Įkraunama...
Įkraunama...

Laimo liga ir erkinis encefalitas

QUOTE(rsc @ 2013 07 04, 20:19)
Siulau baigt ramiai atostogas. Jei ir yra Laimo liga - ji ne is tu, kur savaite turi didele reiksme

Pritariu drinks_cheers.gif savaite ten ar ten Laimui-nera kazkokios dideles reiksmes... ax.gif
O gal aplamai ten kazkas kitas ikando,ir atsirado deme... g.gif man tai prie Laimo deme klaikiai niezejo,taip vos iskenciamai,o ir atsiradus buvo ant kelio,nors erke buvo isisiurbusi sonan... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo denaxa: 06 liepos 2013 - 21:46
Ispamas, na nekokia patirtis blink.gif Aš išsigydžiau, tik.....
Šiandien ryte atsikeliu, prasiuosi ir vonioje prieš veidrodį ranką pakėliau, jog dezodorantu pasitepčiau, ir už akių užkliuvo juoduliukas ir spėkit kas ten.... žinoma erkė angel_sadangel.gif Su pincetu pavyko tą erkutę švariai išimti, bet sualergizavo visa oda: paraudo, patino ir niežti. Ką gi prasideda laukimas ir vėl, užkrėtė kuo nors mane ar ne. Bet jei ir vėl susirgsiu, tai kažkaip nesmagu, per metus antrą kartą taip. Bet gal viskas bus gerai thumbup.gif Tik kai būni girdėjusi apie tokias ligas, net į galvą nedaeina, gal gali būti tau. O kai persergi, kažkaip jau neramesnė pasidarai smile.gif
Atsakyti
Sveikos,
Nuo Laimo ligos nukentėjau kaip reikiant. Nenoriu gąsdinti čia jūsų, bet perspėti, kad būtumėte atidžios erkės įkandimui ir kreiptumėtės į gydytojus dėl ištyrimo.
Vasarą dažnokai pasigaudavau po erkę, dvi, bet visada laimingai, jokių požymių nebūdavo. Prieš keletą metų per Jonines su draugais buvome prie ežero. Rinkome mėlynes. Grįžusi besimaudant pastebėjau juodą dėmelę, mostelėjau ranka, nukrito, dar spėjau pamatyti, kad erkė, kuri su vandens čiurkšle nubėgo žemyn. Į gydytojus nesikreipiau. Laukiau keletą savaičių požymių, jų nebuvo.
Tik lygiai po dviejų mėnesių mane pradėjo purtyti šaltis, atrodo, sergu gripu, bet temperatūros nėra. Ant kojos ties blauzda atsirado raudona didžiulė dėmė su baltu apskritimu. Niekada nebuvau mačiusi tokios dėmės(tik vėliau sužinojau iš literatūros internete, kad tai Laimo ligos požymis). Jei ta dėmė būtų buvusi toje pačioje vietoje, kur įkando erkė, tai būčiau iškart supratusi, kas man yra. O tada praėjus 2 mėn. po to įvykio, visai pamiršau apie tą erkę. Vyras pagalvojo gal koks kraujo užkrėtimas ir nuvežė mane į priimamąjį klinikose, paėmė bendrą kraujo tyrimą, nieko nerado, rodžiau tą dėmę, nieko nepasakė, tik pareiškė pretenziją, ko čia be reikalo trukdau. Po kelių dienų parodžiau savo gydytojui, jis taip pat nepažino pagal tą dėmę, kad tai Laimo