tokie žmonės mažiau kreipia dėmesį į estetiką, jiems svarbiau funkcionalumas, praktiškumas. O jeigu moteris yra labiau estetė, "vizualistė", nori turėti virtuvę tarsi "sekciją", tada galima jungti su svetaine, bet viską reikėtų slėpti, o galbūt sumažinti buitinių rakandų sąrašą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Interdiz: 19 balandžio 2011 - 15:15
QUOTE(Interdiz @ 2011 04 19, 15:07)
Noriu pasidalinti susisteminta info apie buitį virtuvėje, gal kam nors ji pravers šie patarimai projektuojant virtuvę.

Virtuvės įranga ir produktų talpinimo sąrašas:

Maistas
1. Duona, jos produktai
2. Grūdai, košės, dribsniai
3. Kava/arbata
4. Sausas maistas (makaronai, sausiukai, sausainiai, trapučiai)
5. Miltai, krakmolas ir kt.
6. Pusgaminiai (pusiau paruošti, reikai tik užpilti vandeniu ir pan.)
7. Koncervai
8. Aliejus
9. Užkandžiai (tortilijos, čipsai ir kt)
10. Vaiko maistelis
11. Saldumynai
Tokius gaminius geriausia laikyti ŪKINĖSE SPINTOSE .
12. Šaltai dedami produktai (mėsos, pienos produktai, šaldytos gėrybės-grynai, mėsa, uogos) savaime suprantama, šaldytuvas, šaldiklis

Indai ir įranga:
1. Stalo įrankiai (viršutinis stalčius)
2. Lėkštės (stalčius vidutinis, gana gilus,gali būti ir džiovykla virš plautuvės, bet tai jau po truputį išeina iš šiandieninės virtuvės, ypač pas tuos, kurie turi indaplovę.
3. Arbatos/kavos komplektas (viršutinės spintelės)
4. Stiklinės (viršutinės spintelės)
5. Maži dubenėliai (viršutinės spintelės)
6. Tuščios dėžutės (žemiausias stalčius)
7. Maži reikmenys (tarkutės, atodarytuvai, atidarytuvas ir kt. viršutinis stalčius)
8. Servetėlės (viršutinis stalčius)
9. Kavos aparatas statomas ant stalo
10. Tosteris (į stalčių arba ant stalo)
11. Mėsyčių pjaustymo mašina (į stalčių arba ant stalo)
12. Virdulys (į stalčių arba ant stalo)

Švaros zona:
1. Šiukšlės (po plautuve, geriausia  su šiukšlių skirstytuvu, su dangčiais)
2. Valymo rakandai-priemonės kaip kempinės, šveistukai (stalčius po arba šalia plautuvės, gali būti su šiukšlių konteneriu, kuris yra sandarus, turi būti naudojami skirtukai dėl higienos)
3. Indaplovės valikliai, plovikliai (geriausia iš karto po plautuve, kur yra vandens alkūnė, naudoti „kiauro stalčiaus“ mechanizmą)
4. Namų švaros valikliai (apatinis stalčius)
5. Rankšluosčiai (viršutinis stalčius)
6. Šiukšlių maišai (apatinis stalčius, gali būti šalia namų švaros valiklių)
7. Parduotuvės maišeliai (apatinis stalčius)
8. Gyvūnų maistas (apatinis stalčius)
9. Namų valymo įrankiai (šluota, dulkių siurblys, šiukšlių semtuvėlis. Gali būti ūkinėje spintoje, kurios plotis nuo 300-600mm

Maisto ruošimo zona:
1. Virtuviniai įrankiai (galastuvai, samčiai, skustukai, plakikliai.  Viršutinis stalčius)
2. Peiliai (viršutinis stalčius)
3. Pjaustymo lentos (apatinis stalčius, geriausia sudėti ne suguldytas, o pastatytas tarsi ant šono)
4. Gilūs maišymo dubenys (geriausia ūkinėse spintose, stalčiuose, kurių aukštis iki 1100mm)
5. Aliejus/actas/salotų balzamas (siauras krepšys, bet aukštas)
6. Prieskoniai (arba tarp stalviršio ir viršutinių spintelių arba viršutinėse spintelėse. Galima išnaudoti gartraukio vietą, kai jis yra įmontuojamas ir apsiųtas plokšte. Ten ideali vieta prieskoniams)
7. Popieriai kepimui, folija, kepimo rankovės  (patartina po orkaite padaryti stalčiuką, jeigu ji po kaitente.  Kitu atveju-apatinis stalčius)
8. Virtuviniai kombainai, mikseriai ir kt. Elektrinė įranga-ūkinės spintos.
9. Puodai, keptuvės,  (vidutinis stalčius)
10. Tortų, pyragų, sausainių formos (apatinis stalčius)
11. Kočėlas, sausinių formelės (apatinis-vidurinis stalčius)
12. Kepimo milteliai ir panašaus „kalibro“ reikmenys (apatinis stalčius)

Kad viskas tilptų ir būtų kaip įmanoma kuo geresnė tvarka, reikia naudoti skirtukus. Kuo daugiau dėsite ant stalviršio įrangos: kombainą, duoninę, tosterį, virdulį, vienkartinius rankšluosčius, prieskonines, peilius mediniame laikiklyje, tuo mažiau turėsite darbastalio. Taip pat virtuvė atrodys labai buitiškai, todėl būtų geriau turėti ją atskirą, o ne sujungtą su svetaine.

drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Interdiz @ 2011 04 19, 15:07)



Labai jums aciu, tikrai labai naudinga ir aktualu thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
sveikos visos,
visko prisiskaičiau, jus šaunuoles. 4u.gif
bet man labiausiai patiko Virtuvės įranga ir produktų talpinimo sąrašas:
Jis puikiai sudarytas, pagal tai ir planuosiu savo virtuve.
aciu
Atsakyti