Sveikos,
Nuo Laimo ligos nukentėjau kaip reikiant. Nenoriu gąsdinti čia jūsų, bet perspėti, kad būtumėte atidžios erkės įkandimui ir kreiptumėtės į gydytojus dėl ištyrimo.
Vasarą dažnokai pasigaudavau po erkę, dvi, bet visada laimingai, jokių požymių nebūdavo. Prieš keletą metų per Jonines su draugais buvome prie ežero. Rinkome mėlynes. Grįžusi besimaudant pastebėjau juodą dėmelę, mostelėjau ranka, nukrito, dar spėjau pamatyti, kad erkė, kuri su vandens čiurkšle nubėgo žemyn. Į gydytojus nesikreipiau. Laukiau keletą savaičių požymių, jų nebuvo.
Tik lygiai po dviejų mėnesių mane pradėjo purtyti šaltis, atrodo, sergu gripu, bet temperatūros nėra. Ant kojos ties blauzda atsirado raudona didžiulė dėmė su baltu apskritimu. Niekada nebuvau mačiusi tokios dėmės(tik vėliau sužinojau iš literatūros internete, kad tai Laimo ligos požymis). Jei ta dėmė būtų buvusi toje pačioje vietoje, kur įkando erkė, tai būčiau iškart supratusi, kas man yra. O tada praėjus 2 mėn. po to įvykio, visai pamiršau apie tą erkę. Vyras pagalvojo gal koks kraujo užkrėtimas ir nuvežė mane į priimamąjį klinikose, paėmė bendrą kraujo tyrimą, nieko nerado, rodžiau tą dėmę, nieko nepasakė, tik pareiškė pretenziją, ko čia be reikalo trukdau. Po kelių dienų parodžiau savo gydytojui, jis taip pat nepažino pagal tą dėmę, kad tai Laimo liga. Praėjus dar keliems mėn. man ėmė blogėti sveikata, žiauriai skaudėjo raumenis, dėl galvos skausmo buvo galima išprotėti, dar po kelių mėn. ėmė skaudėti stuburą, gydytojas išrašė šildymus, masažus, nepadėjo. Dar po kelių mėn. pirmą kartą gyvenime užėjo tulžies priepuolis(senokai turėjau akmenukų),išvežė, išoperavo. Stuburas, raumenys skaudėti nepraėjo, tuomet gydytojas nusiuntė pas neurologę, kuriai kilo įtarimas, kad galiu sirgti Laimo liga, ji buvo penkta gydytoja, kuriai pasisekė atspėti ligą. Man tuomet jau skaudėjo ir tino sąnariai, svaigo galva. Nusiuntė pas infektologę, padarė tyrimą, diagnozė pasitvirtino: 2 stadijos Laimo liga, praėjo lygiai metai. Išrašė 21 dieną gerti antibiotikus. Kai baigiau gerti vaistus, prasidėjo pilvo spazmai. Imunitetas silpo kasdien, žiemą sunkiai sirgau gripu, kraujas blogas, dabar gąsdina kitomis baisiomis ligomis, sąnariai tinsta. Pasidariau vėl tyrimą ar išgydyta Laimo liga, tiksliau ar dar turiu borelijų, jų skaičius taip sumažėjęs, kad jau gydymo nebereikia. Gydytojai tikina, kad Laimo liga pasekmių nepalieka. Bet kažin... kažin... Galbūt kiekvienam skirtingai.
Taigi mielosios, jei jau įkando erkė, nedelskite, kreipkitės į gydytojus.
Dabar galvoju, jeigu...jeigu..., gal dabar būčiau sveika...