liga. Praėjus dar keliems mėn. man ėmė blogėti sveikata, žiauriai skaudėjo raumenis, dėl galvos skausmo buvo galima išprotėti, dar po kelių mėn. ėmė skaudėti stuburą, gydytojas išrašė šildymus, masažus, nepadėjo. Dar po kelių mėn. pirmą kartą gyvenime užėjo tulžies priepuolis(senokai turėjau akmenukų),išvežė, išoperavo. Stuburas, raumenys skaudėti nepraėjo, tuomet gydytojas nusiuntė pas neurologę, kuriai kilo įtarimas, kad galiu sirgti Laimo liga, ji buvo penkta gydytoja, kuriai pasisekė atspėti ligą. Man tuomet jau skaudėjo ir tino sąnariai, svaigo galva. Nusiuntė pas infektologę, padarė tyrimą, diagnozė pasitvirtino: 2 stadijos Laimo liga, praėjo lygiai metai. Išrašė 21 dieną gerti antibiotikus. Kai baigiau gerti vaistus, prasidėjo pilvo spazmai. Imunitetas silpo kasdien, žiemą sunkiai sirgau gripu, kraujas blogas, dabar gąsdina kitomis baisiomis ligomis, sąnariai tinsta. Pasidariau vėl tyrimą ar išgydyta Laimo liga, tiksliau ar dar turiu borelijų, jų skaičius taip sumažėjęs, kad jau gydymo nebereikia. Gydytojai tikina, kad Laimo liga pasekmių nepalieka. Bet kažin... kažin... Galbūt kiekvienam skirtingai.
Taigi mielosios, jei jau įkando erkė, nedelskite, kreipkitės į gydytojus.
Dabar galvoju, jeigu...jeigu..., gal dabar būčiau sveika... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nijolė46: 09 liepos 2013 - 18:12
Jungiuosi (deja) ir aš doh.gif
Rodos perskaičiau visą temą, bet supratau, kad visos serga Laimu...
O va man "pasisekė" dvigubai... nustatė ir Laimą ir encifalitą doh.gif doh.gif doh.gif
Klausimų turiu daugiau nei atsakymų, skautau viską ką randu internete, nes mano gydytojai tai eilinė diagnozė, nieko nepaaiškino, tik užsipuolė, kad nesiskiepijau blink.gif
Žodžiu mano simptomai prasidėjo praėjus mėnesiui po įkandimo (tiksliau atrodė, kad net neįkando unsure.gif pakilo temp. iki 39 savaitę doh.gif bet ir į darbą ėjau, nes daugiau nieko nejutu, na galvos skausmą, bet galvojau nuo temperatūros. Po ilgų vizitų pačiai nusistačius diagnozę gavau siuntimą išsitirti ir va doh.gif Mano komplikacija buvo ausies užgulimas, tvinkčiojimas (apie 10 dienų doh.gif ėjau į šildymus, kol nesužinojau, kad šildydama kenkiu dar labiau doh.gif
Šnd esu pati sau sveika , be jokių skausmų ir tikiuosi viskas bus ok thumbup.gif (šią sav. kartoju tyrimą dėl Laimo, nes gali būti , kad jis gali pasikeisti....)
Sėkmės ir Jums ir man biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rsc @ 2013 07 04, 20:09)
Tai kad dar net menuo nepraejo nuo isisiurbimo (birzelio 11), o kraujas pradeda rodyti Laima tik po 3-4 savaiciu g.gif

Bet ji juk jau kalba apie požymius, kurie ją neramina. wink.gif
Nieko nenoriu primesti ir tuo labiau gąsdinti tuo, ko galbūt net apskritai nėra, bet kai mano pačios jau ne Laimo ligos, o erkinio encefalito eiga (pagal laiką) buvo visiškai nevadovėlinė, kito žmogaus internete neatkalbinėčiau nuo kuo skubesnio kreipimosi į medikus. Tuo labiau kai nežinome ar tai apskritai Laimo liga ir kokios pagalbos reikia arba ne. Pati savo daktarės klausiau "bet juk pagal laiką dar neturėtų būti ar ne?". Atsakė, kad neturėtų, bet esame individualūs ir...ji buvo teisi įtardama "per anksti".

QUOTE(Luna* @ 2013 07 09, 19:55)
O va man "pasisekė" dvigubai... nustatė ir Laimą ir encifalitą  doh.gif  doh.gif  doh.gif

O kaip encefalitą nustatė? Darė stuburo punkciją meningito tyrimui ar "iš bendro padiagnozavo"?
http://ligos.sveikas...gos/encefalitas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fazano plunksna: 09 liepos 2013 - 20:24
QUOTE(Fazano plunksna @ 2013 07 09, 22:18)
O kaip encefalitą nustatė? Darė stuburo punkciją meningito tyrimui ar "iš bendro padiagnozavo"?
http://ligos.sveikas...gos/encefalitas

Iš kraujo tyrimo mastau.gif
Papildyta:
Erkinis encefalitas įtariamas įvertinus nervų sistemos pažeidimo požymius, erkės įkandimą ar ligonio buvimo gamtoje faktą. Diagnozė patvirtinama tik atlikus laboratorinius tyrimus, kadangi nėra tik šiai ligai būdingų požymių. Ligoniui juosmens srityje nuskausminus atliekama nugaros smegenų kanalo punkcija smegenų skysčiui (likvorui) gauti. Likvoras ligos metu būna uždegimiškai pakitęs (padidėja jo spaudimas, padaugėja uždegiminių ląstelių, baltymo). Pokyčiai padeda nustatyti ar paneigti virusinę ligos prigimtį.

Visiškai likviduoti erkinio encefalito nepavyks, nes šios infekcijos sukėlėjų gamtiniai židiniai neišnaikinami.
Patartina saugotis erkių įkandimų, vartoti virintą pieną, termiškai apdorotus pieno produktus. Kadangi specifinio erkinio encefalito gydymo nėra, apsisaugoti nuo šios ligos ir jos pasekmių galima tik skiepijantis(antikūnai).
---
Va čia nebesuprantu g.gif
Tai kraujo tyrims gali būti netikslus ? g.gif
Ir neišgydoma ? g.gif
Atsakyti
Mano sesuo sirgo ir Laimo liga, ir erkiniu encefalitu.
Dabar ji invalidė, nuo Laimo ligos pažeistas stuburo slankstelių kremzlės, todėl beveik nevaikšto, nuo erkinio encefalito visą gyvenimą gers vaistus, kurie mėnesiui nepigiai kainuoja. Vaistų pasekmė - didelis viršsvoris. Jai tikrai nepasisekė. Žinoma, kiekvienam individualiai, priklauso nuo imuniteto.
Nuo erkinio encefalito apsisaugoti yra skiepai, nuo Laimo ligos skiepai dar neišrasti. Laimo liga pagydoma, erkinis encefalitas - ne.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nijolė46: 10 liepos 2013 - 00:26
QUOTE(Nijolė46 @ 2013 07 10, 02:25)
Dabar ji invalidė, nuo Laimo ligos pažeistas stuburo slankstelių kremzlės, todėl beveik nevaikšto, nuo erkinio encefalito visą gyvenimą gers vaistus, kurie mėnesiui nepigiai kainuoja. Vaistų pasekmė - didelis viršsvoris. Jai tikrai nepasisekė. Žinoma, kiekvienam individualiai, priklauso nuo imuniteto.
Nuo erkinio encefalito apsisaugoti yra skiepai, nuo Laimo ligos skiepai dar neišrasti. Laimo liga pagydoma, erkinis encefalitas - ne.

4u.gif 4u.gif 4u.gif siaubas, tik stiprybės linkiu 4u.gif
aš dar tikiuosi, kad būsiu iš tų kurioms bus lengviau, nes labai anksti viskas pastebėta ax.gif
O kokius vaistus geria, jei ir gyd ir literatūra sako, akd vaistų nėra, gydomi tik simptomai g.gif
O kalbant apie imunitetą.... mano kraujas kai tyriausi EE buvo labai blogas, organizmas visai nekovoja, net kraujo formulė iširusi (net prigalvojau, kad man čia nuo kraujo donorystės nusilpimas doh.gif db persidariau - idealus... Nesuprantu kaip mėnesio bėgyje gali taip skirtis doh.gif
Atsakyti
Man prieš savaitę įssiurbė erkė į kaklą. Paprašiau vyro ištraukt tai ištraukė, bet paliko vieną siurbtuką. Nieks neparaudę, ar verta sunerimti ir kada laukt kol erkės dalis išeis lauk?
Atsakyti
QUOTE(Nijolė46 @ 2013 07 09, 17:09)
Tik lygiai po dviejų mėnesių mane pradėjo purtyti šaltis, atrodo, sergu gripu, bet temperatūros nėra. Ant kojos ties blauzda atsirado raudona didžiulė dėmė su baltu apskritimu. Niekada nebuvau mačiusi tokios dėmės(tik vėliau sužinojau iš literatūros internete, kad tai Laimo ligos požymis). Jei ta dėmė būtų buvusi toje pačioje vietoje, kur įkando erkė, tai būčiau iškart supratusi, kas man yra. O tada praėjus 2 mėn. po to įvykio, visai pamiršau apie tą erkę.

Va aš irgi taip pat atradau pagal tokią pat dėmę, kuri atsirado gruodį, tai net nepagalvojau, jog tai Laimo ligos požymis ir kreipaisi dar po poros mėnesių, nes ta dėmė nedingo. Kada ir kur erkę pasigavau - neįsivaizdavau.
Laimo liga, praėjo lygiai metai. Išrašė 21 dieną gerti antibiotikus. Kai baigiau gerti vaistus, prasidėjo pilvo spazmai. Imunitetas silpo kasdien, žiemą sunkiai sirgau gripu,

Va dabar to ir bijau, nes po antibiotikų kurso imunitetą nusissilpinau žiauriai ir kitos ligos pradėjo lįsti. Iki šiol gydytojų slenkstį myniau

QUOTE(Fazano plunksna @ 2013 07 09, 19:18)
Atsakė, kad neturėtų, bet esame individualūs ir...ji buvo teisi įtardama "per anksti".

Ji teisi, nes pagal vadovėlį visgi neina į kiekvieną žiūrėt.

QUOTE(Nijolė46 @ 2013 07 09, 23:25)

Kaip užjaučiu
Atsakyti

Hemoglobino lygis gali pakisti, bet kraujo ląstelės atsistato per 3 mėn., todėl kam reikia pataria kraujo tyrimus darytis kas 3 mėn.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nijolė46: 10 liepos 2013 - 16:29
[quote=MeiLLi,2013 07 10, 13:58]Man prieš savaitę įssiurbė erkė į kaklą. Paprašiau vyro ištraukt tai ištraukė, bet paliko vieną siurbtuką. Nieks neparaudę, ar verta sunerimti ir kada laukt kol erkės dalis išeis lauk?

MeiLLi,
Sek savo organizmą iki 2 mėn. Jei krato šaltis, svaigsta galva, paraudo įkandimo vieta ar kitoje vietoje atsirado dėmė ( gali dėmė ir neatsirasti) -
bėk pas gydytoją.
Erkės dalis išeis, bet turi papuliuoti, kad išeitų.
Papildyta:

Angels,
jei ne paslaptis, kokios ligos pradėjo lįsti?
Patarčiau stiprinti imunitetą, valyti kraują ir žarnyno mikroflorą, dabar geros sąlygos vasarą stiprinti organizmą. Aš nieko nedariau, maniau, ir taip esu stipri, bet , deja, apsirikau... dabar laiko nebeatsuksiu doh.gif

Luna*,
sesuo geria vaistus nuo smegenų uždegimo.
Jei negertų bent vieną dieną, tai vaikščiotų miegodama ir nesuvoktų, kas vyksta, nusiverstų nuo laiptų ir pan.
Neišsigąsk, tokie atvejai, kaip sesers, yra reti.

Angels ir Luna*, ačiū palinkėjimus dėl sesers 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nijolė46: 10 liepos 2013 - 17:01